Sista dagen detta år då....

Ja då var det nyårsafton då, egentligen inte nån särskild dag för mig, men kanske för andra.. Tycker att morgondagen är lite mer speciell för mig, men det har ju sina naturliga orsaker det kan man säga..
 
Hur som helst så sov jag inte så mycket inatt, tankarna for liksom omkring och jag fundilerade på ditten och datten, inte för att det hjälpte nåt men så var det.. Blev hämtad strax före kl 10 imorse av lilltrollet och hennes pappa, så då for vi till mina ex-svärisar och drack lite kaffe, sen for vi till Själeads kyrkogård och tände lite ljus hs min mormor och morfar, hos exets farmor och farfar och så tände jag ljus på en annan grav, men det behöver jag inte säga vilken det var... Efter det så for vi till Mo kyrkogård där dom tände ljus på några olika gravar, och efter det så for vi tillbaka till Svedje och drack lite mer kaffe..
 
När jag kom hem så kom mamma och drack en kopp kaffe med mig.. JA JAG DRICKER MYYYYYCKET KAFFE!! och snart så kommer stortrolelt med lite ingredienser för jag ska baka 3 olika kakor till hans kalas imorgon.. Var nästan så jag visste att han inte skulle klara sig utan mammakakor om man säg som så..
 
Sitter just nu och slötittar på TV, men ska väl ta mig i kragen och röja lite i detta förfallna hem, kan ju vara treligt om det är någorlunda fint då man vaknar imorgon, första dagen på ett nytt år liksom.. Ja ja, får se hur det blir, rätt vad som sker så skiter jag i det också hahaha..
 
Så får det bli så länge, ska i alla fall röja på diskbänken så jag kan baka lite senare då.. Ska bli Pitekaka, Falska potatisbakelser och Raiderkaka... Blir nog bra det
 
Hörs Hej
 
 
 

Då var det snart dags för sista dagen detta år då....

Ja, så var det med det, inte så mycket att göra åt det kan man ju kanske säga.. Följde med mamma och kollade på hockeyn hos brorsan, men vi missade första perioden men det gjorde inte så mycket för det blev ju liks inget mål under den.. Pappa var också där och så en kompis till brorsan.. Fick mig lite kaffe och dom andra åt lite pulled pork och grunks, men jag hade ju trödd i mig en massa spjäll och grejer så jag lät bli att trö i mig mer... Hur som helst så vann MoDo över skitAIK, vilket känns bra, lite extra bra idag om man säg som så..
 
Längtar till på torsdag jag då det är dags för mitt minsta troll att spela sin första Paradiscup, nästan så att man saknat den cupen, är ju typ 6 år sedan vi var med på den, om jag kommer ihåg rätt, det var då mellantrollet spelade sista säsongen.. Ja ja, hur som helst så ska det bli kul att se lite matcher..
 
Ja, får se vad som händer och fötter imorgon, ska väl börja dagen med att följa med lilltrollet och hennes pappa till Själevads kyrkogård, ska avlägga en visit hos mormor och morfar hade jag tänkt och så ska jag väl tända ett ljus där hade jag tänkt.. Efter det så vet jag inte riktigt vad jag ska göra, frågade pappa om han ville komma en sväng, men vi får väl se hur det blir med det.. Han visste inte riktigt hur eller vad han skulle hitta på.. Den som lever får se om man säger så..
 
Sitter just nu och slötittar på en film på 4an som jag inte ens vet vad den heter, så jag är liksom inte så jätteintresserad kan man säga.. Har liksom tankarna på annat om jag ska vara ärlig, inte för att det hjälper så mycket kanske men så är det i alla fall..
 
Nej man kanske ska försöka leta sig mot sängen nu snart så det blir morgon nån gång.. Japp så får det nog bli
 
Hörs Hej
 
 

En aningens bättre då kanske, beror på hur man ser det som....

Känns liksom lite tomt och tyst måste jag säga, kan ju vara på både gott och ont det kanske, beror ju på hur man ser det som kanske, vad vet jag.. Känns i alla fall en aningens bättre i ryggen så försöker mig på att tvätta lite får se hur det går att hänga det, tur man slipper sträcka på sig när man gör det i alla fall, alltid ett plus kanske..
Hur som helst så måste jag ta mig ett varv med snabeldraken och moppen nån gång under dagen, eller så kanske man kan be stortrollet komma hit och göra det, jag hjälpte ju till att städa ur hans lägga i stan så jag har ju lite att inkassera för det tycker jag hahaha.. eller kanske lika bra man gör det själv så det blir gjort, hahaha nu lät jag kanske lite elak där men så är det,  Det blir som det blir, får ta det i omgångar så går det nog vägen.. Ska bränna på lite spjäll som jag ska ha själv tänkte jag, blir nog herrdags det som vanligt.
 
I örigt så händer det inte så mycket idag kan jag tänka mig, kan inte gå nånstans så får bli kaffe och korsord resten av tiden, har man tur så får man lite kaffesällskap, men det återstår att se det.. Ska väl trö i mig nån sorts föda också av nåt slag, har lite sallad kvar som kanske blir lunch eller så tar jag det till middagen, fast då hade jag tänkt att äta potatis och fisk så får se hur det blir..
 
