1 advent 2016

Jahapp, då är adventstiden kommen, i år igen. Man har som ingen mysstämning i kroppen då vädret är piss. Det regnar och blåser, svinhalt mellan varven, man blir ju mest deprimerad tycker jag. Jaja det är som det är med det, finns saker som är värre än avsaknaden av snö..
 
Klockan 12 påbörjar jag denna jobbhelgs femte och sista pass, förhoppningsvis haha man vet ju aldrig.. Har varit en jättebra jobbhelg, som det allt som oftast är då jag har världens bästa jobb 👍👍
 
I övrigt så är det som vanligt, huvudet ner och fötterna upp, fattas inga fel kan man säga. Inga förändringar på vissa fronter så håller mig undan, lugnast så. 
 
Till veckan får man förhoppningsvis veta när, om och var det ev blir jobb till jul och nyår, har tagit förbaskat lång tid måste jag säga, lite bedrövligt kan jag tycka, även en timvikarie har ett liv och så, fast vissa inte tror det. Och ja jag tycker att även ett timvikariejpbb är viktigt och även att det är ett "riktigt" jobb. Vet att många har fördomar mot det men dom vet nog inte vad det handlar om..
 
Nu ska innebandy trollet skickas iväg på match och jag ska fixa och trixa lite grann
 
Hörs Hej
 
 

#hatarhat

...när man själv varit utsatt för mobbning under uppväxten samt haft barn som varit utsatt för mobbning tror jag att man blir lite extra känslig för den sk mobbingradaren.. Med det menar jag att man kanske uppmärksammar, reagerar en stund tidigare än alla andra.
 
Hur som helst så tycker jag att det är åt helvete, oavsett vem som drabbas, mobbing, kränkning mm är inte okej,  det är straffbart.. 
 
Jag vet inte hur det är med er andra men jag har ALLTID sagt/berättat/påtalat för mina barn att ALLA är värda lika mycket, oavsett man är rund, fyrkantig, trekantig, gul, blå, grön, lång, kort, bred, smal, halt, ja oavsett så har vi alla ett värde..
 
Sen har man rätt att tycka att det är åt helvete om nån gjort nåt galet, men det rättdärdigar ändå inte mobbing. Det vevisar ju bara att man är stöpt i samma form om man gör så, det är min åsikt. 
 
Ibland måste folk få upp ögonen, både på sig själv och sina barn, och inte släta överallt som bus. Det finns faktiskt människor som kanske tar illa vid sig även om andra anser att det är en bagatell. Man vet aldrig vad en annan människa känner i hjärtat. Tänk på det istället för att sätta er själva högre än andra hela tiden, till slut rasar det, tro mig..
 
Jag tror att mobbing är nåt man aldrig kommer glömma, det är nåt som för alltid kommer följa en genom livet, nåt som ärrat ens hjärta och hjärna för alltid, oavsett vid vilken ålder den sker. Jag kommer än idag ihåg hur det kändes, kommer ihåg varje gång, nu hände det inte varje dag utan då och då, men jag kommer exakt ihåg hur det kändes.. 
 
Att sen se ett av sina barn gå igenom samma sak genom HELA sin skolgång har gjort mig bedrövad, när man velat tala med rektorn och det tog cirka 6 mån innan man fick en tid för möte, för att där få reda på att dom inte hittat nån tolk till föräldrarna, jävla bullshit, en av sönerna var kompis med min son, hur jävla svårt kan det vara?? 
 
Tycker att vuxenmobbing är snäppet värre, det är rent åt helvete att vuxna människor anser sig ha rätt att mobba/kränka andra människor, det värsta är att när man är vuxen så gör man det på så fula, jävliga sätt så det äcklar mig. Fattar inte hur nån kan anse sig vara så mycket bättre när man beter sig då illa? Vore jag er skulle jag gråta när jag tittar mig själv i spegeln, jag skulle skämmas över vilken usel människa jag blivit... Usch, fy och bläää
 
Det är min åsikt om mobbing, NOLL TOLERANS, all mobbing/kränkniing bode polisanmälas!! 
 
Hörs Hej
 
 

20 år idag!!!

Alltså, herreminje vart tar tiden vägen? Idag fyller mitt älskade mellantroll 20 år, fattar ni 20 ÅR!!! Det är inte klokt.
 
