Underbar dag måste jag säga....

Har haft en underbar sista april, som alltid då pappa är med oss, och det har han varit dom senaste 10 åren tror jag förutom för tre år sen.. I efterhand kan man ju vara lite efterklok och inse att det varit trevligare att umgås med trollmorfarn då också, men men, är man dum så blir det som det blir..  Huvudsaken är ju att ordningen är återställd om man säg som så..
 
Fick fikabesök av trollmormorn också som ville ha lite specialglass a´la lilltrollet, och det ska jag säga att det var supergott och vackert dit trödd ner i glaset :-) när mamma åkt så somnade pappa i soffan :-) och lilltrollet kollade på Smurfarna, när den var slut så frågade hon om hon fick gå och lägga sig, så otroligt gulligt, hon trodde att hon skulle vara tvungen att sitta uppe med pappa och mig.. Tror hon somnade innan huvudet landade på kudden.. Pappa och jag kollade på lite Nyheter och sport, sen gick han och la sig också, så nu har jag suttit och slötittat på TV en stund och funderar på att lägga mig jag med, men får se om jag försöker vara vaken en stund till, i alla fall tills krampen i magen släppt, kan ju ta en stund det.. Lite småsugen på att smaka en Gin Long Drink är jag men det det får vara till en annan gång, tar ett glas Cola istället, funkar lika bra en dag som denna.. Och så ska jag helt ärligt ta mig lite godis och några Pringles också, bara för att jag kan och är värd det liksom..
 
Var tänkt att det skulle bli bacon och spagetti till middag imorgon, men vi får se om vi gör nåt annat kanske, lilltrollet var inte så sugen på det, och är man sjuk så får man ha lite önskemål faktiskt, i alla fall när det gäller maten, för det är ju huvudsaken dom får i sig föda så dom blir bättre, tycker jag i alla fall.. men det är klart hon kan ju vara sugen på det imorgon man vet ju aldrig...
 
Jädrar, jag MÅSTE hitta en innderdörr nu snart, det hörs ju som att det är nån som är och öppnar vår ytterdörr när grannen öppnar sin, det är inte klokt så lyhört det är men bara vid dörren, underligt värre, men en innerdörr ska jag hitta och därmed basta.. Får ta med lilltrollet på dörrjakt imorgon kanske, det blir bra det.. eller så får pappsen följa med i dom underjordiska gångarna här i huset, kan blir spännande det, hahaha nej men då kanske man får hjälp med det som andra lovat att dom ska hjälpa till med men som vanligt så var det bara käften och bakbena på dom.. eller den kanske jag ska säga hahaha...
 
Måste ju även får säga att det är inte klokt vad 5 ord kan betyda så mycket för en sån som mig, blev så oerhört glad för dom orden som skrevs till mig så ni kan inte ana det.. Så nu längtar man ju ännu mer tills man får träffas vilket blir rätt snart om jag får som jag vill, och till slut brukar jag ju få det :-)
 
Japp så får det bli, får räcka för idag.. Nu ska snart extraögonen putsas innan dom ska läggas undan för idag och sen så blir det sängen..
 

Valborgsmiddagen avklarad då...

Japp så är det, middagen är där den ska vara, i magen alltså, och det ska jag ju säga utan skryt att JAG LYCKADES igen, fyyyy faaaaaaaaan vad gott det blev, herreminje, man är ju en stjärna i köket alltså :-) Nu är det bara till att koka kaffe på en strax och så fixa klart efterrätten, grädden är vispad och klar så det är bara till att portionera ut i våra fina vinglas då :-) hahaha, man tager vad man haver sa Kajsa Warg... som till middagen hittade jag inte min såskanna, så jag tog helt sonika vår svarta tekanna istället, funkade helt perfekt det också. man får inte vara dum för då blir man nåt som man inte vill vara...
 
Ja, det blir ju inte till att gå till Broskolan och titta på nån brasa i alla fall, hade lilltrollet inte haft denna enerverande hosta och varit lite mindre snorig så hade vi kunnat ta en promenix dit och sen gått upp till fd svärföräldrarna och våldgästat dom, men nu får det vara, vi får titta på brasan som dom ska visa på TV istället, kan funka det också.. Och just nu är hon fullt upptagen med att ha underhållning för mig och sin morfar, det sjungs för fulla segel, i och för sig så får vi inte höra musiken för hon har hörlurarna på sig, men texten hör vi ju, eller ja hör och hör, det mumlas lite och dansas i alla fall, det ser ju bra ut i alla fall kan man säga..
 
Tidigare idag när jag höll på med maten så hörde jag hur lilltrollet och pappa diskuterade livet och lite historia, egentligen måste jag vara helt ärlig och säga att jag har ett intelligent litet troll, satan i gatan vad hon snappat upp och kommer ihåg sake dom läst på skolan, och helst då om andra världskriget, det är nåt som verkligen fascinerar henne, hur en man som Hitler kunde vara så ond mot andra människor, ja Stalin också för den delen.. Hon blir alldeles tårögd när hon berättar om hur hemskt hon tycker att det är att han gasade ihjäl judar, förståndshandikappade och en hel del andra människor.. Kommer bli nåt stort av detta troll det ska ni veta... Och ni fick höra det av mig först..
 
Nej nu har minsann trollmorfarn somnat till en stund, måste ju bero på att den där tidningen han läste var så tråkig: Trav och galopp ronden, kan ju inte vara intessant det inte, hahaha..nej men det är ju bra att han sover en studn så han orkar umgås med oss mer senare...och orkar med att äta allt vi ska trö i oss senare.
 
Får se kanske trollmormorn och trollsambon hennes dyker upp och fikar lite, man vet aldrig vad som händer och fötter liksom, här kan ju vad som helst hända om man säg som så... Vi är lite flexibla liksom, allihopern...
 
Så får det bli så länge.. Hörs Hej

Valborg för hela slanten då...

Vill ju bara säga att jag sovit som en drottning, förutom då jag vaknade av att jag hade världens jättekramp i magen så jag låg som en boll i typ 40 minuter innan jag kunde veckla ut mig.. men vad gjorde det, jag var lika glad för det.. måste ju sett skitskoj ut, jag hade ont och sa aj som fan men flinade mest hela tiden.. hahaha ja livet är bra underligt ändå.. Att det finns människor som kan göra en så glad utan att det behöver vara nåt förhållande inblandat.. Jag menar man måste ju kunna vara vänner och umgås utan att det ska vara nåt sexuellt inblandat hela tiden, fast det är klart, det är ju vissa som inte kan göra så, av nån konstig anledning.. Har flera manliga vänner och skulle inte kunna tänka mig ha nåt sexuellt i hop med nån av dom.. och sen så är det ju så att passar det inte att vara vän med en som verkligen bryr sig så då får det ju vara, är ju liksom inte min förlust om man säg som så...
 
Nej, jag kommer fortsätta vara så dä fånigt glad varje gång jag får det där samtalet, för det betyder så oerhört mycket att ha en vän som liksom känner på sig att det är nåt utan att man berättat nåt, det är fan inte ofta man stöter på en sån vän, eller en som bara ringer för att liksom, för en kvinna finns det inget så ovärderligt som en riktigt bra manlig vän..  Som idag tex då jag behövde lite hjälp med utskrifter och så, då fick jag hjälp av lilltrollets pappa, samt att han skjutsade mig till stan en snabbis.. Det är vänner det..
 
Lilltrollet städar sitt rum för fullt, eller fullt och fullt, det går sakta men säkert mellan hostningarna kan man säga, men det går framåt, blev en ganska så stor tvätthög i alla fall som ska tvättas under dagen.. Får se om jag ska plocka ihop lite tvätt från mellantrollets rum också, men vet inte vad som är rent och inte ska jag säga.. Så det kanske får vänta ett tag då, vi får se, men rena kläder ska dom i alla fall ha..
 
Tänkte på en sak i morse när jag vaknade.. Jag må ha stans sämsta ekonomi, egentligen har jag ingen ekonomi alls just nu, men det gör fan ingenting, för jag vet att det jag har det går till hyra, el och mat till mina barn, för mat det är nåt som ALLTID ska finnas, och helst hemgjort då, så lite halvfabikat som möjligt, nu menar jag inte att jag aldrig använder det för det händer det också, helst köttbullar, men att i det närmaste aldrig göra omsorgsfullt lagad mat till sina barn det är för mig en gåta, att man liksom inte ids göra det för sina barn, men men man ska väl inte begripa allt här i världen.. men att inte se till att man har mätta och rena barn det är nåt jag inte kan begripa.. För oavsett hur man mår eller hur dåligt allt är så ser man till det i första hand, då får man komma i sista hand själv.. Eller så är det bara jag som funkar så, jag vet inte.. men barnen kommer ALLTID först oavsett vad det gäller.. Har tex ALDRIG haft barnvakt åt mina barn i "onödan", har bara haft det om det varit nödvändigt eller om man gjort nåt speciellt, tex mellantrollet hade jag barnvakt åt första gången strax innan hon fyllde 6 år ja förutom från hon var typ lite mer än 1 och ett halvt år då hon började fara till sin pappa varannan helg, men då jobbade jag och det ska ju inte räknas som barnvakt heller.. Lilltrollet så frågade hennes farmor om dom aldrig skulel få vara barnvakt så att jag kanske är konstig som inte lämnat bot dom i tid och otid liksom.. men det var en kvinna som sa till mig en gång när stortrollet var litet att man skaffar inte barn för att lämna bort dom, oavsett man är ensamstående eller inte.. så det lever jag fortfarande efter och har intalat mina barn det också, vissa av dom är ju så pass gamla nu att rätt vad det är så få man barnbarn, jag kommer ställa upp när det behvövs, men inte i tid och otid, för det är inte jag som är förälder.. Fast jag komemr nog fråga efter dom ganska mycket, det känner jag på mig :-) kommer bli VÄRLDENS BÄSTASTE farmor/mormor jag sådeså..
 
Det var funderingen kring detta, och det är väl nåt man aldrig kommer få svar på antar jag, bara inse att vissa inte är ämnade att bli föräldrar, låter kanske hårt och elakt men så är det. Nu påstår jag inte att jag är perfekt, långt ifrån, men det jag menar är att när det gäller att göra ALLT för sina barn oavsett så är jag pefekt sådeså, men sen har jag mina fel och brister jag också, precis som alla andra.. Vi har våra suster jag och mina troll, ibland så att strån och stickor ryker, men en sak vet jag att dom vet och det är att jag ÄLSKAR dom gränslöst och att det nog inte finns nåt som jag inte skulle göra för dom..  Finns mycket jag skulle vilja göra för mig själv, för att få egentid liksom, ägna mig åt det jag tycker är skoj och som ger mig tillfredsställelse, men som sagt, det finns inte ekonomi till det och då får det vara, jag kan inte göra som vissa andra och sätta mina behov framför trollens, det går inte, jag försökte för tre å sedan, men har nog aldrig mått så dåligt över nåt som att sätta dom åt sidan så det är nåt jag ALDRIG kommer göra igen, inte pga någon annan person i alla fall..
 
Nej, nu var det färdigsvamlat för ett tag, nu ska vi dricka påtår och sen så ska det fortsättas här, får se hur mycket lilltrollet orkar med idag, mammas lilla sjukling, känner mig lite halvdassig jag med, kanske man ska ringa nån som kan ta hand om lilltrollet så jag får vila upp mig lite jag också... Eller nej, hahaha skulle inte falla mig in, vad fan, så länge man står på benen och inte är halvdöd eller ligger i respirator så tar man hand om sina troll, så är det..  En gång fick stortrollets pappa komma och hämta han när jag var så dålig så jag inte ens orkade lyfta upp han ur spjälsängen, och en gång fick mellantrollets pappa ta henne när jag var dyngdålig, det är enda gångerna jag haft hjälp när jag varit sjuk.. som sagt, man har inte skaffat barn för att andra ska ta hand om dom..
 
Nog om detta, ikväll ska jag, lilltrollet och min älskade pappa tända ljus för mellantrollets farmor Ann-Katrin som så tragiskt gick bort i cancer för 5 år sedan, var nog det värsta jag gjort tror jag att berätta för mellantrollet att hennes farmor inte fanns mer, vi hade nyss hämtat oss efter stortrollets moppeolycka och så händer detta, i och för sig var det väntat men ändå, en farmor är en farmor, och mellantrollet hade så fin farmor som verkligen tagit mellantrollet till sitt hjärta.. Så idag så skänker vi en tanke till mellantrollet, hennes pappa, hennes fastrar, deras mostrar och morbröder, deras kusiner och framför allt mellantrollets farmorsfar.. <3 <3 <3
 
 
 

Strax före kl 22 en måndag kväll i Domsjö.....

Ja, så kan det ju vara ibland också, att det är en helt vanlig måndag kväll alltså.. rätt okej måste jag säga.. förutom en del saker som man tyvärr inte kan påverka hur mycket man än vill och önskar, det enda man kan göra är att lita till att det bästa kommer ske...
 
Annars så har jag haft en underbart trevlig kväll, med tre kaffebesökare, gott kaffebröd och en hel del skratt och surr, inte helt fel det inte.. Sånt gillar vi, när det är skratt och trevliga miner, det gör att man blir glad i hjärteroten.
 
Imorgon så kommer min absoluta favoritBajare hit, min pappa ska komma och tillbringa valborg med mig och lilltrollet som sig bör alltså, det har han gjort dom senaste åren och vore ju dumt att bryta en trevlig tradition. Det är sååååå mysigt och trevligt när han kommer och sover över, lilltrollet tycker det är supermysigt att umgås med trollmorfarn..
 
Så imorgon blir det lite fix och trix direkt när vi vaknar, det ska förberedas middag och efterrätt, och det kan ta sin lilla tid om det ska bli ordentligt gjort.. Så här komemr det bli i alla fall: Hasselbackspotatis, ugnsstekt marinerad karré, champinjonstuvning, råkostsallad, fullkornsbaguette med vitlökssmör.. till efterrätt blir det glass med vispad grädde, maränger, kolasås och strössel, allt efter mitt lilltrolls önskan, och klart hon får som hon vill imorgon, hon är ju våran lilla sjukling så det ska vara perfekt då ju..
 