Hade jag haft pengar till det så hade jag böver en deställt en tågresa ner till huvudstaden inom en snar framtid, behöer en drös energi från världens bästaste kompis jag, men det får bli senare i år det, får se hur det passar ihop som, kanske inte blir a heller.. herregud vilken jädra pessimist jag är idag känner jag, men det går väl över snart.. Med lite kaffe så löser sig det mesta..
 
Så får det bli
 
Hös Hej
 
 

Matsedel V 1 hos våran familj

Måndag 30/12           Potatis och fisk
Tisdag 31/12             Ugnsstekta rotsaker och spjäll
Onsdag 1/1              Pytt
Torsdag 2/1              Spagetti och köttfärssås
Fredag 3/1                Hamburgare och strips
Lördag 4/1                Bacon och broccolipaj
Söndag 5/1               Ris och kassler
 
Typ så får det troligast bli, som anligt så kan det ju bli en del ändringar allt eftersom veckan går..
 
 

Ja, då var det tomt igen då.....

Ibland är man lite småunderlig som människa tycker jag, jag menar att det finns ju stunder då man som ensamstående mamma känner att man behöver lugn och ro och bara ladda batterierna i sin ensamhet liksom, men då det blir så då blir det så fasligt tyst och tomt och man önskar att man inte var ensam hahaha.. Men samtidigt kan det vara skänt att bara få vara liksom...
 
Har väl haft en okej dag i det stora hela, förutom att jag inte kunnat röra mig som jag vill, men det går väl över förhoppningsvis fortare än kvickt för jag har banne mig inte tid med detta ska jag be att få tala om.. Hur som helst så har lilltrollet fått agera hemhjälp åt sin arma mor idag, och det har hon gjort med bravur, hon har serverat kaffe, tagit fram mackor, värmde våran mat och plockade undan, men diskmaskinen fick jag sköta själv, och det kanske var lika bra det..
 
Följde med på lilltrollets träning, som vi inte uppfattat började en halvtimnme senare än vanligt, så då passade vi på att fara på affären och det var bra för jag hade inte kunnat bära mjölken och det själv, sen så vart jag så fasligt hungrig när vi for hem så vi stannade på Ica så jag fick köpa lite plocksallad, så nu har jag lunch imorgon också, inte helt fel det inte.. köpte även lite spjäll, jag har ju inte gjort några till mig själv, kostade 29.90 kg, blir nog bra det...
 
Får se hur länge jag kan sova imorgon, om jag kan sova nåt, i natt så somnade jag väl runt kvart i 4-4 ungefär, satan i gatan vad less jag var på slutet, vart väl av ren utmattning jag somnade till slut antar jag, och som tur var så vaknade inte lilltrollet förrän vid 10 så blev ju lite sömn ändå, fast jag vaknade vid redan 8 men jag VÄGRADE kliva upp då så jag låg kvar som en strandad späckhuggare eller vad man ska kalla det för hahaha
 
Hade tänkt att knåpa ihop en matsedel nu på kvällskvisten men inspirationen ville inte riktigt infinna sig så får ta det imorgon under dagen istället, funkar ju det med hoppas jag..  lite less på alla dessa helgdagar då det ska vara nåt speciellt och extra till middag, men nu så är det ju typ bara nyår kvar och då är jag liks ensam som ska äta vad jag vet så då blir det nåt enkelt bara.. lär väl bli några spjäll kanske eller nåt sånt liknande. Blir nog bra vilket som, huvudsaken är ju att jag blir mätt i alla fall hahaha.. Undra om man ska slå till med en smaskig efterrätt till själv också?? Hmmm tål att funderas på en stund eller två...
 
Nej, nu ska jag försöka ta mig till sängen, kan bli intressant det hahaha.. hoppas verkligen att det är bättre imorgon så jag kan göra nåt av värde i alla fall.. Typ dammsuga eller tvätta och hänga den till exempel.. Var till och med drygt att koka kaffe imorse hahaha.. men i det fallet kan jag plåga mig hur mycket som helst, för utan kaffe kan jag inte vara det är då ett som är säkert.. och faaaaaaaaaan just nu i denna sekund kom jag på att nu när jag äl kom mig på affären så glömde jag köpa kaviar, jävla förbannade satans skit helvetes faaaaan... vill ha det på mina ägg ju.. Men jag överlever nog det också kan jag tänka mig...
 
Japp så får det bli tills imorgon då
 
Hörs Hej
 
 

Då var ännu en dag till ända då..

Jahapp, då var denna lördag snart slut då, och inte har man gjort mycket som kan kallas nåt av värde direkt.. Har gjort en kinagryta, en stroganoff, lite filéskivor och lilltrollet har gjort en äppelpaj, men annars så har vi som vanligt haft en låååång slappardag bara för att vi kunnat liksom.. Får se om det händer lite mer här imorgon, skulle ju inte vara helt fel om det blev nåt gjort kan man ju säga..
 
Imorgon blir väl annars en sisådär dag måste jag säga.. Lilltrollet far till sin pappa för sina två veckor där, jag vete fan vad det är som gör att jag aldrig vänjer mig vid att hon far, det är ju över 5 år sen vi separerade, men det är som det är, huvudsaken att lilltrollet mår bra så får jag vara nöjd..
 
