Första advent

Ja, första advent idag och inget man kan göra åt det. Brukar alltid ha värsta julstämningen redan före första advent men inte i år. Nån som vet vad det kan bero på??! Vet i alla fall 4 st som kan svara ja på den frågan..

Har sagt det förut och jag säger det igen: jag må vara fet, ful, ointelligent, jag må ha skulder där man inte ska ha dom, jag må hata att städa, men oavsett det så är jag ingen sämre människa än nån annan.

Att ni vräker ur er en massa dynga och tycks ha funnits med och stöttat i det som var för några år sen när ni i själva verket kallade trollet för idiot och psykfall säger mer om er än om mig. Det säger bara att ni är så oerhört insnöade så det finns inte, det säger bara att ni är så långt ner på skalan så ta mig fan till och med gud grinar.

Men förr eller senare kommer även ni att rasa ner, hoppas på förr jag, för nån mer jävla skit tar jag inte, men jag hoppas ni kan njuta nu då

HÖRS HEJ


I am who I am

Ja, så är det på gott och på ont. Att andra anser sig ha rätt att snacka goja el inte stå för att dom känner mig el hälsar på mig tycker jag är nervärderande och ledsamt.

Att man inte anses vara värd mer än så, känns i hjärtat, men det är väl inte meningen man ska få bli glad, må bra el känna sig uppskattad.

Jag vet inte, men ibland vill man bara gömma sig el önska att man var lika känslokall som andra, att ignorera alla känslor man har och bara skita i andras känslor. Vore ju bra det.

Men nu vill jag inte bli en sån rutten människa. Jag är jag, halvfet, ful och tydligen inte värd nåt bra men jag är ändå värd nåt bra

Läs och begrunda










Kalla mig långsint..

Men i detta fallet kräver jag fan i mig en ursäkt av ALLA berörda parter, av ALLA som ljugit om detta.

Fy fan för er, fy fan för hur ni har kunnat ljuga om detta i alla år. Fy fan för er..

Jag kan förlåta det mesta men inte det här, det här är så ruttet gjort av er så gud grinar.

Men jag hoppas att ni mår gott och kan njuta av det ni gjort.

Ni ska veta det att ni vet fan inte vad ni stälkt till med, och jag hoppas att ni är nöjda med ert verk.




Ja vad säg man??

Det är ju tur att ni perfekta jävla idioter slipper bry er om att reda ut skiten ni ställer till, det är ju tur att ni tycker det är roligt att ljuga, och det är ju underligt att vissa av er som inte vet ett skit har mage att ens öppna käften om saker och ting.

Det här är nåt jag aldrig kommer att glömma, att veta att det finns folk i ens närhet som vill en så ont att dom far fram med osanning, helst när en del vet hur jävla mycket jag kämpat för att få just den saken att fungera.

Så från botten av mitt hjärta säger jag TACK SÅ IN I HELVETET MYCKET!!! TACK FÖR ATT NI LJUGER FÖR EN AV DOM SOM BETYDER MEST FÖR MIG!! TACK SÅ JÄVLA MYCKET!! 

Jag hoppas ni är jävligt nöjda med er själva och jag hoppas ni fattar vad ni ställt till med. 


Lördagsfundering

Jag är en sån som fundilerat ganska mycket mellan varven, på varför saker och ting blivit som dom blivit, varför jag gjort dom val jag gjort, varför vissa känner sig tvungna att ljuga och svartmåla nån annan, ja lite sådär över livet i allmänhet.

Vi gör nog alla det bästa vi kan efter dom förutsättningar och möjligheter vi har. Att se ner på en annan människa för att dom gjort mindre bra val tycker jag är kränkande, nervärderande och osympatiskt.

Jag har gjort några mindre bra val i mitt liv, vilket både jag och mina troll fått lida för på ett eller annat sätt. Jag har inte haft möjligheten att köpa allt dom vill ha, jag kan inte köpa nåt på avbetalning el ta lån. Jag har satt mig själv i skiten och det står jag för, men samtidigt anser jag att jag inte behöver vara en dålig människa för det.

Som tex, vad kännetecknar en dålig mamma? Är det att man inte har möjlighet att köpa allt trollen vill el är det att inte finnas där när dom behöver det? För mig är det att inte finnas där när dom mår dåligt el så. Pengar är inte viktigast, det är inte viktigast att det ska se ut som att man har allt, tjänar mycket med mera.