Fast det är klart, kommer ju bli superbra hur som helst, för att även om det inte bli som man bestämt eller tänkt så vet jag att hon kommer bli supeglad för att jag försöker göra det så bra som möjligt för henne en dag som sista april.. Man behöver inte ha en massa smällare eller åka och titta på nån brasa för att det ska blir bra, huvudsaken att man har varandra och får ha det bra, det är det viktigaste.. Det är nåt jag försökt lära mina ban i alla tider sen jag blev mamma första gången, att man ska vara rädda om varandra, vara glad för det man har oavsett hur lite det är i andras ögon, för man kunde varit helt utan också.. det finns alltid nån som har det värre och dom ska vi känna empati, sympati och medkänsla för, det är min åsikt, fast det beror ju på vad man menar med värre i och för sig.. men jag menar dom som inte ha nån som bryr sig om dom på ett äkta vis, eller dom som inte kan glädjas åt det dom har.. Man behöver inte ha allt det senaste eller dyraste för att må bra, kan ju kanske underlätta vissa gånger men inte alltid.. Ja det är min åsikt, så får ni tycka vad ni vill.. men som sagt, känna kärlek från familj och dom vänner som betyder nåt, hela och rena kläder på kroppen, mat på bordet och förmånen att få vakna upp på morgonen.. Det är vad livet går ut på det.. allt annat kan man vara utan...
 
Fast det är klart, ärliga vänner ska det ju vara förstås, annars är det ju inga vänner, har börjat lära mig vilka av mina vänner som vill mig väl och vilka som inte vill mig väl, och dom som inte vill mig väl är ju egentligen inga vänner direkt ju, men det är som med allting annat, av nån underlig anledning så har vissa slagit rot ändå och av nån ännu underligare anledning så bry jag mig om dom, varför vet jag inte men så är det... kanske är för att jag lärt mig att man bryr sig om sina medmänniskor som har det jobbigt och är lite mindre bemedlade än en själv, men det är på både gott och onte när man ä som mig.. Det tar mycket onödig kraft och energi från mig som jag kunnat lägga på annat, men som sagt, jag bärjar lära mig och tro mig, vissa skulle jag sparka långt ut i universum om jag kunde...
 
jisses vad jag svamlar på ikväll, men har mycket på hjärtat idag känns det som, diverse sake liksom, både bra och kanske mindre bra, finns mycket jag skulle vilja vräka u mig, men har haft en så bra kväll så det får vara till en annan gång... Måste bara säga att jag längtar till Sthlm så jag tror jag spricker snart.. NÄR SKA JAG FÅ KOMMA IVÄG egentligen????? GRRRRR blir så less och arg när jag inte kan komma mig dit.. Var ju sååå länge sen ju.. Vill ju träffa mina Bajenkompisar jag har på Facebook ju, men kommer tid kommer råd om man säg som så.. VI SKA ta oss ner i sommar på ett eller annat sätt så ska det gå, har ju lovat lilltrollet att se på en Bajen match, min önskan hade ju varit att hon skulle få göra det på Söderstadion, den som är nu inte den som är efter uppehållet, ja då också förstås men gamla Söderstadion är ju nåt speciellt liksom...
 
Nu ska jag paketera min kålpudding och slänga in den och den förvällda vitkålen i frysen.. Så detta får räcka för idag... Hörs Hej
 
 

Skön slappardag........

Har inte gjort så mycket annat än att jag ha druckit kaffe, surrat med lilltrollet och mellantrollet, druckit mer kaffe, kokat ett par kilo vitkål som ska användas till kålpudding och vitkålsstuvning, druckit lite mer kaffe, pratat med mellantrollet som for till Bjästa för att vila upp sig. och nu väntar jag på att jag ska bli hämtad för att följa med på sjukhuset..
 
När jag kommer hem igen så ska puddingfomarna slängas in, middagen ska göras blir köttgryta med purjo, vitkål och morötter i, och till det gör vi vårat blandris, supergott kommer det bli... Och ikväll kanske vi lyxar till det med lite glass, vispad grädde, maränger, kolasås och strössel, bara för att vi kan liksom... Nåt lyxigt ska man väl få ha mitt i all bedrövelse och sjukdom ju... Bara för att vi är värda det kan man säga, eller lilltrollet i alla fall..
 
Japp så får det bli, ska gå igenom regelboken för lilltrollet en gång till, hon ska vara ensam en stund, kommer hon klara galant, men för säkerhetsskull så går vi igenom den en extra gång.. 1. Inte röra spisen. 2. Inte öppna dörren för nån enda som inte skickat sms eller ringt hennes mobil först och sagt att dom kommer. 3. Bara sitta och spela vid datorn, kolla på Cartoon, eller lyssna på Spotify inte vara inne på annat medan jag är borta. 4. Inte vara ute och springa runt byn. 5. Inte göra en massa dumheter.... Japp så ser det ut, inte så hårt men men...
 
Nej, man kanske ska föbereda lite innan det är dags att fara då kanske.. Hörs Hej
 
 

Sjukvecka at The Andersson Place då..........

Jora så att så är det.. Lilltrollet är jättedålig, hon hade feber igår när vi kom hem från Isgalan, tänkte inte på att kolla när hon kom från sin pappa strax innan vi for, hon hostar konstant och är jättesnuvig, så hon är hemma idag, och hon lär bli hemma hela veckan så hon får chans att bli frisk, riktigt frisk alltså.. Även jag är fortfarande lite snorig och hängig, men det är som det är det, det går väl över innan jul förhoppningsvis..
 
Får se hur mycket vi orkar göra idag här hemma, vi ska väl börja med att trö i mig en drös med kaffe i alla fall, det är ett måste det känner jag, annars kan detta sluta illa hahahaha..
 
Vet inte om vi ska passa på att baka lite matpajer idag eller hur vi ska göra, vi får se vad som händer, behöver ju inte göra nån kaka till i mogon som vi ska ha till efterrätt, hade tänkt att vi skulle äta lite glass med maränger, grädde, kolasås och strössel, och kanske nån bananskiva eller nåt, vi får se, vi hinner ju ändra oss ett antal gånger till det är dags..
 
Så här näst sista dagen denna månad så tänker jag gnälla och klaga extra mycket på folk som inte kan bete sig gentemot andra människor, så förbannat lågt att medvetet vara jävlig liksom.. Finns inga ord som kan beskriva hur illamående såna människor gör mig, vare sig det är mot mig, nån jag känner eller nån överhuvudtaget dom gör det mot.. Man ska fan ha så pass respekt för en annan människa att man beter sig som folk och gör rätt för sig, det hör väl till vanligt hederligt folkvett det tycker jag.. Vissa saker man läser om blir man ju bara mörkrädd när man läser och vissa undrar man hur dom har samvete nog till att somna på nätterna när dom innerst inne vet hur dom gjort.. Ja, det är underligt att det kan skilja så mycket på människor, vissa gör allt för att hjälpa och få andra att må bra, vissa dom bara jävlas på alla olika vis och gör livet ruttet för andra.. Helt sjukt egentligen, men det är väl så världen fungerar i dagens läge.. Men man kan ju undra vad dom som jävlas vinner på det?? Tror dom att dom få högre status i samhället eller vad är det?? Ibland undrar man om dom tror att folk runt omkring där dom nu bor, kan ju vara vart som helst, är helt bombade och inte fattar nåt.. Ja ja, skitsamma, man tycke bara att det är konstigt att livet går ut på att jävlas med andra när man liksom kan försöka hjälpa och stötta så gott man kan i stället, det ger liksom så mycket mer.. man bli glad i själ och hjärta liksom, eller ja i hela kroppen blir man glad ska jag säga..
 
Japp så får det bli för en stund då... Hörs Hej

Meny hos Anderssons Restaurang V 18

Måndag 29/4                Köttgryta, ris
Tisdag 30/4                  Kött, Hasselbackspotatis
Onsdag 1/5                  Bacon, Spagetti
Torsdag 2/5                  Lax, potatis, sallad
Fredag 3/5                   Hemgjord pizza, sallad
Lördag 4/5                   Pölsa, potatis
Söndag 5/5                  Hemgjord pytt
 
 
Ett förslag till matsedel i alla fall, får se hur mycket av det man håller sig till och hur mycket av det som man ratar när det väl är dags att äta det...
 

Söndag kväll hos Anderssons....

Då var det söndagkväll hos oss då, ja det är det väl hos dom flesta andra också, hahaha... Ja hur som helst så har det varit en helt okej dag skulle jag vilja säga..
 
Vaknade som sagt lite halv sent sådär eller inte så tidigt kanske är närmare sanningen, slängde i alla fall in en karré i ugnen som fick vara där i nästan 4 timmar, så nu hoppas jag att den kommer smaka utmärkt på sista april när vi ska bjuda pappa på den då tillsammans med hasselbackspotatis då, kan inte bli fel det inte tillsammans med råkostsallad och lite baguetter och bearnaisesås, kommer bli supergott det....
 
I alla fall så var jag och lilltrollet på Isgalan idag, sista föreställningen var vi på, och jisses Amalia vad bra det var, som vanligt alltså, filmade lite med mobilen, blev väl inte det allra bästa men det blev ju nåt i alla fall..
 
När vi for hem så kallsvettades lilltrollet så då upptäckte jag att hon hade feber, hade tydligen haft det redan igår sa hennes pappa, så då blir det till att vara hemma från skolan för henne imorgon bitti, men det gör ju inte så mycket, då får hon ju vila en dag extra och det kan ju vara bra tycker jag..
 
Gjorde i alla fall korv och makaroner till middag och så åt vi en tekaka till det också, supergott var det fast det var så enkel mat :-) efter det så försökte jag och lilltrollet bringa lite ordning i kaoset på köksbänken hahaha, lyckades väl lite sådär, värre har vi ju varit med om i och för sig.. Nu sitter vi i alla fall och tittar på Solsidan så länge, sitter och väntar på att Maria Wärn ska börja, mellantrollet säger att det är en av dom bästa filmerna som sänds ikväll så då får vi se om hon har rätt i det då..
 
Ja vi får se vad som händer och fötter med det mesta nu framöver, kan ju bli ieter duga, här ska det ätas ntressant om inte annat..
 
Ska försöka knåpa ihop en matsedel nu som heter duga, här ska det ätas gomaten hela veckan, bara för att vi kan och ids laga till den liksom...
 
 

Sista söndagen denna vecka då...

Jora så att så är det, sista söndagen denna vecka och även denna månad, så är det... Snart är det sköna maj som ska förgylla våra dagar med sin varma vårsol, kan inte bli annat än bra det..
 
Ja vad händer annars idag då?? Jo jag ska väl slänga in den där karrén jag inte hann slänga in i ugnen igår, sen så ska jag väl kanske dammsuga och torka golven då kanske, får se vad jag ids under dagen, kan ju bli en dag i solen på balkongen också.. Ska i alla fall slänga in mig i duschen på eftermiddagen, ska ju på Isgalan med lilltrollet, på sista föreställningen, ska bli sååååååå kul måste jag säga, det är en upplevelse varje gång, och alltid lika kul att se alla som åker omkring, stora som små. Kommer bli sååå bra så det vet jag, det är det ju alltid med Isgalan..
 
Ja, vad ska man säga mer då?? Hmmmm, den som lever får se kan man ju säga hahaha.. eller ja man kan ju alltid hoppas i alla fall, det är inte lätt alla gånger..
 
Det finns så mycket jag skulle vilja vräka ur mig men vet att det inte är lönt att ägna det energi, onödig energi dessutom, det enda man kan göra är att hoppas att det slår tillbaka på dom själva, vilket jag VET att det gör, förr eller senare.. Det är min tröst det, fast man ska inte önska andra det, men i detta fallet skiter jag i det om jag säg som så.. Sen så är det ju underligt att folk som inte har en åsikt om nåt ALLTID har en åsikt om mig, vad jag gör, inte gör, säger, tycker och tänker hahahaha rät komiskt ändå måste jag säga, men inte gör det mig nåt, jag står för vad jag säger, och för vem jag är till skillnad från andra då... Nej nu är det fädigklagat för idag, eller i alla fall för den här gången hahaha, man vet ju aldrig vad som händer och fötter under dagen..
 
Nu ska jag fortsätta dricka kaffe och titta på Nyhetsmorgon och kanske sätta mig i solen en stund då.
 
 

Helt ärligt: En underbar lördag....

Ja, jag måste säga att det har varit en helt underbar lördag.. Vaknade ganska så tidigt efter att ha somnat rätt sent, fick ett samtal i går strax före kl 23.55 som varade i nästan 40 minuter, alltid lika trevligt med samtal från huvudstaden.. Helst när det är en röst som gör att man känner ett lugn i kropp och själ, var alltså världens bästaste vän som ringde :-) önskar att alla fick ha en sån vän, en som alltid lyssnar, förstår och bryr sig om, det är få förunnat att ha en sån vän och jag är glad att jag har det, jag har flera såna vänner, men Stefan är den enda som vet ALLT om mig, och då menar jag ALLT..
 
Hur som helst så kom mamma och drack kaffe på förmiddagen, och vi satte oss i bilen och så tänkte vi våldgästa min gamla granne Helen, bara sådär liksom, och när vi kom dit så var hennes ena dotter sjuk men vi satt och surrade på bron ett tag i alla fall, det var trevligt det också, och så fick vi ju träffa Jörgen också, vi får planera i ett besök lite längre fram när alla är pigga :-)
 
Efter det så for jag och mellantrollet hem och det var meningen att jag skulle slänga in kött i ugnen och göra lite matpajer och städa bland annat.. Men då fick vi ett ryck och for på nästa ställe istället, till mina fd svärföräldrar där lilltrollet och hennes pappa var och hjälpte till lite med paddocken eller vad det heter.. När vi for därifrån så for mellantrollet och tränade och jag for hem och gjorde en råkostsallad, slängde ihop en chili con carne, gjorde en liten miniköttgryta av slimsor som blev då jag skar upp filén.. Hur som helst så stekte mellantrollet den där filén och så gjorde vi strips i ugnen, fullkornsbaguetter med vitlök i som vi smaskade i oss till middag.. Till efterrätt åt vi äppelpaj med vaniljsås som vi även bjöd mamma på. Jag satt och kollade lite påp Hockeymatchen, hahaha många skratt fick man, väldigt undehållande match måste jag säga, dåligt att Foppa inte satte sina två straffchanser, men kul att kändisarna fick oavgjort mot OS medaljöreerna från 94 :-) Inför sista perioden kom stortrollet och Benny också, det var trevligt så dom fick lite kaffe och en bit paj dom också..
 
Imorgon så får jag ta tag i det som jag jag inte hann eller som sjag rent ut sagt sket i idag, pga att jag kände att jag inte skulle hinna med, allt jag gjort med mat och sånt gjorde jag mellan halv 4 och kvart över 6 så tycker ändå att jag var ganska så effektiv faktiskt.. Ska väl bara hänga tvätten jag slängde in sådär när vi ätit middag också, så kan man ju slänga in en ny imorgon eller så..
 