I övrigt så har väl dagen varit både upp och ner kan man säga.. Började på avigsidan, det gick över efter ett tag med lite terapiarbete i köket och en drös med kaffe.. Sen så var det bra ganska länge, sen så fick jag ett sms med en massa elakt prat och fyllesvammel, svarade inte på det men jag fattar inte vad det är som gör att en nersupen människa skriver till mig att jag inte är värd att ha mina barn hos mig?? eller horungar som hon kallar dom.. Det gör mig så otroligt förbannad, fast samtidigt så är det liksom lite komiskt att en människa som supit bort sina egna barn skriver sådär till mig.. Ja ja, det är som det är med det, jag vet ju att jag är så otroligt mycket bättre mamma än vad hon någonsin har varit och kommer bli.. För jag kan ju ärligt säga att jag gjort och gör allt i min makt för att mina barn ska ha det så bra det går, och jag kan ärligt säga att jag kämpat med näbbar, klor och all energi jag haft för att stötta och hjälpa när dom haft det kämpigt eller jobbigt på olika sätt och jag kan helt ärligt säga att jag är stolt över mig själv som orkat med allt som varit även om jag velat ge upp många gånger.. Och jag kan helt ärligt säga att jag är så stark att jag inte gjort som så många andra och bedövat mig med tabletter eller alkohol.. Så att så är det. nu blev det kanske lite skryt över mig själv, men då får det vara så, för jag är fan stolt över mig själv och mina troll som kämpat oss igenom all skit som varit sen 2007..  Sådesså
 
Sen har jag och lilltrollet klurat lite på nåt sorts nyårslöfte, men inte kommit fram till nåt som verkar så pass intressant att det går att hålla än, så i får klura vidare imorgon så kanske vi avslöjar det på tisdag eller onsdag då. En sak som jag har lust med är att ge ett löfte om att jag i alla fall en gång i år ska ge mig själv tillfälle/chans att åka ner till huvudstaden och träffa minst två av mina Bajenvänner, men det kan ju vara svårt att hålla det för det beror ju på hur det ska passas in och så.. men hoppas kan man ju alltid..
 
Nej nu får det räcka med svammel från den här tanten för idag.. Nu ska jag snart försöka förflytta mig till sängen
 
Hörs Hej
 
 

Sista lördagen detta år då....

Ja vad ska man säga om detta faktum att idag är det sista lördagen detta år?? Inte så mycket att säga om det bara inse att det gått ännu ett år..
 
Sovit ganska bra har jag gjort men satan i gatan vad jag var sur och putt när jag vaknade, på vad vet jag inte men jag var det i alla fall, herregud, tala om att vakna på avigsidan liksom.. Tog mig lite terapiarbete vid spisen, så nu puttrar en stroganoffgrund och en liten specialkomponerad kinagryta på spisen och så ska det göras några vanliga och några skivor fylld fläskfilé, blir nog bra det så får lilltrolelt bestämma vad vi ska äta till middag, lite sugen på gratäng är jag allt så hoppas hon väljer det, eller nåt sånt .. men som sagt vi får se..
 
Annars idag ska det väl inte hända så mycket av värde, lilltrollet spelar musik på högsta volym och struttar omkring i sina egenhändigt inköpta kläder, jättefin är hon, men det är hon ju jämt så det är ju ingen större nyhet liksom..
 
Blir nog en del mys med lilltrollet skulle jag tro, hon far ju till sin pappa imorgon och är där i två veckor, men jag har ju tur som får träffa henne då det är träningar och så blir det Paradiscupen också, så då blir det spännande värre...
 
Japp så får det bli...
 
Hörs Hej
 
 

Filmkväll avklarad....

Japp då var filmkvällen avklarad, den som lilltrollet bjöd in till.. Fick två besökare också, var trevligt värre det.. Och vi hade popcorn, ostkrokar, chips och dip, som brukligt är då vi kollar på film.. Viktigast var ju att mamman fick sig lite ögongodis så här på en fredagkväll tycker jag hahaha.. Daniel Craig med lite skäggstubb, kan ju göra vem som helst varm i hjärtat eller nåt liknande hahaha..
 
Hur som helst så har vi haft en bra eftermiddag, låg och slappade en stund efter att vi kommit hem från stan, mitt i alltihopa så blev mellantrollet hämtat så hon hann inte äta middag med mig och lilltrollet.. Jag stekte lite chicken nuggets, kokade lite jasminris och wokgrönsaker, till det hade vi sweet chili sås, och vi dukade och la upp det ungefär som på restaurang, bara för att vi kunde liksom.. Och jädrar i min låda vad smarrigt det var, utan att skryta liksom.
 
Nu har i alla fall lilltrollet gått och lagt sig, nöjd med dagen och kvällen var hon, förhoppningsvis så sover hon en bra stund imorgon, för den här mamman tänker inte kliva upp särskilt tidigt ska jag be att få tala om.. Får se om vi kan få pappa att komma en sväng imorgon, skulle vara skoj tycker jag, men som sagt man vet ju inte om man lyckas locka hit han eller hur det blir.. men försöka det ska vi..
 
Annars så ska vi nog inte göra så mycket imorgon tror jag, vi ska nog bara vara som det känns just nu i alla fall, fixa och trixa lite kanske vi gör i alla fall, det brukar ju alltid bli nåt av nåt slag, till slut om man säger så.. Tror att jag ska göra i ordning lite kött jag köpte billigt idag, blir nog en liten burk med stroganoff, kan vara gott att hitta i frysen när det blir sämre tider, och så kanske jag steker upp lite strimlat kött och gör nalta smarrigt till det, som typ en gratäng och lite champinkonstuvning, och nån vitlöksbaguette, kan ju hoppas att lilltrollet vill ha det till middag imorgon då.. fast kanske säkrast att höra om hon är sugen på annat först hahaha
 
Ja, nu sitter jag och kollar lite på Mission Impossible en stund, får se hur länge jag är vaken idag, lätt trött om man säger så, tar på en gammal tant att vara på stan i 3 timnar när man inte tycker om att vara där hahaha, men huvudsaken är väl att det som skulle göras blev gjort liksom,...
 