Jag må lida brist på ekonomi, men jag har ALLTID, OCH JAG MENAR ALLTID, funnits där när mina troll behövt mig, då andra parter uteblivit av en el annan anledning. Och alla som varit med på nära håll under mina äldsta trolls uppväxt vet hur det varit, hur det egentligen ligger till med vissa saker, och att få höra att folk ljuger för att framställa mig som ond och ego gör ont i hjärtat. 

Jag har använt all kraft och energi jag har som mamma, medmänniska, ja som individ överhuvudtaget att orka vara både mamma och pappa till vissa troll då den senare uteblivit. Varför den gjort det valet vet jag inte men jag har mina aningar och att då få höra att jag förhindrat det är rent och skärt förtal. Och dom som inte vet hur det egentligen ligger till ska enbart ta och stänga kakhålet. För er som vill veta hur det var behöver bara fråga så ska jag berätta hur det var. 


En av dom vackraste stunderna i livet var den när du kom..

Ja så är det. Onsdagen 13/11 1996 kl 01.18, 51 cm lång och 3910 g tung.. 

19 år har gått sen den natten du kom ut med dunder och brak. Stark vilja och stark röst från första stund ❤❤

Många motgångar har det varit genom åren, motgångar som ingen mamma vill är sin.älskade dotter gå igenom. Många gånger har jag slitit mitt hår och gråtit av förtvivlan och maktlöshet, men tillsammans har vi kämpat oss igenom det. Mest har såklart du kämpat, jag har mest varit som en varig böld i arslet, men utan den bölden hade inte du varit du. Tillsammans är vi starka, du och jag, Zimon och Sanna också förstås, det kan ingen ta ifrån oss.

Du har blivit en vuxen kvinna nu ned jobb, körkort, bil, superfin pojkvän, du är stark som person, precis som en mamma önskar att det ska vara. Har väl inte varit den bästa mamman man kan ha men har gjort mitt bästa efter dom förutsättningar jag haft, och du blev ju helt okej trots det. 

Känslan i mammahjärtat när jag såg dig på balen och på studenten går inte att beskriva, så otroligt stolt så det finns inte ord för det.

Det finns inget jag inte skulle göra för dig, det vet du, älskar dig till universums slut och tillbaka ❤❤❤


Mycket käft och liten verkstad

Alla människor har lika värde,vad menar vissa med det egentligen?

För mig betyder det att man behandlar andra som man vill bli behandlad själv. För mig betyder det att alla är värd en andra chans, missbrukar dom den är det en annan sak. För mig betyder det att man inte gör skillnad på folk.

Har i dagarna fått bekräftat ännu en gång att jag inte ingår i det där lika mycket värda. Har blivit i det närmaste utpekad som rasist, vilket inte kan vara mer fel. 

Jag har varken tid, ork el lust att engagera mig i det som händer flyktingarna just nu, för mig finns det lite viktigare saker att engagera mig i på hemmaplan. Gör detta mig till rasist ja då får det stå för den som tycker det.

Det är så många som skriver att det är åt helvete det som händer, men vad,gör ni för att hjälpa?? Det hjälper ju inte flyktingarna om man skriver en status på Facebook el kommenterar nedsättande till nån som inte tycker likadant. Så hur var det med människors lika värde?! Är man mindre värd för att man har en negativ åsikt om flyktingpolitiken, eller positiv oxå för den delen? Är man mindre värd för att man inte orkar engagera sig?

Jag har valt att bidra på mitt sätt genom att varje månad skänka 50 kr till Assyrier Utan Gränser, det är inte mycket anser säkert vissa, men i den situation jag är i just nu så är det mycket, jag gör vad jag kan för att vara en god medmänniska. Så, vad gör ni för att hjälpa? 

Jag skänker dit, bland annat för att det är nåt som Hammarby Fotboll oxå stödjer, och grymmaste spelarna som spelar/spelat i Bajen är av assyriskt/syriansk ursprung. Tex dom här fina: Kennedy, Batan, Haddad, Besara, Chanko, Sulan, finns säkert fler jag glömt antar jag.

Så gör inga antydningar om att att jag är rasist, kan inte bli mer fel än så. För guds skull tänk efter innan ni öppnar truten.

Jag gör vad jag kan efter dom förutsättningar jag har.

Hörs Hej

Lillördag då

Ja, då var det onsdag då, mittiveckanvardagen kan man säga. Egentligen är det väl inget speciellt med den dagen, men vissa har deg ju som en utgångsdag 

Senaste tiden har jag fundilerat och klurat över vissa saker. Kom väl inte fram till nåt väsentligt men det är ju som vanligt då haha.