Imorgon eftermiddag så blir det Isgalan med lilltrollet, måste ju bara fara så att hon får se den, nu när hon inte är med för första gången sen 2009, ska bli otroligt kul måste jag säga, det är ju liksom lite speciellt det där med Isgalan som funnits sen 1970 eller vad det var, så det är ju ett tag det..
 
Nu ska jag i alla fall se på TV en stund och spela lite spel på Facebook, sen så blir det sängen och hoppas att jag inte vaknar allt för tidigt bara för jag lär ju vara trött som en gammal get mitt på dagen annars..Ska klura klart på matsedeln också så att den kommer ut under dagen imorgon...
 
Så får det bli så länge Hörs Hej

Lördag hela veckan, lördag hela veckan........

Eller nej, det är inte swom Kurtan sjöng, det är inte lördag hela veckan, det är lördag idag och alla andra lördagar bara, och det räcker gott och väl tycker jag, 52 lördagar per år är ju ganska lagom liksom..
 
Ska dricka lite mer kaffe nu, sen så ska jag slöänga in en karre i ugnen och så ska jag se om pappa kommer nåt eller hur han gör, jag hoppas att han kommer i alla fall.. Kommer han inte så blir det nog att jag far på Isgalan med lilltrollet, på den sena föreställningen i så fall, annars far vi dit imorgon, så få Baazinga vänta tycker jag.. Vi får se vad som händer och fötter under dagen..
 
Tror i alla fall att det bli Hasselbackspotatis till köttet och så är jag sugen på en äppelpaj så blir nog en sån till efterrätt, oavsett jag är ensam hemma eller inte, bara för att jag kan liksom..
 
Sen ska jag tvätta lite och dammsuga och torka golv, så är det gjort innan lilltrollet kommer hem imorgon, inte för att jag gör det bara för att hon kommer, men jag brukar göra det under mina ensamma helger, ja annars också för den delen, hahaha strnt samma, jag ska göra det under dagen i alla fall..
 
Idag ska jag även klura på en matsedel, som ska vara för kommande vecka, får se hur den blir då, kan ju bli intressant, bli nog lax för hela slanten, lite stoganoff, nån paj, lite kött, lite chili con carne med mera... kan kanske inte bli annat än bra det.. jag menar det är ju jag som kockelikockar liksom..
 
 
 
 

Friday night and the lights are low..........

Eller så är det väl inte direkt heller, men ljusen är tända, en liten skål med chips, en dutt godis och en GT(fast utan citron eller gurkskiva) så lite ensam mamma mys så här på en fredagkväll är det i alla fall..
 
Har haft en helt okej dag måste jag säga, klev upp halvtidigt och drack kaffe medan jag tittade på Nyhetsmorgon, som alltid kan man säga.. Efter lunch så följde jag med mamma till Holmen, där hjälpte jag till att plantea lite blommor i två lådor på bron.. Kom hem strax efter kl 4, så då röjde jag lite i köket, dammsög bort det värsta, sen kom stortrollet och bjöd på lite middag, det var superdupergott.. Fick en box nr 7 tror jag det var..
 
När vi ätit blev vi hämtade och så åkte vi med lilltrollet och köpte lite godis, införskaffade en drös med lax, så nu har vi 6 st 4 pack lax i frysen, kan vara gott att finna framöver, såååååå gott liksom..
 
Slötittar på Let's Dance, inväntar att få se på Tyst Vittne, ett av mina favoritprogram på fredagar, vet inte varför, måste vara för att vi alltid kollat på det när pappa sovit över, förresten så hoppas jag att pappsen kommer imorgon, får se hur han mår och vad det är för väder bara, men hoppas kan man ju..
 
Så är det och så blir det, det får räcka för idag, Hörs Hej

Nu vill Annika lite söderut...........

Ja så är det, nu vill Annika ett par mil söderut, typ 54 mil eller så kan man säga, jag vill ner och hälsa på Stefan och se på Hammarby, jag ska säga som mitt lilltroll nu: JAG VILL, JAG VILL, JAG VILL!!!!!!!!! Behöver lite Bajenenergi, eller allra helst BajenStefan enegi nu...
 
Sitter just nu och dricker kaffe och inväntar samtal från Domsjö Hälsocentral, ska boka tid åt mellantrollet hos en doktor, dom sa att dom skulle ringa upp vid 10 i 9, eller så sa dom 10 i 10, men det lät som 9, och nu är klockan över 9 och dom har inte ringt än, så hoppas dom ringer snart annars får jag ringa om på en stund då...
 
Hoppas att min älskade pappa kommer imorgon, då ska jag ta med han på promenad ut till Svedje så han får träffa en gammal arbetskamrat och mina fd svärföräldrar, det blir trevligt det tror jag så jag hoppas att han kommer nu när jag planerat denna överraskning, hahahaha överraskning och överraskning, jag tror han skulle tycka det var superkul, och skulle han tyck det var jobbigt att gå så har vi skjutsen fixad, är bara att ringa så kommer exet och plockar upp oss..
 
Nu ska jag ta mig lite me kaffe och se vad som händer då.. Ska i alla fall slänga in lite kött i ugnen när jag kommer hem sen efter att jag åkt bort efter lunch, så är det så att man får frysa in det färdigt och klart..
 
Jo kom ju på tidigare att idag är det +30 = 1000, det ni, så är det :-)
 
 
 
 

Så det kan bli............

Ja, då var det snart slut på denna dag också då.. Inte mycket att göra åt det, men ska bli sååååå förbannat skönt att få sova en stund eller tre känns det som i alla fall..
 
Har inte gjort så mycket av värde idag, har haft lite främmande och så, alltid lika trevligt, eller ja i och för sig så beror det ju på sällskapet, men idag så har det varit trevligt i alla fall..
 
Handlade lite på bonuskortet på Hemköp, det tjänade jag 130 kr på, inte helt fel måste jag säga, riktiga fynd gjorde jag också, och det gällde bara mellan 14-20 idag så det var ju bäst att passa på liksom.. Så nu har jag lite mer grejs så jag klarar mig en vecka eller så, mycket bra liksom.
 
Ska ha middagsfrämmande på lördag, det blir superskoj det, tro vad jag ska bjuda på?? Tänk om man skulle ta och öppna på surströmmingsburken jag har kvar sen i höstas, hmmmm tål att funderas på.. Eller så gör jag kanske ugnsstekt file, Hasselbackspotatis, råkostsallad och baguetter kanske, sen lite äppelpaj till efterätt.. kan funka kanske... Vi får se vad det blir, nåt gott ska det bli i alla fall, eller det blir det ju alltid när jag gör nåt i och för sig..
 
Ska försöka komma ihåg att ringa till Domsjö Hälsocentral imorgon och boka tid hos doktorn åt mellantrollet, så det bli nån ordning och reda på saker och ting.. Blir nog bra i slutändan hoppas jag..
 
Satt och funderade på en sak tidigare idag, kom och tänka på en vän och då kom en tanke: Hur är man funtad som individ när man allt som oftast inte gör annat än trycke ner, förnedrar, jävlas med en annan människa?? Vad tänker man liksom, elle vad får man ut av det?? Det är helt sjukt att vissa kan göra så.. Fast i detta fallet är man ju inte förvånad i och för sig, för dne som gjort det har ju inte alla hästar hemma i stallet om man säg som så. Tycker bara så otroligt synd om den som råkat ut för det, som inte är ond, elak elle otrevlig för 5 öre, bara snäll och hjälpsam mot allt och alla.. Huvvaligen, ska göra mitt bästa för att finnas som stöd, för den drabbade är inte lika stak som mig så jag får skicka all energi jag har att erbjuda.. Eller jag är väl inte direkt så stark jag heller, men jag ger inte upp i första taget om man säg som så. 
 
Nej, nu ska jag slötitta på TV en stund till, sen så ska jag sova hela långa natten förhoppningsvis, får se hur man lyckas med det, gick ju lite sådär eftersom det var fullmåne föregående natt, har inte vågat kolla på den ikväll för då kan jag väl inte somna skulle jag tro...
 
så får det bli, Hörs hej
 
 

Då var det Discotorsdag då......

Solen lyser så verkar bli en helt okej dag, bara det kunde sluta blåsa, less på denna blåst nu jag, men man kan ju inte få allt här i världen, man får vara glad för att det är ljust och våren är här.. Inte helt fel det inte..
 
Får se vad dagen har att erbjuda, trött som en gammal mammut, har sovit som en kratta, vaknat till och från mest hela natten, vete fan vad som var fel, tro om det kan bero på fullmånen som var inatt.. ja vad vet man, men trött är jag i alla fall...
 
Ska väl i alla fall rasta snabeldraken nån gång unde dagen, får se om det blir före eller efter jag varit ner på Hemköp en sväng, det har jag inte bestämt än, måste införskaffa lite ingredienser till olika saker, så jag kan ta plats där jag hör hemma kan man säga..
 
Sitter och dricker en dutt kaffe och slötittar på Nyhetsmorgon, rätt vad som händer så kan man ju få lära sig nåt nytt eller så kanske man blir uppdaterad om vad som händer och fötter i världen, kan ju vara nåt som kan vara intressant sådär kanske...
 
Ikväll så hade jag tänkt att se på fotbollen i alla fall, men vi få väl se hur det blir med det...
 
 

Underbar eftermiddag och kväll....

Blev inte så mycket av det jag planerade i eftermiddag och kväll, får ta det en annan dag istället, bara för att jag kan liksom.. Fick oväntat besök av mitt lilltroll när hon slutade skolan/fritids för dagen, hon kom och så åt vi smarriga våfflor med grädde och sylt, och så kom stortrollet och åt några också, han hade med sig Benny men han ville bara ha kaffe..
 
Sen efter en stund så kom bästaste Camilla och Nellie hit en stund, det var sååååååååå mysigt och efterlängtat besök, helt underbart, så det kommer jag leva på länge ska jag säga.
 
Lilltrollet blev hämtat för ett tag sedan och nu sitter jag och slötittar på Greys Anatomy och inväntar mellantrollets hemkomst från Bjästa, där hon varit sen skolan slutade idag, hoppas hon haft skoj med kamraterna där nu då.. :-)
 
Nej hörrni i morgon får man ta tag i saker och ting, så här kan det ju inte vara ju.. bara skjuta upp saker och ting, huvva, men det lär väl bli så imorgon också hahahaha... NEJ jag SKA göra matlådor imorgon, jag SKA göra nån sorts matpaj, vilken vet jag inte det får jag klura på, jag SKA tvätta, dammsuga och torka golv... Det SKA jag göra mellan kaffekopparna..
 
Så får det bli, ordning och reda, löning på freda'.... eller hur var det där?? ja det är ju inte upp till mig direkt ...
 
 

Då var det mittersta vardagen denna vecka då....

Onsdag med allt vad det innebär, som vanligt kanske inte så mycket, men tänkte väl i alla fall försöka leka lite husmor idag tänkte jag, får se vad jag kan knåpa ihop för nåt, tänkte försöka vara så där lite framförhållande och laga några matlådor elelr så, men får se vad jag hitta på, det är ju så fint väder ute så kan ju vara skönt med en liten promenix kanske,.. Så troligast kanske jag går till mamma en sväng sådär mitt på dagen :-)
 
Sitter just nu och dricker kaffe och kollar på när Peter och Tilde på Nyhetsmorgon testar alkoholfria drycker, det kan ju vara intressant, inte för att jag tycker om öl oavsett det är alkohol i eller inte, men ser ut som att dom ska testa lite vitt vin, hmmm får se vad som sägs om det då...
 
Nu har jag häääle ut på det länge nog, jag MÅSTE köpa tvättmedel idag, går ju inte ha det så här nåt längre nu inte, herregud, nån måtta får det ju vara tycker jag. Ska förbaske mig hitta nån såpa som luktar som jag vill också, inte nöjd med grön såpa ,inte min grej riktigt det inte..
 
Nej nu ska jag leta fram nåt intressant recept, har ju en del kokbäcker att välja mellan, kan bli en intressant läsning det, hahaha är dom enda böcker jag har i bokhyllan, en drös med kokböcker, dom andra får vara nån annanstans där dom passar bättre..
 
Japp så får det bli, lite mer kaffe nu så blir det nog bra med allting till slut

Ohh what a wonderful day.........

Ja, det har varit en helt okej dag måste jag säga, var en aningens trött i morse, men det botades med ett par koppar kaffe, som brukligt är på morgonen..
 
Mellantrollet kom hem strax efter kl 13 tror jag det var, så det var ju trevligt det också, sen kom mamma och visade upp sitt nyfrissade hår, såg bra ut.. Mellantrollet drog på gymmet och jag gjorde ugnsstekt torsk med dill och räksås, hemstampe pärern och ett kokt ägg till det, smakade alldeles förträffligt gott ska jag säga. Efter det tog jag en liten taktikvila innan jag blev hämtad, fo till Forsvallen och kollade lilltollets träning, kom hem vid 20, då drog jag och mellantrollet iväg på en entimmes promenad, var hur skönt som helst, stannade till hos mamma för att andas lite innan vi skulle gå hem igen, men då började det regna hur mycket som helst så då helt ärligt så tiggde vi skjuts hem, så det fick vi. Har nyss landat i soffan, ätit en kovmacka och nu sitter jag och slötittar på Ghost Whisperer, ett av mina favoritprogram..
 
Imorgon får man se vad som händer och fötter, rätt vad som sker så kanske man gör lite matlådor att frysa in ifall detta väder ska fortsätta, kanske drar till och gör lite matpajer i enportionsstorlek bara för att jag kan liksom.. Hmmm, det lutar nog åt det, tror jag är sugen på bacon och broccolipajer och några kycklingpajer, men vi får se, kan ju bli små tacopajer eller vanliga hederliga köttfärspajer också, man vet aldrig, eller så gör jag nåt storkok, kan funka det med, kan ju hända att stortrollet och trollJens vill ha några lådor också..
 
Tro vad det ska bli för middag imorgon då? Hmmmm, tror jag ska göra lite chili con carne faktiskt, rätt sugen på det om jag ska vara ärlig, var ett tag sen man åt det.. hmm ska kolla frysen vad jag hittar för nåt, man kanske styper över nåt annat smarrigt i och för sig, vad vet man... Skulle ju inte vara helt fel med pölsa heller ska jag säga, med pärer och kokta morötter, skulle sitta som en smäck det.. Ja ja, det visar sig nog med det också..
 
Nu ska jag fortsätta slötitta på TV tills det är dags att försöka sova en stund eller två...
 