Det finns så mycket jag skulle vilja skriva, sånt som hänt och inte hänt under det gångna året, både positiva och icke positiva saker, men det får vänta tills närmare nyårsafton, då ska jag försöka sammanfatta det i ett inlägg, kanske blir en massa svammel som vanligt men då får det bli så hahaha..
 
Nu ska jag fortsätta slötitta lite på Tom Cruise och sen blir det sängen
 
Hörs Hej
 
 

Snabb sväng på stan....

Ja, det blev en snabb sväng på stan idag, lilltrollet skulle shoppa lite kläder för sina julklappspengar, gick som hejsan det och jag hittade en billig jacka åt lilltrollet, en typ av skinnjacka kan man säga.. Snygg var den i alla fall, kostade 150 kr, sved i plånboken men vad gör man inte för sina troll..
 
Sitter just nu och har kollat när lilltrollet mannekängat, superfint allt hon köpt måste jag säga, ska snart dricka lite kaffe och äta en och annan bulle hade jag tänkt, för det är jag fan värd tycker jag som stått ut på stan hahaha.. Inte min grej det där att gå på stan inte...
 
Tänk om jag och lilltrollet kunde bestämma vad vi ska äta till middag idag då, men inte det inte, så får se om det blir rester från veckan elelr om vi gör nåt smarrigt.. det visar sig om inte annat.. rätt vad det är så kanske vi provar min kombinerade grill/smörgåsjärn/våffeljärn, man vet ju aldrig vad vi hittar på i denna familj hahaha.. Ska i alla fall ha filmkväll ikväll, vi ska minsann se på James Bond vi.. Skyfall ska det bli, kan bli intressant det måste jag säga..
 
Japp, får se vad vi hittar på tills dess, kanske ska bli lite städning för en gångs skull, eller så drickar jag bara kaffe, blundar och hoppas på att det är gjort när jag öppnar ögonen hahaha.. Man hade ju kunnat hoppas på att det skulle funka så men sån tur har man nog inte.. Bara bita i det sura äpplet och sätta lite sprutt på döfläsket sen antar jag,,, annars blir det nog inget gjort tror jag..
 
Japp så får det bli så länge...
 
Hörs Hej
 
 

När juldagsmorgon glimmar.....

Ja jädrar i min låda vad vi sovit lilltrollet och jag.. Vi låg och drog oss till 10.15 cirka, och jävlar vad skönt det var och det var vi värda tycker jag.. helst lilltrollet som kämpat sig igenom gårdagen med sin förkylning..
 
Nu har hon i alla fall ätit lite frukost, och jag har druckit kaffe med stortrollet, och så tittar vi på Ronja Rövardotter, det är en av dom bästaste filmerna som finns tycker jag.. Och snart kommer mamma hit med sillen som lilltrollet fick av morbror Stefan igår, men som vi glömde i kylskåpet, det är ju typiskt..
 
Ja, jag frågade lilltrollet vad hon ville ha till middag idag, hade väl hoppats på att hon skulle säga pizza eller kycklingnuggets eller nåt sånt kanske, men inte det inte, hon sa att hon ville ha ägg med räksallad, min julskinka, potatis, lite Jansson som jag gjort, några köttbullar och så.. får se om jag får leverans av prinskorven jag fått hyra in i exets frys också hahaha.. blev mycket i min egen frys dagarna innan jul, fattar inte varför men men.. och så vill hon ha lite hemkokt gröt tills kvällsfika.. ja vi får se om jag kommer mig iväg till affären så jag får köpa mig lite mjölk och grejer.. den som lever får se om man säger så..
 

Då var julaftonen över för i år...

Ja herreminje vilken lååång dag det vart.. Sov lite dåligt måste jag säga, inte av förväntan inför julaftonen utan för att jag hade en oerhörd kramp i magen och det gjorde det sårt att somna men lite sömn blev det i alla fall.. Klev upp vid 8 och drack lite kaffe, sen började jag med gröten och vid 10-10.15 kom dom som skulle äta lite julfrukost.. Efter det så drack vi lite mer kaffe och det plockades fram lite ditt och datt.. Kollade lite på film också..
 
Sen var det som vanligt lite fix och trix med maten och så, lite Kalle blev det också innan man åt som man aldrig fått äta nåt i hela sitt liv.. Likadant varje år hahaha man är hopplös och lär sig ALDRIG, men det är väl så det är för dom flesta antar jag.. Efter maten så blev det julklappsutdelning, och jämarns, jag måste varit lite snäll i alla fall, för jag fick mig minsann 9 st klappar :-) inte illa det inte.. Jag fick ett presentkort på en smörgåsgrill som man även kan ha som våffeljärn och vanlig liten grill, en chokladask, ett ljus och ett fint kort av lilltrollet, en trisslott, en grej man kan ha mobilen på med BAJENmärke, en olja/vinäger grej, ett godishus och en gris.. 
 