Jag har funderat över varför det finns dom som tydligen anser att mina känslor är totalt oviktiga, varför alla andra utom jag inte får uttrycka dom? El kanske inte är så konstigt när jag tänker efter ändå. Och människors lika värde gäller inte mig heller, bra att veta, se till att du fixar det jag skulle få redan förra året

Se har jag klurat på hur man ska göra gällande några beslut som behöver fattas. Kommer inte berätta nåt om det för vissa för som vanligt spelar det ingen roll vad jag beslutar så är det tydligen fel, så att så är det. 

I övrigt är det helt okej, fått schema över jul, ser helt okej ut det oxå. Jobb hela julhelgen med början på julaftonskvällen, blir bra det. Ordna kvällsmys och så för fom boende blir ju jättevra och man vet att dom uppskattar ens närvaro. Jobbar även nyårsaftonskvällen och nyårsdagen, blir bra det oxå.

Idag tänker jag göra så mycket jag orkar, får hoppas att det är rätt mycket, behövs fixas och trixas lite grann, men vi får väl se hur det blir med det. Blir nog bra vilket som, får kaffebesök strax efter lunch i alla fall, blir trevligt det. 

Nä man kanske ska starta dagen med att tvätta lite, kanske vore en idé 😀😀😀 sen får vi se vad som händer

Hörs Hej

Middagsförslag V 46

Mån 9/11.       Ris och kassler
Tis 10/11.       Hemgjord pytt
Ons 11/11.      Potatis och fisk
Tors 12/11.     Spagetti och köttfärssås
Fre 13/11.        Klyftpotatis och kyckling
Lör 14/11.        Lasagne
Sön 15/11.        Buffé av veckans rester

Ja typ så får det bli, vissa dagar kan ju ändras som vanligt

Farsdag

Ja idag ska alla olika sorters pappor firas och hyllas, och det är väl inte mer än rätt kan jag tycka.

Själv hade jag tänkt bjuda hem min pappa på fika idag, men han hade nån bridge han skulle på i stan. Sen tycker han inte att det är så märkvärdigt med såna dagar.

Ja min pappa, en av dom två viktigaste männen i mitt, vad ska man säga om honom?? Han är grym på alla sätt och vis, han är klok och har en stor livserfarenhet, han är omtänksam och kramig. Han är så otroligt bra på att lyssna och ge råd, han stöttar och uppmuntrar, han säger att man är värdefull och viktig, vilket är skönt att höra då det är lite mer ner än uppåt.

Eftersom han inte tycker det är nåt märkvärdigt för det räcka så

GRATTIS PÅ FARSDAG ❤

jo men visst


En bild på mig

Jo men visst så här ser man ju ut, inga större förändringar under livets gång.

Hörs Hej

Fredagsmys på Hammarvägen

Igår när vårt främmande åkt var det meningen att jag och lilltrollet skulle ha filmkväll och titta på Paranormal Activity 4, men som den lillgamla blivande tonåring hon är så ville hon prata om livet, varför vissa beter sig som dom gör, mm istället.

Bland annat frågade hon hur det känns när folk inte förstår varför man blir ledsen när barnen mår dåligt eller när nån man tycker om är sjuk? Vad svarar man på det? Enligt vissa svarade jag nog fel när jag sa att vill man andra väl så bryr man sig om dom oavsett om det är en familjemedlem, kompis el vad det nu kan vara, och när det gäller om barnen mår dåligt så kan ingen förstå hur det känns om dom inte är villiga att lyssna då man berättar om sina känslor. Det är oerhört viktigt att prata om sina känslor på ett eller annat sätt. OCH det är viktigt att du inte låter nån förringa dina känslor, och då menar jag INGEN har rätt att klanka ner på dom.

Sen kom det på tal om bär hennes pappa låg i Umeå och gick igenom en cancerbehandling, hon undrade varför dom flesta försökte få henne att skratta och tänka på annat istället för att fråga hur hon mådde och hur hon kände. Ännu en svår,fråga men svarade att folk är rädda , rädda för att prata om svåra saker och dom kanske inte ville att du skulle gråta och vara ledsen. Meen det kändes som att dom inte brydde sig om MIG för inga saker el upplevelser kan ta bort den känslan.

Ja och sen avhandlade hon en hel del ämnen men det som tog mest i hjärtat var varför nästan INGEN i vår närhet frågat hur hon mådde när allt hände med mellantrollet och stortrollet, herregud vad svarar man på det då?? Tala om att jag var grinfärdig. Fy fan alltså, tänk vad som rört sig i detta lilla huvud alla dessa år, som inte fått komma ut pga ignorans, brist på empati, sympati och medmänsklighet, mammahjärtat blöder kan jag ju säga, hon har inte velat säga allt åt mig för att jag varit ledsen och så. Jag sa att hon får ALDRIG och då menar jag ALDRIG tänka att hon inte kan berätta saker för mig, sin bror el sin syster, och även för sin pappa. 