 

Fotbolls tisdag......

Ja, då var det tisdag då, dags för lilltollets första utomhus träning för säsongen, och världens jävla pissväder är det, känns ju liksom lite sådär att fara och titta på den när man inte äger ett paraply eller nån sorts regnkläder överhuvudtaget, ja jag får se hur jag gör, det visar sig skulle jag tro..
 
Känns inget vidare idag måste jag säga, men det måste bero på vädret, för sovit har jag gjort, utan problem flera timmar i sträck så kan inte vara det att jag vaknade tidigt och somnade om en stund heller... Hmmmm, tror jag ha en aning vad det kan vara men det är som det är....
 
Funderar på om jag ska kolla vad jag ha hemma i skåpen, rätt vad det är så kanske man kan slänga ihop en liten kaka, eller varför inte små krusbärspajer kanske, hmmm, nu får vi klura på det där, måste ju prova om det var nåt tillfälligt med ugnen, jag litar inte på den vikarierande boväden som var hit och kollade, jag menar jag vet hur det går till och ska se ut då man bakar och lagar mat... Man blir som lite handikappad när saker och ting jävlas hela tiden liksom...
 
Det ä som det är, får se om det finns möjlighet att ta sig ner till affären för att införskaffa mjölk, tvättmedel, kaffe, ägg och dylikt, och nu menar jag inte för att det regnar, utan pga andra orsaker... Men det blir väl bra med det också kan jag tänka mig :-) man måste vara positiv i alla lägen hahahahaha
 
Och så måste jag bestämma mig för vad det ska bli för middag här idag, har ju beslutsångest big time... Ska jag göra en sorts Carbonara eller ska jag göra fisk och hemstampe pärern?? Eller ska jag bara steka bacon och koka makaroner, eller ska jag göra våfflor eller ska jag göra nåt annat?? herregud det här är drygt ju...
 
Kanske lika bra man bara äter nån macka och lite gröt så slipper man tänka så mycket hahahaha... Men nu ska jag i alla fall dricka lite mer kaffe och hoppas att det räcker en stund nu under dagen..
 
 

Måndag kväll i Domsjö.......

Ja då var denna dag slut då...  Snart dags att försöka sova en stund elle två, får se hur man lyckas med det inatt då.. kan ju bli intessant ska jag säga... Helst när man klurar och funderar över livet i allmänhet..
 
Tor jag ska göra nån sorts fisk till middag imorgon, kanske hemstampe pärern också, eller så kanske jag gö mig en liten Tortellinigratäng bara för att jag kan liksom, känns bra att kunna fixa det mesta i matväg utan att behöva klura och fundera, är ju typ bara marängtårta jag inte kan göra tror jag, har väl inte provat allt i matväg heller men jag vet vad jag gör vid spisen om jag säg som så...
 
Imorgon blir det en liten plockardag här, har legat lite på latsidan dom senaste dagarna och det behöver både städas och tvättas, eller tvättas behövs det egentligen inte, har inte till en full maskin så jag kan ju vänta nån dag till kanske, eller jag får se.. det blir nog bra vilket som, huvudsaken är ju att mellantrollet får ha hela och rena kläder som passar när hon far på skolan.. Får se om jag ids följa med till Holmen och träningen på Forsvallen imorgon, det beror på vad det är för väder och vind, tänker INTE bli sjuk så är det bara..
 
Japp, utöver detta så är det väl bara till att vänta och se nu då, kan ju bli spännande att se vad som händer och fötter, riktigt intressant kommer det bli..
 
Det får räcka för idag, nu blir det sängen och jag kan ju helt ärligt säga att till skillnad från andra i denna värld så kan jag sova med gott samvete efter att ha gjort mitt bästa som medmänniska och mamma..
 
 

Måndag eftermiddag.,......

Ja då har man varit på en egen undersökning på Vårdcentralen och så har jag varit med mellantrollet också för att kolla hennes utslag, dom kunde inte svara på vad det är för nåt så hon får prova lite parfymfri lotion och nån sorts allergitablett som ska tas med jämna mellanrum en gång om dagen i en vecka, har det inte lindrats lite då så ska vi boka tid hos läkare som kan ta allergi tester.. ja det blir väl bra med det också kan jag tänka mig..
 
Har nog roffat åt mig ett och annat paket extra med lax tror jag, i alla fall från mamma ska jag få ta två st fast jag betalar ju för dom :-) och så tror jag att jag kommer få ta från lilltrollets pappa, så då blir det lax för hela slanten kan man kanske säga...
 
Blir ingen matsedel denna vecka, har bestämt mig nu, jag ids inte för jag vet inte hur det kommer bli med middagar kommande vecka och då ids jag helt ärligt inte engagera mig så att det får vara som det är.. jag får komma på allt eftersom istället, det blir nog bra vilket som hur som helst liksom...
 
Så får det bli så länge.. hörs hej
 
 

En ny vecka........

Jahapp då är det v 17 redan då, herreminje snart är det jul igen, bäst man börjar planera julbaken så att säga hahahha..
 
Idag händer det nog inte så mycket, har nyss beställt tid hos distriktssköterskan åt mellantrollet för att kolla hennes utslag så kl 13 ska vi dit, själv ska jag på mödravåden kl 10.45 och göra det där obligatoriska cellprovet, drygt som fan tycker jag att det är, men det är säkert välbehövligt skulle jag tro annars skulle man väl inte bli kallad med jämna mellanrum kan jag tänka mig... Skönt när det är gjort i alla fall..
 
Vet inte vad som händer förutom det, jo jag ska väl rasta snabeldraken en sväng, kanske torka ett golv eller två, sen måste jag fixa mer tvättmedel, fattar inte hur mycket det gå egentligen, det är redan slut och jag köpte en hur stor förpackning som helst när vi flyttade hit, ja ja, det är ju en grej man måste ha så det är ju bara till att fixa det..
 
Har som sagt inte gjort någon matsedel, får se om jag ids göra nån under eftermiddagen eller om det får bli en förkortad version imorgon eller så, eller så får det vara denna vecka, har inte bestämt än, det visar sig liksom..
 
Dricker i alla fall kaffe som en tok nu, kanske inte så bra med tanke på att jag brukar bli så fasligt kissnödig och det kanske inte är så bra när man ska ta cellprov, ja ja, dom får väl he en hink under så kanske det går bra hahahahaha..
 
Tro i alla fall att jag ska köpa ett par förpackningar lax denna vecka såg att det var bra pris på dom, kanske rakt drar till och köper nåt annat matnyttigt också, vad vet man, bli en överraskning så att säga..
 
 

Söndag kväll....

Det enda positiva som hänt idag är väl att Bajen fick sig sin första 3 poängare, så det får man väl glädjas åt i alla fall,
 
Så var det med det, bli ingen matsedel än heller, inte sugen på att skriva nån om jag ska vara ärlig...
 
Hörs hej

Söndag morgon och matchdag då....

Åååhh herregud vad har jag för sorts avkommor egentligen??? Jag menar stotrollet är ju som han är lite sådär frispråkig om saker och ting och lite så där av en exebitionist eller hur det stavas, mellantrollet kan ju fåna sig och vara världens clown mellan varven vilket är ganska kul i och för sig, och så lilltrollet som till och med sjunger då hon bajsar, herregud, det kan vara drygt mellan varven det ska jag säga, helst när den dä himlarns Yohios låt kommer hela tiden, hugaligen, jag kan inte med den, och idag ska han vara på Oscarsgalleian så då ska lilltrollet dit med några kompisar.. Blir nog bra det, men idag ska det laddas med Bajenlåtar inför eftermiddagens match som jag självklart ska kolla på..
 
Innan matchen så ska jag förbereda Tacopajen som ska ätas eftermatchen, förhoppningsvis blir den helt gräddad för då vet jag att den kommer smaka ljuvligt :-) som det mesta jag tillagar alltså.. :-) usch vad jag skryter nu men det får man göra ibland det har jag hört..
 
Sen måste jag ju bara säga som så att FYYYYY FAAAAAN vad jag är less på nersupna idioter som tror dom kan och vet allt.. Herregud, fick ett samtal inatt igen för andra natten i rad från en fd arbetskamrat, som jag helst önskat att jag inte träffat överhuvudtaget, herregud att det kan bo så mycket skit i en enda kropp.. Helt sjukt vad den människan gick an om det mesta, jag sa inte ett ord, lyssnade bara på svadan som kom ur kakhålet eller sprittratten kanske man ska säga,  ja fy fasiken, tänk om folk kunnat låta bli och supa och tagit hand om sina barn istället, fy fasiken alltså, tål inte såna där jävla äckel som den. Men nog om detta, ska inte lägga energi på idioter som det där, det värsta är ju att folk man trodde att man stod ganska nära lyssnar på den där skiten också.. HUVVA
 
Klurar på om jag kanske ska dammsuga lite idag, kanske torka golv, får se hur jag gö, dammsuga måste jag nästan göra i vilket fall, men toka vet jag inte om jag ska idas göra än, det får vi se hur det blir med det.. ska väl hänga en tvätt och kanske slänga in en ny, beor på det, glömde köpa tvättmedel så vete fan om det jag har kvar räcker till en tvätt, och nej jag ids inte gå på affären nu, eller sen idag heller för den delen, så det får vara så länge, har inte så mycket tvätt heller, det är så att det blir en ljus maskin, så det gör ju inget om det är en dag till eller så heller, sådeså...
 
Ja så får det bli, nu ska jag se till att kolla om jag kommit ihåg att ta fram köttfärs och margarin som ska tina och bli mjukt inför middagen.. Ska väl kanske förbereda smeten som ska vara ovanpå också kanske man ska riva lite ost så det är klart också, kan ju bli bra i slutändan om man förberett och gjort i ordning,
 
Så får det bli, men allra först så ska jag sätta mig på balkongen och dricka upp min kaffekopp och bara njuta av vädret och livet i största allmänhet...
 
 

Saturday night fever......

Eller nej så är det ju inte.. hahaha, men kunde ju kanske varit trevligt det med, eller nåt sånt kanske...
 
Jag och lilltrollet fick besök av mamma idag så då bjöd vi på lite tårta vi gjorde idag, bara för att liksom, sen på eftermiddagen så kom stortrollet, var nog för att han ville ha lite parisare skulle jag tro, och så kom hans kompis Benny och hämtade honom fast först så drack dom kaffe och kollade på lite bilar och så.. Fanns mycket intressant där ska jag säga.. Sen så dukade jag och lilltrollet upp för lite lördagsmys då vi skulle se Fångarna på fortet, och då fick vi besök av bästaste Helena, det var supetrevligt det..
 
Sen så såg jag och lilltrollet på Irene Huss, och nu har lilltrollet sussat en bra stund, och jag sitter och klurar på kommande veckas matsedel, ska väl snart dra mig mot sängen tror jag..
 
Har försökt få svar på några saker idag, men det verkar ju vara hopplöst det när det gäller vissa personer, men vad gör man? Bara vänta och se tydligen, har man tur kommer svaret imorgon.. fast troligast inte..
 
 
 

Lödag hela dagen lång.......

Så är det, och vilken underbar start på denna lördag.. Jag och lilltrollet tog en rejäl sovmorgon och då menar jag rejäl för att vara oss, vi klev upp vid halv 10, då gjorde vi lite gröt, kokade ägg, kokade kaffe och åt en riktigt mysig frukost. Sen så gjorde vi en tårta, bara för att vi kunde liksom och för att vi hade färdiga ingredienser i kylskåpet, så då kom trollmormorn en sväng och så fikade vi och kollade reprisen på Let´s Dance..
 
Snart så ska jag förbereda lite inför middagen, ladda diskmaskinen och slänga in en tvätt, medan jag gör det så ska lilltrollet traska ner på Hemköp och införskaffa lite mer kaffe, och lite dip är det tänkt, rätt vad som sker så kanske hon får för sig att köpa lite räksallad åt sig själv också, man vet ju aldrig...
 
Men alltså, jisses vad trött jag var igår, sov som en stock i ett par timmar, klev upp och gjorde en sak, sen somnade jag om ett par timmar igen, helt sjukt, men skönt samtidigt, så man är faktiskt ganska så pig idag måste jag säga, så ska väl snart sätta lite sprutt här är det tänkt då, hmmm rätt vad det är så kanske man ska rasta snabeldraken och torka lite golv också, eller så väntar jag med det tills imorgon, herregud, man kan ju inte städa för mycket det är inte bra har jag hört :-p
 
Sen är det så här att nu tänker jag ha en åsikt som folk får tycka vad dom vill om för här skriver jag vad jag vill, jag lämnar inte ut nån med namn eller så, så tar man åt sig får man skylla sig själv, och JA, jag har sagt det åt den det gäller personligen, jag har INTE sagt nåt på min fb sida även om jag varit jävligt frestad att göra det pga att man ser hur förbannat mycket vissa ljuger för att verka mycket bättre än andra.. Min åsikt är denna: Kan man inte se till att ens barn har hela och rena kläder på sig i skolan, man ids inte se till att dom får ordentlig mat, man föregår inte med gott eempel då ska man ta mig fan ta och knipa igen kakhålet man har under näsan. Såna människor har fan i mig inte mandat nog till att ha en åsikt om en annan människa innan dom gör något åt den situation dom själva befinner sig i.. Därmed inte sagt att jag är så himlarns perfekt, det är jag inte, jag har gjort mina msstag, rätt många är det också, vissa större och vissa mindre, MEN det som kommer först för mig är mina barn OAVSETT hur dåligt jag mår, hur dåligt med pengar jag än har så har dom rena kläder, dom duschar och dom får äta, kanske samma mat flera dagar men det är hemlagad mat och dom blir mätta.. Så det är nåt jag vet att jag gör bra, det är att ta hand om mina barn, den som klankar ner på mig angående dom vet inte vad dom talar om, jag kan ta kritik angående annat, men fan i mig inte det.. Så nu vet ni det, och NEJ, inget har hänt just nu vad jag vet, eller jo det vet jag att på ett visst ställe i denna kommun lite söder om där jag bor nu så snackas det väldigt om det.. Men som sagt, väldigt enkelt är det: Krama era barn, tala om hur mycket dom betyder, tvätta, låt dom duscha, ge dom mat, prata med dom, behövs inte så mycket mer.... COMPRENDE???
 
Sen måste jag säga att fyyy faaan vilken skillnad att bo här mot för i Bjästa, såååå skönt så det finns inte ord för det. I´m HOME om man säg som så..
 