Lilltrollet var lite småhängigt idag, så hon vilade lite mellan varven sen hon kom från sin pappa, men det gick bra ändå, och vid 20 tiden drog vi till Holmen och fick oss lite fika, och det var lika trevligt sällskap som alltid det..
 
Lilltrollet somnade som en klubbad säl när vi kom hem strax efter 23 tiden, hoppas hon sover lika länge som vanligt imorgon bitti, hon har beställt rena rama gourmet frukosten så jag får väl kliva upp tidigare än tuppen för att hinna fixa allt hon vill ha hahaha...
 
Nu ska jag slötitta på TV en liten stund innan jag försöker sova en stund eller två då.. Men jag skulle tro att jag kommer sova ganska gott i natt, eller jag hoppas det i alla fall, krampen har släppt nu ikväll så det är ju bra det då.. Och trött i skallen är jag också (mer än vanligt alltså), japp så får det bli
 
Hörs Hej
 
 
 
 

Men fy jävlar vilket folk....

Dom säger att det bor cirka 66 000 invånare i Ö-viks Kommun, men det vete fan om det är rätt, för idag när vi var på stan så var det då typ en triljon människor ute samtidigt ska jag säga.. USCH vad jag HATAR att gå på stan, värsta som finns... Men nu är det fan i mig över för denna gång.. Huvvaligen... Var i och för sig in två svängar idag.. först med lilltrollet och hennes pappa, vi fikade och köpte två julklappar till mellantrollet, sen så åkte jag och lilltrollet bussen in och mötte upp mellantrollet, hon skulle köpa några kläder, träffade även min käre far och en av mina bröder en sväng också..
 
När vi kom hem så åt vi lite sallad vi köpt med oss hem, vi var lata idag alltså.. Gott som fan var det ska jag säga, sen så kokade jag mig lite kaffe och tjejerna dunkar lite musik, jag har även satt igång en gröt som ska levereras till lilltrollets pappa, lilltrollet ska sova där i natt och vill ha min hemkokta gröt på julaftonsmorgonen.. Och så har min syster varit hit och hämtat spjällen som hennes far och Monica ska ha imorgon.. Det blir bra det..
 
Nu sitter jag och kollar lite i mina nyaste kokböcker, 3 st till sen i fredags, en jultidningsbeställning som jag fått mig levererad iag, inte helt fel det inte.. Jag är galen i kokböcker så nu har jag ungefär 146 st tror jag eller oim det kanske är fler, hahaha...Det är skoj att ha tycker jag.. var även några julklappar till lilltrollet där, det blir nog bra det skulle jag tro..
 
Nej nu ska jag dricka lite mer kaffe och slöa en stund innan lilltrollet ska åka iväg.. När hon åkt ska jag slå in hennes julklappar sen så ska jag och mellantrollet åka till min mamma där vi ska sova ikväll, blir enklast så eftersom jag ska koka gröt imorgon bitti..
 
Jag hoppas att mina syskon och föräldrar och andra inte blir ledsna i ögat när jag bara har fixat klappar åt mina troll, men jag har som inte möjlighet till så mycket mer än så, vilket gör mig lite bedrövad, men jag får bjuda dom på middag nån gång istället... Japp så får det bli..
 
Hörs Hej
 

Ja vad fan säger man???

Ja, man vet ju inte vad man ska säga eller tycka numer, eller om man ens får säga vad man tycker och tänker... vem fan vet.. Ja ja, skitsamma egentligen, men jävligt irriterande i alla fall..
 
Hur som helst så är allt utom en laddning spjäll och en laddning gröt levererade, känns bra måste jag säga.. och jag har fått ett underbart sms av min handledare på skolan.. Blev rakt tårögd måste jag säga.. Känns förbannat bra.. Och värmer i hjärtat..
 
Hur som helst så har vi gjort ganska mycket idag, jag och lilltrollet.. vi har gjort lite spjäll, lite gröt, gjort två ljuslyktor av gamla sillburkar, gjorde middag, dammsugat, tvättat, och gjort lite mördegsformar... Det tycker jag att vi gjort bra måste jag säga..
 
Just nu sitter vi och har söndagsmys och slötittar på Jägarna 2 på 4an, men som vanligt så är det nyheter mitt i filmen, blir man trött eller blir man trött??? eller man blir väl less...
 
Ja får se vad som händer och fötter i morgon, lilltrollet börjar bli lite hängigt så kanske får bli en hemmadag, fast vi får väl se hur hon mår imorgon.. skulle vara roligt att åka in till stan och fika eller nåt, men som sagt, vi får se...
 
Ja så får det bli...
 
Hörs hej
 
 

Fjärde advent idag då...

Ja, då ar det fjärde advent och regnet det typ smattrar mot rutorna, vad less man blir.. Ingen bra julstämning än så länge, inte på några sätt alls måste jag säga.. men skinkan är griljerad och Jansson är klar.. Hade tänkt fixa lite spjäll åt oss också men lite less på att steka det så jag tar det senare i veckan i stället, blir nog bra vilket som..
 
Inäntar folk som ska hämta spjällen, och så ska det levereras lite gröt också, det ska jag koka åt oss själva imorgon kväll, blir bra det.. Inget som går upp emot hemkokt tomtegröt, ska inte vara nåt skit som är färdigt på korv inte..
 
Får se om vi ids göra några mandelformar idag eller om vi rakt skiter i det, det kommer ju fler dagar vi kan baka och så innan lilltrollet far till sin pappa.. Det blir nog bra vilket som i detta fallet också..
 