Det var ett två tim långt samtal, bästa fredagsmyset på länge tyckte hon.

Ibland lyckas även jag som anses vara en en sämre klassens människa.
Hörs Hej





Vet inte vad jag ska säga...

Det är svårt att förklara hur man känner när känslorna liksom väller över en, nästan lite sådär så det blir övermäktigt på nåt sätt. Jag är inte så bra på att förklara vilket många i min omgivning vet.

Jag kan inte säga det på nåt annat sätt än med den här bilden

Mittiveckandagen

Ja, då var det onsdag då, jobbat kort dag idag, sen blev det tårta på min "hemavdelning". Vi hade samlat till lite kläder åt en vikariekollega som fick barn i somras. Han var supergullig 

Efter det for jag hem och taktikvilade med lilltrollet innan vi skulle göra tacomacka till middag, passade även på att fixa till några kotletter samt några lövbiffsrullader, kan vara trevligt att hitta i frysen nån dag då man är mer lat än vanligt.

När vi ätit och grejar på så åkte vi iväg på lilltrollets träning i Holmen, där vi sitter just nu. 

Ja, vad ska man säga mer om denna dagen då? Kan ju berätta att det idag är 12 år sen lilltrollet döptes till Sanna Nikolina i Domsjö Kyrka, kommer ihåg det som det var igår. Kan inte tända ljuset ikväll då det gått sönder i nån av dom två flyttarna jag gjort sen den dagen. Får tända ett annat istället och hade ju varit trevligare om Magnus kunnat vara med oxå.

Nu ska jag fortsätta glo på tjejerna

Hörs Hej

Tuesday all day long dåå

Ja, då var tisdagen här då med allt vad det innebär. Som det verkar för mig så blir det bara lite fix och trix samt utvecklingssamtal med lilltrollet på eftermiddagen, kommer nog gå lika bra som vanligt. Mammas älskade lilltroll ❤

Ska väl fortsätta skämnas en stund till oxå, haha det är fan inte lätt att vara mig ska ni veta. Klampar i klaveret och gör pinsamma saker lite nu och då, jaja shit happens, det är ju alltid trevligt om man kan få nån att skratta åt en, då har man ju gjort nån glad i alla fall. Kanske inte på det sätt man önskar haha men sägs ju att alla sätt är bra utom dom dåliga 😀😀😀

Och vad gäller det pinsamma så har jag lättat mitt hjärta, blottat mina innersta känslor, nu kan jag inte göra mer än att sätta mig med en kopp kaffe och skratta åt bedrövelsen. Tur man är van haha

Nu var det sagt 

Hörs Hej


Ny vecka igen då.

Ja då var det en ny vecka igen då, veckan efter höstlovet, vilket märks då det går lite trögt för lilltrollet att göra sig klar för skolan, haha

Föregående vecka har präglats av oro för Magnus, men det har gått framåt i vad jag kan tycka är raketfart, oerhörd lättnad för oss alla som har honom i våra hjärtan. Kan ju helt ärligt säga att dom känslor som visat sig under veckan var känslor jag inte visste att jag hade kvar, vilket gör mig lite förvirrad, svårt att hantera det måste jag säga. Det finns nog inte så mycket man kan göra annat än att begrava dom igen på den där speciella platsen jag har i mitt hjärta, 27 år till gör väl inget, eller.

Hur som helst om man bortser från dom känslorna är jag oerhört glad och stolt över vilken jädra kämpe jag känner, grymt att han gjort såna framsteg på då kort tid. Visste att jag valde rätt gudfar, visste att jag valde rätt fast vissa satte sig på tvären gällande det valet. Så egentligen kanske känslorna inte är så förvirrande trots allt? Det är som det är, men troligast får dom nog gömma sig igen, vare sig jag vill eller inte.

Sen så har ju en sv dom finaste och mest godhjärtade människor jag fått äran att möta sin födelsedag idag. Kennedy Bakirciouglü du är den största förebilden, både på och utanför planen. Jag tror inte du förstår din storhet och vad du betyder för människor i alla åldrar. Går liksom inte att beskriva med ord, men kan bara säga att jag är sååå oerhört glad för att du finns och allt du gjort för en liten obetydlig familj i Domsjö. Önskar vi kunde visa det på nåt sätt. STORT GRATTIS på din födelsedag ❤ 

Så var det med det

RSS 2.0