Just ja, måste ju också säga att fredagskvällen avslutades med ett trevligt samtal från Stockholm, jag blir liksom glad inifrån och ut så fort jag hör den rösten, helt sjukt hur en person kan betyda så otroligt mycket, det är ju bara att konstatera att jag har fått VÄRLDENS BÄSTASTE killkompis, nu väntar vi bara på att han ska våga ta sig norr om Slussen och komma hit och hälsa på :-)
 

Låååååååååång dags färd mot natt...

Ja, det har varit en lång dag, men jag känner att jag kommer sova gott i natt, har liksom använt lite murklor jag inte använt på ett par år så att nu är kroppen lite trött ska jag be att få tala om. Men det var oerhört skönt i själ och hjärta att göra detta idag, och frisk luft fick man också, blåste friska vindar..
 
Pappa har varit här idag, inte länge men det var ett uppskattat besök, han får komma och vara lite längre nästa gång lilltrollet är här hos mig, då ska vi få han att stanna över natten så vi får ha mysfrukost med han också..
 
Hade tänkt unna mig ett glas vin ikväll, men det fick bli 2 glas Fanta Exotic istället, funkade lika bra ska jag säga... Och så så har jag ätit en hel näve med ostkrokar, såååå förbannat gott ska jag säga...
 
Ja och vad fan förresten, den vikarierande bovärden var hit när jag var borta och kollade ugnen, den jäkeln påstår att den funkar, han kan ju inte använt sin ugn ofta som inte vet hur fan saker och ting ska vara när dom är gräddade... Ska nog prata med ordinarie bovärd när han är tillbaka, det är då ett som är säkert, jag ÖVERLEVER inte utan ugn så är det bara... Var meningen att vi skulle äta en smarrig tacopaj ikväll men jag vågade helt enkelt inte göra det eftersom jag tänkte att det blir ju inte gräddat så då blev det ewn korvstroganoff med blandris, en blandning på hälften fullkornsris och hälften vanligt ris, så förbannat gott så det finns inte..
 
Imorgon var det meningen att vi skulle äta gratäng och file men det får helt enkelt bli lite strips, en dutt chili chesse och lökringar som serveras som tillbehör till en pariserkorv med bröd.. Det kan faktiskt helt ärligt funka en lördag det, vad vet man, måste ju prova om man säg som så..
 
Till frukost har lilltrollet beställt lördagsgröt( havre/krongröt) ett kokt ägg och kaviar på en mjuk macka, kan ju funka det också bara jag får en drös med kaffe så.. Och sen ska vi göra en tårta, bara för att vi kan liksom, eller egentligen bara för att det blev fromage och marsankräm över så då gör vi en till som vi kan smaska på i helgen, blir bra det tycker jag, då behöver man inte så mycket godis och sånt egentligen, men vi ska i alla fall äta popcorn imorgon kväll, det var fan år och dar sen, eller ja i alla fall sen vi packade ihop skafferiet i Bjästa så några månader var det i alla fall och det är så förbannat gott...
 
Japp så får det bli, blir nog bra hur som helst, får ta mitt vinglas imorgon eller en annan dag, hinner nog blir survin innan jag får fingrarna ur arslet och hämta det ur boxen i kylskåpet.. ja ja, men i så fall får jag väl använda det till nån matlagning eller göra fond eller nåt.. det löser sig med det också...
 
 

Sista vardagen denna aprilvecka då...

Ja då var det sista vardagen denna vecka då, fredag alltså, kan ju vara både på gott och onte om man säg som så. För mig är det dagen efter kan man kanske säga, hahahaha...
 
Trött så inåt helvete är jag, men var uppe och väckte lilltrollet kvart i 6, varför vet jag inte, men hon ville upp vid 6 så att hon fick en extra halvtimme till att ta det lugnt innan hon skulle gå till skolan.. Inte klokt att vilja kliva upp den tiden, men vad gör man inte, klart jag väckte henne.. Så nu sitter jag bara och väntar på att hon ska gå så att jag kan få gå och lägga mig en liten stund, typ en kvart halvtimme sådär.
 
Får se om pappa kanske kommer en sväng idag, skulle vara skojsigt. men vi får väl se.. Har man tur så kanske man får ett besök som innebär att jag kanske kan få det jag väntat på ett tag, men har inga större förhoppningar om det, fast vad vet man, plötsligt händer det liksom...
 
Ska väl kanske dricka lite kaffe istället för att kasta ikull mig, det kan jag ju göra lite senare kanske, eller jag får se.. skulle behövt gå ner på affären också, skaffa lite creme fraiche så att jag kan göra tacopaj, om jag nu kan göra en sån, vete fan hur det ska gå när ugnen inte funkar, får hoppas att bovärden ser min felanmälan och kommer fortare än kvickt, klarar mig ju inte utan spis eller ugn, handikappad liksom... Ja ja, det blir nog bra vilket som kanske, får väl göra nåt annat annars, men vad??? Har ju fläskfile, men den vill jag ju ugnssteka, och vad ska jag ha till den då?? Gratäng gör man ju i ugnen, gillar inte ris så fasligt mycket till det.. men i värsta fall så får lilltrollet äta broccolipajen hon har kvar så äter jag tonfisksalladen jag inte gjorde igår, kan funka det också om man säg som så.. kan ju kanske göra en korv stroganoff kanske, får se vad lilltrollet säger när jag skriver till henne när hon slutar.. Hon ska var hos en kompis till kl 16.30-17 så det är ju lugnt.. och kommer pappa så kanske han bjuder på middag om man har tur hahahaha... det blir nog bra vilket som, man får väl trolla lite grann..
 
Vi får se vad som händer och fötter framöver då alltså, kan ju bli spännande att se om inte annat.. :-) eller förresten det beror ju på hur man ser det som kanske hahahaha
 
 
 
 

Födelsedag avklarad :-)

Ja då var denna födelsedag avklarad, har varit en lååååång dag, efter en natt med sisådär sömn, klev upp vid 6 tiden och började göra marängtårtan. Men som jag förutspådde så sket det sig naturligtvis och det blev bara pannkaka av alltihopa, men smaken var ju god i alla fall måste jag säga.. Ska prata med bovärden för vi tror att det kan vara fel på ugnen så då vill jag ha en ny spis och det pronto..
 
Har fått en eltandborste av mamma och Birger, mycket bra, för det har jag varit för snål för att köpa ska jag säga, sen fick jag en superfin blombukett av Fredrik och Monica, syrran fyllde på min mobil, av Kina fick jag tulpaner, av Kenneth fick jag en jättefin blomma, av Peter fick jag trisslotter och det var vinst på en av dom, av Stefan fick jag en flaska Hammerfall vin och en knippe morötter :-) mycket nöjd är jag, jag som bara blir glad om det är nån som vill komma och dricka kaffe :-)
 
Sitter just nu med fötterna på bordet och slötittar på hockeyn på 5an, inte för att jag är så speciellt intresserad, men bara för att liksom, sitter mest och är förundrad över hur underbara vänner jag har, har fått såååå många fina grattis, på fb, sms, mejl, telefonsamtal och besök, jag är rörd från djupet av mitt hjärta. Underbart är det. Synd bara att vissa bor så långt bort och inte kan komma, önskar att en viss person kunnat vara här en stund idag, men man kan ju inte få allt här i världen...
 

Jora så att det är som det är då antar jag....

Ja, vad ska man säga?? Finns inte så mycket att tillägga antar jag när det gäller vissa saker.. Men man kan ju inte sluta förundras över att vissa inte har vanligt folkvett som min mormor skulle sagt.. Ja, men nu ska vi skita i det, för idag ska jag bara fika och ha det bra, trots att jag efter omständigheterna får göra allt nu på morgonen.. men det har ju sina orsaker det också, vilket jag inte kan påverka, man kan inte påverka hur andra tänker och gör...
 
Sitter just nu och dricker lite kaffe och laddar för att inte kökstjänsten snart då.. kan ju bli intressant om inte annat.. hahaha... det blir som det blir, skiter det sig får jag gå ner och köpa en tårtbotten istället, det är inte mer med det, men skojsigare om man kan göra eget liksom...
 
Ja så får det bli, nu blir det till att rejsa då, och hoppas att det blir bra, men det vet jag ju att det blir egentligen för att det är ju jag som gör allt, bara för att jag kan liksom...
 
 

Kvällning så här på en lillördag.....

Japp då var det kvällning då.. Förresten så skulle min morfar ha fyllt 104 år idag, han måste ju ha fått den bästa presenten det år han fyllde 63 år, då jag kom dagen efter, eller nästan på samma dag.. :-) fan vad häftigt om jag kommit typ en timme tidigare..
 
Gick en promenad till mamma när lilltrollet slutat för dagen, där drack vi kaffe och så var stortrollet och hämtade ut ett paket åt mamma som innehöll en sak till lilltrollet, hon fick en alldeles egen laptop, tror inte hon fattade först att hon fick den, hon trodde nog att hon "bara" fick låna den, men jag tror det sjönk in lite sådär eftersom...
 
Ja, inte blev det mycket bakning ikväll heller, men får köra ett race imorgon bitti när lilltrollet gått till skolan, kan funka om man säg som så, jag är ju ganska så effektiv av mig mellan varven även om man inte kan tro det.. Ska väl tvätta en sväng också, och så ska jag väl dammsuga om det lilltrollet gjorde, lite slarvig var hon men det kunde jag ju inte säga så jag gör om det när hon gått iväg, blir bra det...
 
Trevligt att mellantrollet kom hem ikväll, så man får se henne lite grann också, var ju en stund sen, ja eller några dagar kan man säga.. Imorgon ska jag i alla fall göra en tonfisksallad hade jag tänkt så är det liksom bara att äta utan att värma för trollen och mig, men i och för sig är det bara jag och stortrollet som tycker om det så får se hur det slutar, blir väl nåt annat jag gör förstås så att det ska falla i god jord, jag är ju lite så jag, att jag gör det mesta för trollen, på både gott och ont kan jag tänka mig, men men, sån är jag..
 
Ja, imorgon ska det då göras marängtårta(håll tummarna), chokladbollar, havregrynskakor med blockchoklad hade jag tänkt, får se hur mycket som hinns med då vill säga..
 
Nu ska jag glo färdigt på TV och sen så ska jag försöka sova, nåt som jag inte lyckades med föregående natt då jag hyperventilerade så fort jag la ner huvudet på kudden.. drygt som faaaan var det, så har varit mer eller mindre halvdö mest hela dagen kan jag ju lugnt säga..
 
Så får det bli... Hörs hej
 
 

En dag med blandade känslor....

Jomen visst så är det, kan vara en dag både av glädje och bedrövelse, eller inte bedrövelse, lite sorg kanske man kan säga, beror på hur man ser det som.. Sonen firar 1 år så det är ju superbra det i alla fall, och jag ska försöka trolla lite och så, det är det dryga, men det är som det är, vi får vara glada åt det lilla här i tillvaron har jag lärt mig..
 
Ja, vad ska jag hitta på idag då?? Det blir inte mycket det inte ska jag säga, ska väl kanske dammsuga och torka golven, elelr så gör jag det ikväll när lilltrollet lagt sig och jag är ensam vaken, kanske lika bra det, för hennes skor lär ju vara leriga som bara den när hon kommer hem, så att.. Sen ska jag väl försöka mig på att göra lite egenhändiga köttbullar med lite mos till middag, kan ju kanske bli bra det..
 
Bakningen får jag skita i som det ser ut, inte så mycket att göra åt det, det får bli som det blir, ett glas vatten och en kakbit kanske kan funka som fika, jag menar det är väl tanken som räknas eller hur dom säger.. så att det jag tänkt göra sket sig ju big time men shit happens..
 
Sen blir man ju förundrad över hur vissa kan stå ut med sig själv, när man ser och läser hur dom gör mot andra, behandlar djur med mera, det är fan i mig skrämmande.. och ja det gäller även folk som inte kan bete sig mot andra människor, man kan undra hur dom har samvete till att vakna på morgonen ibland, men det är klart är väl en och annan skruv som fattas innanför pannbenet skulle jag tro..
 
Ja ja, skit samma, det löser sig väl med det mesta, men denna gången ser det lite sisådär ut, tiden börjar bli knapp, och jag är inte nån jädra superkvinna som kan vara vaken flera dagar i sträck som man kanske kan tro..
 
Nej nu ska jag skicka iväg lilltrollet toll skolan, och hoppas att hon får en bra dag där som börjar med en idrottslektion på Mattsborgen och lite tennis.. kan ju vara kul det också kanske..
 
 

tisdag kväll säg dom....

Så är det säg dom.. Har inte hänt så mycket som jag velat idag, men det är som det är med det.. Får se om det kanske blir gjort imorgon men har inga större förhoppningar om det heller.. Samma var det....
 
Har haft lilltrollet hemma idag också, så hon har plockat lite på sitt rum, vi har tvättat, räknat lite matte, kollat lite på Unikum på hennes sida, gjort fiskgratäng och potatis till middag, och så åt vi en korvmacka till kvällsfika.. Vi har flyttat en fåtölj till mitt sovrum, hett gungstolen där den ska vara, plockat ur och i diskmaskinen, suttit ute på balkongen och njutit av värmen när den var som värst idag.. Det är vad vi gjort..inte mycket av värde men man får glädjas åt det lilla kan man ju lugnt säga...
 
Såg att stortrollet kom åkandes i en bil för en stund sen, så då trodde man att man skulle få sällskap, men han gick till frysen tog en fralla och drog iväg... ja ja, det är som det är med det också, så nu sitter jag och slötittar på Kjelles smakresa i min ensamhet, vilket kanske är bra också, vad vet man...
 
Hmmm, finns så mycket jag skulle vilja säga, men tror det är lika bra jag låter bli.. så det får vara bra med det för idag.. Hörs hej
 

Tisdag förmiddag här då....

Klockan är ganska så precis 10.00 när jag börjar skriva detta, känns som att den är 07 eller nåt liknande.. Vaknade tät i näsan och så, jävla skit...Ska börja med att dricka lite kaffe sen får man se vad som händer och fötter nu när jag inte kan baka nåt inför fördelsedagen.. Får väl dammsuga och torka golv, kanske tvätta lite också, lilltrolelt har visst fyllt på tvättkorgen igen såg jag :-p ja det blir som det blir, ska väl ta fram lite torsk också är det tänkt, så får vi se vad som händer sen..
 
Har lilltrollet hemma idag också för säkerhetsskull, man vill ju att hon ska vara riktigt okej innan hon går tillbaka till skolan, så får bli en återhämtardag idag för henne. rätt vad som sker så kanske hon städar sitt rum eller nåt sånt.. Blir nog bra vilket som kan jag tänka mig..
 