Det var kl 01.18 den 13 nov 1996 du kom till oss, 51 cm lång och 3910 g tung, skrynklig som ett russin. Hade bestämt att du skulle heta Maja men din bror gick runt och sa att han fått en syster som skulle heta Sofie, så då fick det bli så, med Maja i andra namn.
 
Dessa 20 år har varit som världens STÖRSTA berg och dalbana, upp och ner, kors och tvärs, hit och dit.. .mycket har vi gått igenom under denna tid, mycket sorg och smärta har du fått utstå. Men som den grymma människa du är så har du rest dig upp och ruskat av dig skiten, starkare för varje gång och en erfarenhet rikare. 
 
Jag är stolt i mammahjärtat, stolt över vilken vacker ung kvinna du blivit, på alla möjliga sätt och vis. Sen att du och jag har skilda åsikter om saker och ting det hör till. Men jag hoppas och tror att du trots det vet att du är en av dom tre anledningarna till att jag lever och andas.
 
Vi har som sagt haft en del motgångar, men jag hoppas du vet att jag gjort mitt bästa efter dom förutsättningar och förmågor jag haft ❤
 
Nu har du fyllt 20 år, du har hela livet framför dig, njut och ta vara på den tid du har. Framförallt vill jag att du tar hand om dig själv, det är det viktigaste för mig, att du får må bra. Det har funnits stunder då du inte gjort det och det har gjort så ont i mammahjärtat. Men nu har du bil, körkort,  jobb och egen lägenhet, en bra start på livet 👍👍 
 
Hoppas du är nöjd med din dag min fina, underbara lilla dotter ❤ Älskar dig till universums slut och tillbaka ❤❤
 
 

En fredag i november...

Ja, den 11/11 är det idag, har kommit en del snö dom senaste dagarna, vilket är på både gott och ont kan jag tycka. Det blir ju ljusare på backen, men drygt att plumsa runt på oskottade ställen.
 
Det är såna här dagar man får drömma sig bort och minnas lite varmare dagar.
 
Som familjedagen på Årsta den 10/9, var sååååå kul att vara där, och kyligast var att se lilltrollets glädje över att få träffa alla spelare. Det är ett minne vi för alltid kommer ha i våra hjärtan, så grymt ödmjuka spelare som tog sig tid för alla.
 
Jag har inte ekonomi att ge mitt lilltroll allt hon önskar, vi kan inte åka utomlands, jag kan inte köpa nya skor eller jacka till mig själv. Kanske hade kunnat köpa nåt av det men för mig är det viktigare att ha fått ge lilltrollet denna upplevelse, och att åka ner en gång om året bara hon och jag är nåt jag tror hon behöver, mer än vad jag behöver nya saket till mig själv.
 
Jag tror inte nån förstår vad denna underbara flicka gått igenom, vilka tankar och funderingar över allt som hänt som hon har, funderingar på hur det ska bli framöver, vad som kommer hända.
 
Att största förebilden Kennedy och resten av Hammarby finns, det är underbart, att få komma ner och känna stämningen på Nya Söderstadion, att se Bajen spela, att få träffa finaste Stefan och hans supergoa Åsa, det är balsam för själ och hjärta ska ni veta. TACK FÖR ATT NI FINNS 💚
 
Haha jag undrar vad Kennedy tyckte om våran present, en "surströmmingsburk" 👌👌😂😂
 
Längtar redan till nästa år då vi ska ner igen, tills dess får man titta på bilder och drömma sig tillbaka 
 
 

Tyst i gläntan


"Glänta, min glänta
Ser du hur jag mår?
Hjälp mig i min väntan
Och läk sen mina sår
Och läk sen mina sår

Mjuk mystik där finns i gläntan
Och ett lugn av sådan sort
Att alla tunga tankar förs långt bort
Där i gläntan vill jag vara
Samla dagg i järneks krus
Dricka livsmystikens svala dryck
Långt från världens brus"
 
 

Middagar hos oss V 45

Måndag 7/11.       Fisk och potatis
Tisdag 8/11.          Korv m bröd
Onsdag 9/11.         Baconsås och spagetti
Torsdag 10/11.      Kyckling och ris
Fredag 11/11.         Biff och potatis
Lördag 12/11.         Hemgjord pizza
Söndag 13/11.        Rester från veckan
 
 
Typ nåt sånt får det bli, vet inte än hur el om jag kommer jobba så vissa ändringar kan det ju bli
 
 
 
 

RSS 2.0