Nej nu ska jag se om snabeldraken vill dra runt på mig en stund eller så, har man tur så kanske det blir en svängom...
 
Hörs Hej
 
 

Lördag kväll.....

Ja den där listan jag och lilltrollet planerat att göra idag blev lite kortare än vi tänkt, men vad gör det, kommer ju en morgondag också.. Vi for till mamma och klädde granen, sen när vi kom hem brassade vi på en drös med spjäll, vi fixade två stora folieformar med Janssons Frestelse, och så åt vi tacos till middag.. Sen blev det inte så mycket mer måste jag säga.. Jo vi tvättade en maskin med ljus tvätt och så har vi diskat ett par omgångar, vi drog fram så mycket så det blev två omgångar med diskmaskinen..
 
Lilltrollet blev sugen på glögg i kväll så då bjöd hon hit sin pappa en stund så hon fick sällskap att dricka det, jag tycker inte om det, så jag drack lite Coca Cola istället, och så tittade vi på Körslaget-Julspecial och åt lite godis..
 
Lilltrollet gick och la sig för en stund sedan, och jag sitter och slötittar på en film på 3an, får se hur länge jag orkar vara vaken och titta på den, är ganska så trött så¨jag tror inte jag ser hela men man vet ju aldrig.. art i alla fall otroligt sugen på ett glas med en iskall Gin och Tonic, och satan i gatan vad gott det var med julmust ska jag be att få tala om..
 
Imorgon blir det till att göra det vi inte gjorde idag, vilket är att göra sista laddningen spjäll som ska levereras, göra några laddningar hemkokt gröt som ska skeppas iväg, lilltrollet ska göra två ljuslyktor av kantiga sillburkar, och vi ska göra mandelformar och Margits goda hjärtan, är det tänkt i alla fall, får se hur mycket vi gör då hahaha.. brukar ju korta av våra att göra listor varje gång, men men såna är vi.. blir nog bra till slut i alla fall..
 
Nej vet ni vad, detta får räcka för idag, ids inte nåt mer just nu hahaha
 
Hörs Hej
 
 

Lååååång dag....

Ja då har fredagen öergått till lördag, Har varit en låååång dag måste jag säga, var väl lite sådär då jag vaknade men blev bättre allt eftersom...
 
Efter lilltrollets julavslutning så for vi till min mamma och fikade lite och surrade en stund, och när vi kom därifrån så försökte vi hitta lite inspiration till att städa, dunkade på lite musik på stereon, men det funkade lite sisådär, så vi gjorde lite tomtefudge och julgodis istället..
 
Stortrollet och Viola kom och åt hamburgermiddag med oss och ett tag efter det så kom bästaste och underbaraste Camilla och Nellie hit och drack kaffe.. Alltid lika skojsigt och man får så otroligt mycket positiv energi vilket behövdes efter dom senaste dagarna.. När dom åkt så for vi iväg en sväng och fixade lite grejer med lilltrollets pappa.
 
När vi kom hem igen så la i oss i varsin soffa och tittade på det som var kvar av Senska hjältar galan, det är inte klokt vad underbara människor det finns i Sveriges avlånga land, man blir tårögd måste jag säga.. Samtidigt som det ar så låg vi och funderade på vad vi ska göra imorgon: frukost när vi vaknar, klä granen hos min mamma, baka mördegsformar, griljera skinka, brassa på lite spjäll som ska levereras under helgen, tvätta lite, göra några småformar med Jansson och vi MÅSTE städa, kanske ska slänga ihop lite pizzabullar åt storebror Peter också.. Och efter det så är vi nog värda en god middag, hade tänkt göra kött och hasselbackspotatis, men jag tror det blir lite tacos.. inte med vanliga grönsaker utan det blir med råkostsallad, måste bara fixa lite banan, går inte äta tacos utan banan..
 
Har äen talat med min bästaste kompis Stefan ikväll, det var ett efterlängtat samtal ska jag be att få tala om.. Känns som evigheters evigheter sen jag talade med han.. Det ger också så otroligt mycket positiv energi även om det är typ 53 mil emellan, går som inte att förklara, det bara är så.. Och jag är glad att han är min vän :-)
 
Hade tänkt försöka beskriva med ord hur mycket jag avskyr folk som inte kan låta andra vara eller hur man ska uttrycka det.. Hmm, det jag menar är att vad tjänar man på att se ner på andra för att dom inte anses ha "lika hög status", eller beroende vad dom har för jobb elelr dylikt? Vad får man ut av det liksom?? Känner man sig som en bättre människa eller är man bara förmer än andra?? Det är väl nåt man aldrig kommer få svar på, men jag vet att jag aldrig kommer ha lika mycket pengar eller lika hög inkomst som andra... Men vet ni vad?? Det ger jag blanka fan i, jag behöver inga pengar för att veta att jag är lika mycket värd som alla andra, och jag vet att även utan pengar så är jag VÄRLDENS BÄSTA MAMMA, vilket jag vet att andra inte kan säga.. och en sak är då säker att jag har ALDRIG undanhållit nåt för mina troll och då menar jag INGET.. Dom vet ALLT, så till er som snackar vitt och brett om allt som ni inte har ett jävla skit med att göra, försök skvallra om nåt som dom inte vet, lyckas ni så ska jag ara den första att gratulera...
 