Nej nu ska jag sörpla i mig det sista kaffet jag hade kvar, :-) jämarns vad gott det ska bli

Måndag kväll då....

Ja då var det kväll igen då.. har inte hänt mycket här förutom att jag och lilltrollet vikt lite tvätt, vi har flyttat stereon dit den ska vara, vi har kopplat in golvlampan, hon har gjort lite läxa, vi har diskat och så.. Det är vad vi har gjort idag.. Var meningen att vi kanske skulle baka inför födelsedagen på torsdag men det sket sig så det får vara så länge, kan som inte göra så mycket..
 
Sitter just nu och kolla på Fantasterna på 4an, är om Michael Jackson ikväll, och ibland undrar man hur folk tänker som, grinar för att man snuddat en grej som tillhört han.. herreminje, det är inte klokt ju, eller så är det jag som inte fattar vad det hela går ut på, att dyrka en annan som en gud eller vad man ska säga..
 
Får se vad vi hittar på imorgon, kan kanske slänga ihop nåt som inte innehåller allt för många ingredienser, men det får vi se om vi kan lösa, sen måste jag få nån ordning på högtalarkablarna, det låter inte riktigt som det ska, men kan ju vara jag som gjort nåt fel som vanligt, skulle inte förvåna mig, har ju tummen mitt i handen när det gäller tekniska grejer, eller fan, har inte ens en tumme när det gäller sånt.. Ja ja, det löser sig nog med det mesta..
 
Imorgon ska vi i alla fall äta fiskgratäng till middag, får se vilken av alla gratänger jag väljer, finns ju så många, hmmm troligast blir det en med lite annorlunda smak, hittat ett recept jag ska prova, men är även sugen på ugnsstekt torsk med dill och räksås och ett kokt ägg, ja ja vi får se, jag är ju en velpotta utan dess like, men brukar ju bli bra i slutändan ändå...
 
Japp så får det bli, det får förbanne mig räcka för idag..
 
Avlsutar med en bild på en av dom personer som står mig oerhört nära och som jag ganska precis i dagarna "känt" i 5 år.. Världens bästaste Stefan
 
 

Another Manic Monday..............

Jomen visst så är det, måndag återigen då, jämarns vad tiden går fort egentligen, snart ett år sen kan man säga.. Ja ja, det är tur att det går fort ibland, fast ibland önskar man nog att det gick lite långsammare, det beror ju på vad det är om man säg som så..
 
Har lilltrollet hemma från skolan idag, hon är inte riktigt kry, men det går nog över under dagen annars får hon vara hemma imorgon också, vi får se vad som händer och fötter liksom, får se om jag får i henne en macka eller så till lunch, kan ju vara bra att få i sig nåt oavsett tycker jag, men vi får som sagt se..
 
Ska väl i alla fall börja med att dricka kaffe nu, tog oss en rejäl sovmorgon, eller jag somnade om efter att jag sjukanmält lilltrollet i morse vid 7 tiden, vaknade vid halv 10, och det ska jag säga att det var fan skönt, man blir så trött på detta pissväder som är nu, men i och för sig så far väl snön fortare kanske om man har tur.. :-p
 
Ja så får det bli, får se om jag äter nån lunch eller om jag är sympatisk och hoppar över den, eller så kanske hon blir lite småhungrig innan dess också, vem vet..
 
 

Söndag kväll i Domsjö...

Ja, då var det snart slut på denna vecka också då, har varit en rätt okej vecka om man tänker efter..
 
Har varit Skolcupen hela helgen, alltid lika skoj att kolla när barnen spelar, oavsett hur det går, men kan ju säga som så att jag har en liten dam med humör, ingen flyttar på henne i första taget inte, hon står stadigt på jorden hon.. Synd att dom åkte ut i semin, men dom var såååå otroligt duktiga ändå..
 
Vi har i alla fall ätit mina egenhändigt ihopklampade ajvarburgare och strips, och så har jag bakat en sorts snoddas utan kakao och vaniljsocker, blev med oboy istället, så den får heta Rock Olga tycker jag hahaha.. smakade ganska bra, och jo det var strössel istället för kokos också.. Funkade helt okej måste jag säga.
 
Ja, denna vecka blir det väl till att baka nån enstaka kaka eller så, inte för att jag tror det kommer så många och fikar på torsdag men ändå, kan ju vara trevligt att finna vid nåt tillfälle sådär om man säg som så, blir lite kinkigt att trolla ihop dom men det löser sig med det också..
 
Ja, får se om jag kollar på Maria Wärn eller om jag kollar på Star Wars på 6an istället, men det är så läskigt att kolla på dom när man är ensam, huga lär ju sitta kvar i soffan hela natten då ju hahaha...
 
får se vad det blir för nåt....
 
 
 
 

Matsedel v 16 på Anderssons Residens

Måndag 15/4               Makaroner, stekt korv
Tisdag 16/4                 Potatis, fiskgratäng
Onsdag 17/4               Potatismos, köttbullar
Torsdag 18/4               Tonfisksallad
Fredag 19/4                Tacopaj
Lördag 20/4                Rotsaksgratäng, fläskfile
Söndag 21/4               Rester från veckan
 
 
Så får det bli, enkelt och behändigt, tur det bara är ett förslag, man måste ju inte hålla sig till alla dagarna, men kan ju vara en hjälp i alla fall..
 

Lördagsmys....

Ja, då var det snart slut på denna lördag då, eller snart och snart några timmar kvar är det ju på denna dag..
 
Och igår uppdaterade jag ingenting, varför vet jag inte jag hade väk ingen större lust kan jag tänka mig, hände inte så fasligt mycket. Var på stan med lilltrollet och hennes pappa och köpte nya fotbollsskor och benskydd, sen hem och slöa en stund, sen så for jag till mamma en stund på kvällen och åt alldeles nybakad mazarinkaka, smakade underbart, efter det så for jag hem och duschade, var skönt det måste jag erkänna..
 
Ett tag efter det så fick jag besök, satt och surrade lite och så, var mycket trevligt. Blev ganska så¨sent, så jag var rätt trött i ögat när väckaren ringde klockan halv 8 i morse, men det var det värt om jag ska vara ärlig.. Blev hämtad vid 8, så då for vi till Nolaskolan, lilltrollet hade första matchen i Skolcupen kl 9, dom förlorade med 5-0 tror jag det var, efter det så for vi hem till mig och drack kaffe och kollade på damernas final i innebandy SM, fast jag höll på somna flera gånger, tillbaka till Nola för match mot Holmen 3orna kl 14.40, där många av tjejerna spelar i lilltrollets fotbollslag. Kungsörnarna vann den med 5-2 och sen var det dags för dagens sista match klockan 17.20, då blev det oavgjort, så nu är det match imorgon klockan 12 igen. Vinst eller oavgjort i den innebär semifinal, så vi får hoppas på det då..
 
Blev bjuden på middag när vi for hem efter matchen, blev pizza, såååååå gott var det och sen fick jag kaffebesök av stortrollet och Benny, trevligt, dom har nyss åkt, så nu kollar jag klart på Fångarna på fortet och sen ska jag byta kanal till 5an och kolla på Irene Huss, mycket bra filmer det ska jag be att få tala om..
 
Får se om jag orkar hålla mig vaken hela filmen eller om det blir så att jag kastar omkull mig på sängen rätt tidigt ikväll, hade tänkt att unna mig en Gin och Tonic men får se, ginflaskan står fortfarande oöppnad efter snart två månader och flaskan med Turkisk peppar är också oöppnad, så att så är det.. fick mig en öppnad bag in box för nån vecka sen så kanske man ska ta ett glas ur den, innan det blir till vinäger, men får se, har ju lite cola jag kan ta istället i och för sig.. det funkar det också faktiskt..
 
Ja så får det bli får räcka för idag känns det som..

Pannkaksdagen är här igen då...

Ja, herreminje vad trött man kan vara.. ögonen går i kors ett par varv runt skallen, dom blöder och svider om man säg som så, inte bokstavligt, men bildligt alltså..
 
Idag är jag lite tät i näsan och snorig, ont i skallen och så, men måste fara på utv samtal med mellantrollet i alla fall, hoppas inte man smittar ner hela bussen på vägen dit bara :-p Förhoppningsvis så blir jag upplockad av storebror när samtalet är klart i alla fall, det är ju rätt bra det då i alla fall, för han ska vara hos tandis från kl 7.30-8.30 ungefär så då borde ju samtalet vara klart.. hoppas jag i alla fall.
 
Hade så lie kaffe kvar i burken i morse så jag kunde inte koka nåt åt mig och mellantrollet så man lär ju inte vara på bra humör på det där samtalet i alla fall, men det får gå som det gå, har ju mina föraningar om vad dom kommer säga så att så är det, blir nog bra det också..
 
Nej, man kanske ska fortsäta sätta lite fart eller så, har ju i alla fall klätt mig till hälften, känns som jag bara vill tippa omkull och somna igen hahaha, men bäst att göra bort detta, sen ev till mamma en sväng och sen ska jag hem och förbereda våffelsmeten, ska bli våfflor till lilltrollet idag, eller förbereda och förbereda, blir fuskvåfflor, så ska väl bara blanda pulvret i lite vatten antar jag
 
 

Då lägger man sig och inväntar besöket snart då...

Ja herreminje vilken låååång dag detta har varit och morgondagen lär bli minst sagt lika lång.. Men det är som det är, sova får man göra när man blir nergrävd i en etta med jordvärme om man säg som så...
 
Har bakat rågrutor med mamma idag, smakade mycket bra måste jag säga, så nu har vi en stooor påse med såna i skafferiet som ska delas upp och frysas in innan jag lägger mig. Blir bra det, ska även packa in i diskmaskinen, blev som lite halvlat efter att jag ätit min sena middag och har INTE plockat undan efter mig, fyyyy skäms på mig, fyyy fyyyy fyyyy,,,
 
Nån gång under dagen imorgon MÅSTE jag göra det jag skjutit upp ett antal dagar nu, ja ja, men det ,man inte ids göra idag ids man förmodligen inte göra imorgon heller.. hahahaha
 
Måste väl börja klura på att baka en kaka eller två eller tre eller så inför den där fyllaårdagen man har till veckan.. Lite beslutsångest vad jag ska knåda ihop för nåt.. skulle tro att jag gör som vanligt; en aningens Snoddas, en dutt vaniljbullar, en drös med Falska potatisbakelser, en klump Pitekaka, och kanske en drös med drömmar eller mördegskakor.. får se vad man hittar på.. tror jag ska sätta lilltrollet till att göra en hög med chokladbollar, japp, så blir det.. Inte för att jag har lust att fylla år, senaste födelsedagen som skulle blivit ett glatt minne(40 år) blev ju inte direkt det man hoppats på när man fick skicka in stortrollet med ambulans på akuten.. men men, man lär ju aldrig glömma den i alla fall.,.
 
Det blir som det blir, kanske dags att man försöker sova lite kanske, blir en tiiiidig morgon i morgon kan man lugnt säga.. tur man är van.. Och sen på eftermiddagen kommer lilltrollet och äter lite mat så det inte blir så sent för henne, sen kommer hennes pappa efter sitt jobb och plockar upp henne och far på träning i Bjästa.. Tur jag får träffa henne lite sådär på hennes pappa veckor också, man fick det bäst alltså..
 
Nej det får räcka för idag, får försöka röra mig till rummet där borta bakom väggen..
 
 
 

Tuesday evening.....

Ja då var det snart dags att försöka sova en stund eller två förhoppningsvis, får hoppas att det går bra denna natt.. trött som jag vet inte vad, har inte varit riktigt kry måste jag säga, men det är väl en himlarns tur att det går över så småningom..
 
Har inte gjort allt jag tänkt idag, blev tväryr och mådde piss en stund på eftermiddagen, och megaont i skallen hade jag också.. Lilltrollet kom när hon slutat på fritids idag, så då hjälpte hon mig att göra köttfärssås, hon fick krydda och göra det, blev helt suveränt gott måste jag säga, mammas flicka det där liltrollet..  Hon och hennes pappa for på träning på Bjästaskolan, mellantrollet for och tränade en sväng och jag följde med mamma till brorsan en snabbis, stortrollet var också med dit.. När jag och mamma kom hem hit till Domsjö så hade mellantrollet gjort supergoda scones som vi åt medan dom var varma..
 
Imorgon ska jag göra fisk till middag hade jag tänkt så det är väl kanske bäst att man tar fram den ikväll redan så man itne glömmer det, det ore ju förargligt tycker jag, den ska benas och göras i ordning när den tinat ordentligt, lär ju ta hela dagen det tror jag.. Får se om jag gör dillsås till den och potatis eller vad jag hittar på.. kan ju vara gott med smögensås också.. hmmmm nu fick jag beslutsångest också, jämarns skit... Ska i alla fall bli broccoli till den, det är det enda jag har riktigt bestämt mig för..
 
Nu ska jag slötitta lite på dumburken och sen så blir det sova av hela natten lång :-p

En dutt sol liksom...

Jahapp, då var det morgon igen då, ställde väckaren så att jag skulle kunna smörja mellantrollets rygg innan hon for på skolan, låg kvar en stund när hon gick, men sen klev jag upp, man vet ju aldrig när den där snickaren dyker upp och ska fixa ett skåp..
 
Tänkte väl försöka mig på att tvätta lite idag, dammsuga och torka golv, gjorde ju itne det ogår eftersom jag var på vift mest hela dagen och kvällen, var hemma från halv 5 till halv 9 i och för sig, men under den tiden skulle jag ju fixa middagen, äta, plocka undan disken med mera.. sen så fick jag främmande och då dracks det ju kaffe, och kaffe det är viktigt det.. nej men allvarligt så får jag lov att ta tag i det idag, så är det bara, och så kanske jag ska bestämma mig för om min gammstereo ska ner i källaren eller vart den ska, helst vill jag ju he upp den i vardagsrummet, men inte kassettdelen eller vinylspelaren, det kan ju få vara liksom, tror fan att jag ska koppla ihop den så man kan spela lite cd skivor snart.. ja så får det bli.
 
Idag ska jag göra nån sorts köttfärssås till middag också, blir inte lika gott utan lök men men vad gör man, man kan ju inte trolla hur mycket som helst även om man skulle vilja mellan gångerna, eller som min mormor sa ibland och som mamma har sagt nån gång(tror hon har sagt det i alla fall) det är inte bara så att vifta med knäna.... Hahaha... det blir bra i vilket fall som helst, för även om jag inte kan trolla fram vissa saker så kan jag trolla vid grytorna på spisen, så det är lugnt i och för sig...
 
Idag börjar lilltrollets inomhusträning för fotbollen i Bjästaskolans Idrottshall samma tid och samma plats som innebandyn alltså.. Rätt okej, får se om jag åker med ner, jag vet inte ens om hon kommer hit och äter innan dom far eller hur hon gör, ja ja, det visar sig väl.. Får väl hojta till hennes pappa och fråga, bara för att jag kan liksom..
 
Men alltså, jag är så sötsugen så jag tror jag spricker, skulle inte ha några som helst problem att smälla i mig en Schweizernöt eller ett par dajm nu ska jag säga.. Helt sjukt, men mest sugen på lakrits är jag, har jag varit i över en vecka, fick lite lakrits i förrgår så då fick jag abstinensen stillad lite grann, men skulle behövas ett par kilo till känns det som.. hahahaha
 
Nej, nu ska jag dricka lite mer kaffe och sen så ska jag försöka göra det jag tänkt göra idag nu då.. Har jag tur så kanske jag kommer till skott och gör det också...
 
 

Just like any other night...

Jahapp ja.. Jag tog mig en promenad till mamma på förmiddagen, var ganska så skönt, solen värmde på ganska så bra ska jag säga.. Kollade lite reklam hos henne, drack kaffe, fick lite Carbonara till lunch, supergott var det.. Vid halv 3 typ så for vi och plockade upp storebror S på stan, och så åkte vi till Second Hand i Gullänget, intressant ställe, första gången jag var där, och pappa var där också så det var ju trevligt det.. Efter det så åkte vi till min brors nya lägenhet, rätt mysig faktiskt måste jag säga..
 
När vi for från han så åkte vi förbi Grabbarna Grus och dom åkte med hem till mig, där jag serverade kokta pärer, stekta fläsktärningar och löksås till middag, jag tror att dom tyckte om det lite grann i alla fall, för det var första gången jag såg att dom tog mer hahaha.. Nej men jag hoppas att dom tyckte om det.. Fast även jag och mellantrollet åt mycket. Efter middagen så satt vi i soffan och jäste en stund innan vi drack ett par muggar kaffe var, eller några av oss drack några muggar, och så glömde jag att innan middagen så dök en kille till ur stortrollets innebandylag upp.
 
Vid halv 9 så gick vi upp till skolan, herregud man vart ju alldeles slut på av att gå dom typ 70 meter det är till dörren in till gympasalen från våran port hahahaha, hur som helst så började matchen vid 20.50, kändes lite sent men vad gör man inte för att få se sista matchen för säsongen för Fernet Flames.. Var en ganska spännande match faktiskt, helt ärligt så var den det, Fernet vann till slut med 10-9, hahaha, till och med en av domarna sa åt några av Fernets spelare att det där måste ju ha känts bra, att avsluta säsongen med en seger??? Tror att domarna tycker att Fernet gjort det ganska bra, ett mycket underhållande lag måste man ju säga..
 
Sitter just nu och slötittar på Medium, får se om jag lägger mig efter det eller om jag sitter uppe en stund till, kanske inte ska lägga mig allt för tidigt för då kan jag väl inte sova hela natten som jag tänkt få göra för en gångs skull.. Får se hur jag gör, jag är ju liksom lite flexibel och kan ändra mig lite nu och då, bara för att liksom..
 
Ja, men det får räcka för idag ändå tycker jag..
 
 

Veckans matsedel V 15 hos Anderssons Bistro

Måndag 8/4                Potatis, fläsktärningar, lökså
Tisdag 9/4                  Makaroner, köttfärssås
Onsdag 10/4               Potatis, fisk, broccoli
Torsdag 11/4               Våfflor, sylt, grädde
Fredag 12/4                Hamburgare, strips
Lördag 13/4                Potatismos, ugnsstekt korv, senapssås
Söndag 14/4               Tacomacka, sallad
 
 
Ja, bättre sent än aldrig så kom den, veckans förslag på matsedel, får se hur jag lyckas denna vecka, gick ju något så när veckan som var i alla fall, elelr jag lyckades med alla nu när jag tänker efter, alltså jag höll mig till alla dagar, det är inte ofta det händer inte.. Men som sagt det är ju bara ett förslag, inget man MÅSTA följa slaviskt liksom..
 

Another week igen då...

Ja då var det en ny vecka igen då med allt vad det innebär, på både gott och ont kan man kanske säga.. Ska väl ta mig en tur ner i källaren kanske och kolla läget där, kan ju vara intressant om inte annat, så man ser hur mycket som egentligen ska upp till lägenheten.. Har fortfarande inte fått hjälp med det som ska ner, så vete fan hur det här ska gå, men men, det är som det är det antar jag.. Får se om jag kastar ut det från balkongen istället, hatar när folk säger att dom ska hjälpa och sen skiter i det, i och för sig så borde jag ju vara ganska van att folk skiter i vad dom lovat men som sagt, det är förbannat jävla irriterande ändå, oavsett om det är en som står en nära, man ska inte lova om man inte kan hålla det.. och kan man inte hålla det så är det ju bättre att säga det istället så kanske man slipper bli så irriterad.. Kan ju bero på pms veckan men man blir ju så irriterad då folk tolkar saker helt fel också, man kanske ska fråga vad folk menar innan man blir sur och tvär för nåt man trott helt fel om.. eller har jag fel nu kanske?? Ja ja, nog om detta...
 
Vad ska man göra idag då?? Får se om jga ds göra nåt överhuvudtaget faktiskt, tänkte prova göra som alla andra och vänta på att nån ska göra det åt mig, får se hur det blir då.. Kan ju vara intressant och se om inte annat..
 
Nej, ska börja med kaffe i alla fall sen får man se vad som händer och fötter, inte mycket skulle jag tro, skulle behövt handla lite men det är ju som det är med det också, får bara gilla läget liksom, kan inte göra så mycket åt det heller, men som sagt, får se om det kanske löser sig, det beror ju på det..
 
Oj oj, kom på att jag inte gjort nån matsedel för veckan,, kanske måste knåpa ihop en nu då...
 
 
 
 

Premiärmatch avklarad....

Jahapp, då har Bajen spelat sin första match i Superettan för i år då, blev oavgjort borta mot Ljungskile, får hoppas att hemmapremiären den 14e går bättre, då det är marschen innan och allt, då kan det ju inte gå annat än bra ju.. Stortrollet kom hem och kollade på den med mig och lilltrollet, mellantrollet kollade väl en stund eller så också..
 
I det stora hela har väl dagen varit helt okej, om man bortser från all snö vill säga.. Ja och om man bortser från lite andra saker också, men som sagt, det är väl bara att gilla läget för det lär ju inte göra nån skillnad om jag inte gillar det vilket jag egentligen gör hahahaha..
 
Har i alla fall nyss skickat iväg lilltrollet till sin pappa, får väl träffa henne på tisdag eventuellt, har inte bestämt än hur jag ska göra, får se hur landet ligger, känns liksom lite lönlöst att sitta i en korridor då man inte ens kan kolla på träningen, nej blir nog bättre när det blir utomhusträning, känns som att det är läge att vänta till dess...
 
Ska bli kul och se om man får hjälp med det man frågat om och blivit lovad nu framöver då, men helt ärligt så har jag inga större förhoppningar om det faktiskt.. så det är nog bara till att ha det som man har det om man säg som så..
 
Förbannat sugen på lakrits är jag, men som läget är så får jag nog fortsätta vara sugen på det, men det är som det är..
 
Nej nu ska jag slötitta lite på TV, återkommer kanske senare.. Hörs hej
 
 

Både HÄRLIGA söndag och HELVETESsöndag idag.....

Ja då var det den söndagen då, dagen då BAJEN har sin första match för säsongen, som vi har LÄÄÄÄÄNGTAT, ska bli underbart att få se dom spela igen.. Men idag far även lilltrollet till sin pappa för att spendera kommande vecka hos han, så lite sådär vemodigt är det allt i dag, gillar ju inte att skicka iväg henne, inte för att hon inte har det bra hos han för det har hon, utan bara för att jag är totalt egoistisk och vill ha henne här hela tiden, så enkelt var det med det.. Oj, ursäkta, jag glömde, en sån som jag får ju inte vara egoistisk, ber så fasligt mycket om ursäkt...
 
Trött som en jävla halvdöd mammut är jag i alla fall..somnade väl vid halv 6 ungefär, blev väckt av telefonen vid 8.50 tp eller vad det var, så har inte blivit många timmars sömn i natt inte, men det är väl bara att gilla läget, sova får man väl göra när man får en etta med jordvärme eller dylikt kan jag tänka mig.. får gå omkring som en jädra zombie idag då, som vanligt alltså, ingen större skillnad liksom
 
Hade tänkt göra så mycket idag, eller mycket och mycket men hade tänkt tvätta och göra nån matlåda sådär bara för att jag kan liksom, men helt ärligt så gör jag inget av det idag, jag skiter i det, bara sådär liksom.. Kan tvätta imorgon och laga mat kan jag ju göra strax innan vi ska äta, men tänkte vara smart och förbereda, men som sagt jag hoppar det idag, helt enkelt för att jag ids inte, för att jag är så jädra trött i ögat. skulle jag somna nu så skulle jag lätt kunna sova till kl 17 eller så, men det är ju bara till att plåga sig uppe...
 
Ska väl börja med lite kaffe i alla fall, får vi se vad som händer och fötter, om det blir en liten tripp en bit söderut idag, eller söder ut och söderut, till stället jag helst vill undvika resten av mitt liv menar jag..
 
 

Lördageftermiddag......

Då var det eftermiddag då, jag och lilltrollet har slappat, och laddat för att fixa och trixa lite grann, så till slut så dunkade vi på våran Bajen spellista på Spotify och så plockade vi ur diskmaskinen, plockade i den, lilltrollet handdiskade lite(bara för att hon ville liksom), jag brände på lite kycklingfile som puttrar i en panna på spisen nu, hon dammsög och jag torkade golv, bra arbetsfördelning.. Nu ska vi taktikvila lite innan vi ska slänga in en tvätt i maskinen och så ska vi kasta in en gratäng i ugnen, sen ska vi bara njuta av lördagskvällen.
 
Funderar på om vi ska göra en liten men naggande god äppelpaj också som vi kan avnjuta under kvällen, kan ju funka i brist på annat liksom.. Har man tur kanske man får ta sig ett glas vin till maten eller pajen, det är ju lilltrollet som bestämmer, får se vad hon säger :-)
 
Japp så får det bli så länge, dunka lite mer Spotify och slänga upp fötterna på bordet en stund, sen ta nya tag
 
 
 

Lördagmorgon, eller ????

Ja ja, morgon och morgon, men förmiddag i alla fall.. Har sovit som en kratta i natt igen, trött som bara den.. Vete fan vad det är för fel, ja förutom att jag har haft världens jävla kramp i magen mest hela natten, men ändå, jag brukar ju kunna sova bort smärtan.. Men men, det är som det är, får se vad jag och lilltrollet hittar på idag, just nu ligger hon i soffan och tittar på Power Puff Pinglorna, och jag hinkar i mig kaffe för att ev kanske få upp bägge ögonlocken helt hahaha...
 
Ska väl ta fram det vi ska ha till middag så det tinar innan eftermiddagen, sen så ska vi se om vi kan knåpa ihop en äppelpaj eller kanske nåt annat smarrigt som vi kan ha när vi kollar på Fångarna på fortet ikväll, det visar sig vad vi hittar på för nåt, nåt gott blir det i alla fall..
 
Vi ska i alla fall dammsuga och torka lite golv idag hade vi tänkt, blir nog som förra gången då jag dammsög och lilltrollet torkade, funkade hur bra som helst det, sen så kanske hon får pyssla på med lite småplock medan jag gör maten och sånt kanske, vi får se, brukar ju lösa sig till det bästa i vilket fall som helst..
 
Nej, nu ska jag mysa lite med lilltrollet innan vi ska sätta lite fart :-)
 
 

Helt okej fredag....

Ja, idag har det varit en rätt okej dag måste jag säga.. Vaknade först hur tidigt som helst, men tvingade mig själv att somna om en stund, vaknade strax före kl 9, så klev upp och kokade lite kaffe, och när mellantrollet kom hem från gymmet så dukade hon fram lite frukost som vi åt tillsammans, det var mysigt.. Efter det så satte vi oss och kollade lite på Malou, rätt intressanta grejer var det om idag. Och så vid halv 12 kom älskade pappsen hit.
 
Så då satt vi och surrade lite om ditten och datten, sen efter ett tag så kom även mamma hit så då drack vi mer kaffe och surrade lite till, när hon for så tog vi oss en liten taktikvila på lite olika ställen och så dök stortrollet upp, tror han var sugen på lite hemgjord pizza så det var ju klart att han fick det. Ja, sen for mellantrollet till sin pappa i Bjästa och pappa for hem till Gullänget, och så fick vi lite kaffebesök och så kom lilltrollets pappa en sväng och då åkte stortrollet med han hem till stan.. Så då vart jag och lilltrollet ensamma, men sen fick vi kaffebesök en stund igen, och efter det så la vi oss i varsitt soffhörn och tittade på Let's Dance och när Nyheterna började så gick lilltrollet och la sig och efter det så har jag njutit av tystnaden, slötittat på Tyst vittne på Sjuan och nu funderar jag på om jag ska traska till sovrummet för att sova lite..
 
Måste säga att jag var rätt sugen på en GT eller en liten Turkisk peppar ikväll, men sket i det, får bli en annan gång, den som spar hon har om man säg som så.,,
 
Får se om lilltrollet vill ha lite gröt imorgon bitti, hon visste inte så noga sa hon när hon gick och la sig, hon skulle drömma om vilken frukost hon ville ha så skulle hon berätta det imorgon bitti, det blir nog bra vilket som kan jag tänka mig, skulle tro att hon väljer en mjuk macka med skinka, ost och paprika eller två rostade frallor med ost eller hallonsylt på.. Till middag så blir det lite potatisgratäng och kycklingfile, kan funka på en lördag det tror jag..
 
Funderar på om vi kanske ska baka nåt imorgon, har inga ägg hemma men man kan ju göra några små kakor liksom, eller så blir det en äppelpaj kanske, eller varför inte bägge delarna, då är ju lördagsmyset räddat liksom.. Blir nog bra det skulle jag tro..
 