Så är det nån som undrar om ad jag har eller inte har på mitt konto, vad jag gjort eller inte gjort, vilken skostorlek jag har(nån annan storlek berättar jag inte sådeså), hur ofta jag dammsuger, tvättar eller duschar så är det bara till att fråga MIG.. och inte diskutera mig med någon annan.. Fast i och för sig är det ju som jag sagt tidigare förbannat komiskt att folk finner en så intressant att dom diskuterar en.. ja jävlar, man har gjort avtryck då kan man säga.. Inte illa pinkat av en som är som jag eller vad säger ni??
 
Japp det får fasiken räcka, ska försöka sova om det går, är en aningens övertrött kan jag motvilligt erkänna hahaha, tur att lilltrollet lovat att sova minst till kl 10.. blir bra det..
 
Hörs Hej
 
 

Första dagen på en längre ledighet då....

Ja, då har jag jullov, vet inte om det blir till den 2a januari eller om det blir till den 7e januari jag är ledig, återstår att se, beror ju på människor på högre instans så man lär väl få vänta ett bra jävla tag antar jag.. Men som sagt det är som det är med det..
 
Sen så har jag julångesten kvar, lite värre än förut men det är ju som det är med det, kan ju inte göra så mycket åt hur läget är just nu, det blir nog bra ändå ska ni se..För mig så är det egentligen inte hur dyra eller hur många julklappar man får som är avgörande om det blir en bra eller dålig jul.. för mig handlar julen om att man samlar hela familjen och äter gott och har trevligt, julklappar kan kvitta, men samtidigt så vill man ju ge sina barn nåt i alla fall.. Jag kommer ju aldrig för mitt liv kunna ge lika dyra saker som alla andra, men som sagt, vad är viktigast?? Att få sig en Iphone, Ipad eller att få känna sig älskad och ha mysigt med sina nära och kära??? Hmmm i dagens samhälle skulle nog dom flesta säga Iphone... Sjukt egentligen, att man värderar materiella ting mer än människor.. huvva...
 
Sen så hade man ju hoppats på att skitsnacket skulel sluta när jag flyttade från Nätra Socken, men det fortsätter, herrejävlar vilket avtryck man måste gjort i dessa människors liv, hahaha patetiskt egentligen att dom inte lägger ner energi på att göra nåt åt sina egna liv.. men men det är väl sådär då man innerst inne är avundsjuk på andra runt omkring.. Det är som det är med det också, det är ju tur att man är så intressant att dom ids bry sig om lilla mig hahaha... 
 
Japp, så är det och så blir det.. snart kommer lilltrollet hem från sin julaslutning och sen blir det en sväng till mamma och dricka lite kaffe, sen hem och ha jullovssmys..
 
Hörs Hej
 
 

Matsedel V 51 hos Anderssons i Domsjö

Måndag 16/12            Potatis och köttbullar
Tisdag 17/12              Potatismos och spenatfylld fisk
Onsdag 18/12            Ris och kassler
Torsdag 19/12            Makaroner och korv
Fredag 20/12             Lasagne
Lördag 21/12             Hasselbackspotatis och kött
Söndag 22/12            Tacopaj
 
Ja så får det se ut kommande vecka, får se hur det blir med det, men ett förslag är det i alla fall
 
 

3e advent idag då....

Ja, då närmar sig julen med stormsteg då, och inget kan man göra åt det heller.. Önskar att det ar över så man slapp denna ångest över julklappar och skit.. Kommer väl en tid då den ångesten är borta också men det lär dröja känns det som.. Jag vet inte varför jag har denna ångest varje år, men skulle tro att det beror på att jag inte kan ge trollen dom klappar dom önskar, men det är som det är, kan inte göra så mycket åt det.. Men som mamma blir man ledsen i hjärtat, även om det inte är antal klappar eller hur mycket dom kostar som ska räknas. Men man vet ju hur dagens barn och ungdomar är, är man inte som alla andra som får dyröres klappar så blir man retad, och det känns inte bra måste jag säga.. Men jag tror, hoppas och önskar att trollen förstår att jag inte kan köpa Ipads, laptops, eller andra såna saker åt dom.. Brukar försöka köpa i alla fall en sak dom önskar sig eller behöver, men det är inte alltid det funkar heller måste jag säga..ja ja, det blir som det blir, blir nog bra ändå, det brukar ju bli det på nåt sätt..
 
Idag är det då 3e advent, och inte ett skit har jag gjort av det som ska vara till jul annat än det jag gjorde till 1a advent, känns ju sådär, men har inte haft nån inspiration alls överhuvudtaget ska jag säga, men det kommer väl lagomt till dagen innan eller så, som det brukar vara iband.. ja, man kan inte vara på topp jämt, eller jämt, har varit lite av den varan senaste tiden, men det har väl sina orsaker i och för sig.. Skit samma livet är som en berg och dalbana, fast ibland känns det som att vägen upp från själva dalen är flera mil lång..
 
Idag kommer i alla fall lilltrollet hem, ska bli skönt att få rå om henne i 14 dagar med udantag från kvällen innan julafton, då far hon till sin pappa för att fira julaftonsmorgonen där i år, så då ska mamman skicka med lite av sin hemkokta tomtegröt, det är ett måste på julmorgonen säger hon :-) får se om vi tar och pyntar granen idag, om jag hittar alla delar till den och om slingan funkar, med min tur så hittar jag väl halva och slingan är trasig hahaha.. rätt vad som sker så kanske vi gör pepparkakor eller nåt dylikt också kanske.. man vet aldrig.. det visar sig vad som händer.. Hon har i alla fall beställt kommahemtillmammamiddag.. kycklingfilé och strips.. herregud, jag tror jag levt på strips i olika former och klyftpotatis den här veckan, men det är enkelt att göra och ganska gott också faktiskt..
 