Så är det och så blir det, det får räcka för idag, ska glo lite på TV och så ska jag försöka sova en stund eller två då, och hoppas att jag inte vaknar lika tidigt som dom två föregående morgnarna.. Och hoppas att fyllona på Bruksvägen ger fan i att ringa ihjäl mig denna helg, blir så förbannad på det så jag kan explodera, har hört man jan spärra nummer från att ringa men vete fan hur man gör.. Ja ja, vuxna människor eller vuxna och vuxna, beror ju på hur man ser det som egentligen, hur som helst så tycker jag att är man allergisk mot alkohol ska man ge fan i den, man kan ju försöka ägna sig åt sina barn istället, eller i alla fall den 11 åriga dottern som bjuder ut sig till folk på Instagram, fast kanske inte så lätt när man inte har vanligt folkvett i skallen...
 
Hörs Hej

Not a very good day....

Vaknade som sagt vid halv 4 imorse, trött som en gammal lönnfet gnu har jag varit mest hela dagen, men har haft supertrevligt främmande, både på förmiddagen och eftermiddagen och kvällen,. Fick mig en del saker från Tupperware levererade, så det var ju skönt det då.. nu har man det som saknats ett tag :-)
 
Stortrollet kom hit så han åt med oss, blev makaroner och korv som det var bestämt, attans vad det kan vara gott fast det är såååå enkel mat liksom, ja ja, imorgon blir det hemgjord pizza på naanbröd, måste ju provas om man säg som så, blir nog nån med köttfärs, nån med skinka och nån med kyckling kanske, hmmmm får se vad som händer och fötter, pappa kommer hit en sväng imorgon också, blir trevligt det..
 
Har fått min sänglampa uppsatt ikväll, det var välbehövligt ska jag be att få tala om, nu slipper man famla i mörkret liksom, men jag måste skaffa sån där möbeltuss till sängen, fattas en sån så det har redan blivit ett märke i mattan, men men, det är som det är det, bara gilla läget liksom..
 
Då kan man undra varför det inte varit en helt okej dag då kanske, jo det finns saker som inte ens jag ska behöva acceptera, saker som gör mig riktgt ledsen ända in i själen, vissa vet vad det är och andra inte..Det är liksom som att Annika kan vi totalt skita i, om ni förstår... Ja ja, skitsamma, finns nåt jag skulle vilja säga men inte tänker säga, lika bäst att låta bli liksom..
 
Tänkte på en sak tidigare idag som jag läste: Visst är det fascinerande hur en del människor kan roa sig på andras bekostnad?? På flera olika sätt menar jag nu, det kan ju liksom vara olika sätt på olika personer, men likväl så är det förbannat fascinerande att man kan göra så, eller egentligen är det förbannat underligt, respektlöst, oförskämt och alla andra skitord som finns.. Borde förbanne mig vara straffbart, men det är ju min åsikt det,
 
Funderar på om jag ska gräva fram nåt och slänga ihop en paj eller nåt liknande imorgon som vi kan smaska på när pappa kommer, vet inte om han stannar bar atills på kvällen eller om lilltrollet kan övertala han att stanna tills på lördag morgon, kan bli en intressant övertalning ska jag säga, får se vad hon lägger fram för argument :-)
 
Ja det får räcka för idag, får se hur saker och ting utvecklar sig eller invecklar sig eller hur man ska säga.. Ska i alla fall se klart Hela England bakar och sen blir det en dejt med min Vincent, det är grabben hela dagen det
 

Då var det Discodagen då....

Ja jag har för mig att det är torsdagar som är discodagen, eller det spelar ju ingen roll för jag gillar Rock'n'roll bättre om jag får säga vad jag tycker, och det gör jag ju oavsett jag får eller inte, sådeså.. Fast för vissa får man ju inte säga vad man tycker eller tänker, eller känner eller vill eller behöver eller nåt överhuvudtaget. man får inte säga att man är besviken eller arg, för är det nåt dom lovat och inte hållit så är det mitt fel eller nån annans, aldrig den som lovat, nej då.....
 
Ja ja skitsamma, lite less på allt som lovas men som aldrig händer och fötter, och då spelar det INGEN roll om det så bara är att nån lovat att skicka ett sms, eller om det är att jag blivit lovad hjälp, har man lovat så har man lovat så är det,... Fast det är klart, det är ju Annika det gäller, henne behöver man ju inte bry sig om att man har lovat, det kan man skita i av nån anledning, låt hon plågas och våndas och sånt bara, låt hon klara sig genom allt själv även fast hon blivit lovad.. Tur för fan att man är den man är ska jag tala om, men nu börjar det klia i högernäven, eller börja, förresten det har det gjort ett bra jävla tag ska jag säga..
 
Somnade stra efter kl var 00.15 tror jag på ett ungefär sådär, sen så vaknade jag stra före 03.30 och sen har jag inte kunnat somna om, inte en jävla minut till kunde jag sova, höll på att bli galen rent ut sagt, var ta mig fan olidligt.. Klev upp vid halv 7, hade liks ställt väckaren på den tiden för att vara på säkra sidan att jag skulle vakna, för jag ska få tidigt kaffesällskap, skulle kommit nu vid 7, men blir lite försenat, men et gör ju inget, för då kanske jag vaknat till lite grann mer förhoppningsvis..
 
Vad händer annars idag då?? ja jag hade tänkt att kanske ta en promenad till mamma eller så men vete fan om jag orkar det nu när jag inte sovit, får se om jag kan ta mig en power nap så kanske man kan gå dit sen, och så hoppas jag att jag får leverans av stolarna ikväll, vill verkligen byta ut dom jag har, jag och mellantrollet ska väl kanske försöka kånka ner en dörr som vi inte vill ha här i lägenheten, och så kanske vi kan ta upp nån låda till lilltrollets rum, om hon städar upp lite vill säga, och så ska vi fan ta tag i det där med stationära datorn idag, nu kan vi fan inte vänta längre, nu får det vara nog liksom.. Förresten, det låter som jag måste skippa den där pormenixen i vilket fall som helst nu..Vet ju inte ens om jag hinner med den.. Funderar på om jag ska försöka skrapa ihop kaffe till en liten panna i alla fall, till en kopp eller så, ska ju få lite kaffe nu när besöket kommer så å kanske man kan laa på mer, eller så väntar jag för säkerhetsskull, så jag inte tror att det ska räcka nån vart och så gör det inte det.. Hmmm i valet och kvalet mest hela tiden... Tror jag ska börja med att ta fram en bit falukorv ur frysen, ska ju bli makaroner och korv till middag här idag, det är fan i mig hur gott som helst tycker jag i alla fall, och gärna med lite eller inte lite, mer en DRÖÖÖÖS med stekt lök till, det är inte helt fel det inte.. mmmmm fan nu vart jag hungrig också, så det kan bli... kanske man ska tänka på att stoppa i sig en macka eller nåt nu då kanske, ja ja får se hur det blir.. har ju slut på rostbiff så får väl ta lite törskinka då kanske, elelr så tar jag fan i mig en messmörsmacka, det kan ju funka det med, eller så blir det som det oftast blir, en drös med kaffe bara... hahahaha
 
 
 
 

Är det nu man ska lägga sig ner och halvdö en strax????

Kanske är lika bra att göra det liksom... Får hoppas att allt blir bättre framöver, men har stött på lite hinder på vägen, inget oöverkomligt men känns fan som så just nu.. Och ännu drygare känns det när vissa saker inte verkar bli som man trodde, men men bara gilla läget liksom.. Lite ledsen i ögat blir man allt när det är lilltrollet som kommer drabbas värst, men jag får väl ta den smällen, jag kan ju liksom inte trolla även om jag skulle vilja kunna det allra helst just nu...
 
Det är som det är, men aldrig roligt att skjuta upp nåt man sett fram emot så länge och som skulle innebära ny påfylld energi, ja ja, det kommer fler tåg, om man har tur.. jag kan inte göra så mycket åt det, och det känns förjävligt jobbigt ska jag säga..
 
Sen måste jag ju säga att jag är grymt besviken och arg, både på mig själv och på vissa andra, mest på mig själv för att jag är så förbannat enfaldig eller vad det heter..
 
Nej, det är nog bäst att gå och halvdö en stund, förhoppningsvis lite bättre imorgon...
 
 

Tisdag kvällen snart slut då.....

Jahapp, då var det snart slut på denna dag också, har varit en låååååååååååång dag, helst då jag knappt kunde sova inatt, fattar inte varför men så var det, var bara att kliva upp hur tidigt som helst, göra sig lite kaffe för att vakna till... Ja ja, hur som helst så for mellantrollet och hennes kompis iväg på badhuset och simmade, lilltrollet gick till en klasskompis och jag fick en massa kaffefrämmande, vilket var mycket trevligt måste jag säga..
 
Gick en promenad med mellantrollet och mötte upp lilltrollet framåt eftermiddagen, sen gick vi hem och gjorde en superdupergod chili con carne, stark som attan med smarrig som bara den, och lagom till vi skulle äta den så dök stortrollet upp, och han stannade här tills sista bussen gick, vi kollade på lite innebandy, Falun mot Pixbo, synd att Pixbo vann, för hade Falun vunnit hade dom varit i final, men men dom får ta dom nästa match..
 
Nej, tror nog att jag ska försöka sova snart, men jag har som lust att orka se Ghost Whisperer klart, men är så trött så ögonen blöder och svider och allt annat också...
 
Ja så får det bli, tiden får utvisa hur detta ska sluta om man säg som så....
 
 

Jomen då börjar det om då......

Av nån anledning så trodde jag att jag skulle slippa förbannelsen som legat över mig sen urminnes tider, detta med att tisdagar räknas som dagen från helvetet, har alltid hänt en massa jävla skit på tisdagar, genom alla tider.. Men för ett tag sen så slutade det, och jag min enfaldiga dumma åsna trodde att det ändrat på sig, men ack vad jag bedrog mig.. Det har fan i mig börjat om, man bli så less, så less, så less, så less.......
 
Är det nu man ska ta tre djupa andetag och bita ihop?? Eller får man lov att liksom bryta ihop på nåt sätt?? Eller det lät väl drastiskt, men ibland så har jag bara lust att sätta mig ner och gråta, och ja, det känenr jag för att just nu tycker jag synd om mig själv, vet att man inte ska göra det, men i detta fall så har jag fan i mig rätt att göra det.. Så enkelt är det, vissa av er vet vad det gäller och vissa vet inte, dom som vet är dom som behöver veta, resten får fråga och får ni veta så är det så annars så är det på andra viset :-p :-p
 
Nej, man kanske ska se om man får i sig lite kaffe och en macka kanske, men har ju ingen större aptit kan jag ju motvilligt erkänna, men det blir väl bättre med det också kanske om man har tur, kunde ju varit värre om man säg som så.. Ska bli spännande att se hur saker och ting utvecklas i alla fall, eller utvecklas och utvecklas, verkar ju mest invecklat tycker jag på nåt sätt...
 
Ja så får det väl bli så länge skule jag tro, eller så är det att det får räcka för en stund...
 

Tror jag klarat mig i år...

Tror jag klarat mig från att gå på nåt aprilskämt i år, men vad vet man, finns ju en sak jag önskar vore ett stort aprilskämt, men sån tir har jag nog inte hahahaha...
 
JA vad har då hänt annars idag då??? Jag och lilltrollet städade lite, dammsög och torkade golv, den shar vi trött in saker i olika garderober och skåp så länge så vi fått bort lite från golvet, så nu kan man liksom röra sig lite mer och man kommer åt saker och ting lättare, blir nog till att bära ner madrassen imorgon om jag får nån hjälp med det, för det är nåt jag inte klarar själv, stortrollet har i alla fall hämtat säcken han hade inne på lilltrollets rum, så nu är det bara lite annat och tv bänken kvar då.. det tar sig sa mordbrännaren...
 
Mellantrollet har en kompis som ska sova här inatt, trevligt värre det, så får se om dom vaknar innan mig imorgon, skulle tro det, så kanske dom kokar lite kaffe eller så, jag ska i alla fall göra lite Havre/korngröt till frukost åt mig och lilltrollet, får se om jag kanske rakt gör nån gomacka också, man vet ju aldrig, kan ju vara nog så gott med en messmörs eller skinkmacka ju.. det blir nog bra vilket som kan jag tänka mig.. Sen funderar jag på om jag måste använda upp äpplena som är i kylskåpet, så kanske blir en liten, liten äppelpaj med lite smarrig sås till i morgon kväll, bara för att liksom...
 
Har tvättat ett antal maskiner tvätt i dag också, ligger ju efter lite grann, men snart så är jag ifatt med det också. känns ju bra det, så har vi rena och fina kläder allihopa, och så ska jag få två sänglampor fastsatta i betongväggen inom kort också, det blir bra det, det är jag och lilltrollet som ska ha det, då kan man ju kanske läsa eller lösa korsord innan man ska sova, inte helt fel det inte..
 
Ja så får det bli, imorgon ska det serveras chili con carne här, det var ett tag sen vi åt det så det är på tiden om man säg som så, faaaan det riktigt vattnas i munnen :-) läääääängtar som en galning till det..
 
Japp, nu tror jag att jag ska se efter om jag får se på Medium, och sen så blir det väl sängen för att försöka sova en stund eller två då.. Ja så får det bli så får se hur länge saker och ting dröjer innan det är helt klart liksom, om man säg som så .....
 

Första dagen på veckan och även 1a april.....

Ja, idag är det stora lurardagen då kan man säga, ids inte hålla på med sånt jag inte, men rätt kul att försöka klura ut vad folk luras om och inte ibland.. Får se om jag kollar lite på Text-TV och datorn sen och försöker lista ut det..
 
Lilltrollet sitter och äter mjukmackor efter att vi fick en otroligt lång sovmorgon, var skönt men ändå, eller egentligen var den ju inte så lång om man tänker på att när vi klev upp vid 9.25 så var klockan egentligen 8.25 eftersom vi ställde fram klockan en timme natten till i går.. hahaha undra hur länge man kommer köra med det i år, att egentligen så är klockan bara så eller så hahahaha...
 
Nej, ska se om jag slänger in lite tvätt nu kanske, ska väl ta fram lite fisk som ska tina också, får se hur man lyckas med den då, kan ju bli intressant det tycker jag, ska prova he lite Philadelphia gräslök inuti den innan jag paketerar den i folie och her den i ugnen.. kan funka eller så blir det bara skit av det, men vet ju inte förrän man testat om man säg som så..
 
Sen ska vi se vad jag och lilltrollet hittar på idag, kanske tar en promenix till mamma om dom ska vara hemma eller så kanske vi bakar eller kolla om hon vill göra nåt på sitt rum, den som lever får se om man säg som så.. Ska börja med att dricka lite kaffe nu i alla fall, bara för att jag kan liksom, det är då ett som är säkert..
 

RSS 2.0