Ja, jag har i alla fall satt igång en maskin tvätt och diskmaskinen går också, ska väl försöka få i mig nån sorts frukost, vilket troligast blir en kopp kaffe, kanske en tunnbrödmacka med blana också, får se hur jag gör, man vet ju aldrig om man säg som så...
 
Japp så får det bli så länge
 
Hörs Hej
 
 

Lördag igen då....

Ja då var det lördag då med allt vad det innebär.. Har börjat dagen med en kopp vaniljcappuccino och två tunnbrödmackor med blana, hur gott som helst ska jag säga..
 
Vad händer idag då?? Hmmm, jag ska brassa på lite spjäll som ska levereras till lilltrollets farmor och farfar imorgon, ska åka iäg med mamma en sväng på lite julshopping, sen kanske jag ska göra lite nytt julgodis, åt ju upp det jag gjorde förra veckan hahaha... får stoppa det i frysen kanske.. rätt vad det är så kanske jag slänger ihop en kaka eller så också, men det får tiden utvisa, har inte bestämt det än.. Kanske väntar till imorgon då lilltrollet kommer hem, så får vi pyssla lite tillsammans..
 
I övrigt kanske man ska bringa nån ordning i detta kaos vi lever i just nu, känns drygt bara, men men, nån måste ju göra det också sägs det.. Så det får nog bli så.. Och så ska man väl fundera ut vad man ska äta för nåt, kanske blir nåt av köttet jag gjorde igår, eller så blir det spagetti och köttbullar, det funkar det också..
 
Finns så mycket man skulle vilja skriva vissa gånger, men man vet ju inte hur folk skulle reagera om man säg som så, kanske lika bra att man är tyst så man inte gör någon ledsen eller upprörd, det vore ju förargligt.. Jag menar jag får ju inte säga vad jag tycker alla gånger, men andra får säga vad dom tycker åt mig, är väl inte riktigt som det ska vara men men, that´s how it is.... Fast till slut så kanske det brinner av för mig också, och då kan det bli lite jobbigt skulle jag tro..
 
Hur som helst så känns det lite extra jobbigt denna tid på året då man skulle vilja ge sina barn så mycket som möjligt i julklapp, men inte kan ge dom knappt nåt.. men jag får väl hoppas att dom blir nöjda med det lilla dom får, kan ju liksom inte göra så mycket om man säg som så...Det blir nog bra vilket som tror jag :-)
 
Nej nu får det vara nog med deppigheter, nu ska det stökas och bökas i köket lite grann
 
Höra Hej
 
 
 
 
 
 

Luciadagen då....

Herreminje nu var det år och dar sen jag skrev här, nästan 2 veckor, nu går det utför måste jag säga.... Får bli skärpning...
 
Har varit bra veckor i alla fall, trivs hur bra som helst på "jobbet" och jag hoppas att det blir en annan form av "anställning" efter nyår, den som lever får se som man brukar säga..
 
Har inte så mycket att skriva just nu, får återkomma senare eller imorgon, då det kanske händer lite mer i julstöket om man säger så..
 
Hörs Hej
 
 

1a advent år 2013

Ja, då var det första advent då.. vaknade halvtidigt, trött som en gammal gnu eller vad man ska kalla det för.. Åkte iväg till mamma vid halv 10, drack lite kaffe och sen for jag, trolltjejerna och mamma till Rusta och shoppade lite smått och gott, for en sväng på Coop också, men som vanligt så glömde jag saffran, typiskt mig alltså...
 
När vi kom hem så försökte jag göra lite advent, strök och hedde upp gardiner, utom i köket för dom hade jag glömt att tvätta, hedde upp lite stjärnor och hade tänkt he upp staken i ett fönster också, men då funkar inte lamporna i den, typiskt att jag inte kollade det först..
 
Fick i mig lite middag till slut i alla fall, blev halvfabrikat, men det fick duga en dag som denna tycker jag när det bara var jag som skulle äta..
 
Sitter just nu och kollar på Johan Falk, hoppas man får se skymten av Frank lite också så är lyckan gjord för en ensam mamma <3
 
Får fortsätta pyssla imorgon när jag kommer hem, med städning och dammtorkning och så, ids inte mer idag, vart på så dåligt humör när det var flera saker som sket sig och jävlades.. Men det ordnade sig till slut, men less blir man i alla fall...
 
Japp det får räcka
 
Hörs Hej
 
 

Matsedel V 49 hos oss i Domsjö....

Måndag 2/12                 Potatis och kalvsylta
Tisdag 3/12                   Makaroner och köttbullar
Onsdag 4/12                 Potatis och fisk
Torsdag 5/12                 Pytt och stekt ägg
Fredag 6/12                  Ris och kyckling
Lördag 7/12                  Kroketter och schnitzel
Söndag 8/12                 Tacopaj
 
Ja, typ så får det bli, på ett ungefär sådär, får se hur det blir om man håller sig till det man tänkt, brukar ju bli lite si och så med det har jag märkt hahaha
 
 

RSS 2.0