Middagar V 13 hos oss

Måndag 26/3        Fisk och potatis
Tisdag 27/3          Köttfärssås och pasta
Onsdag 28/3         Blodbröd och fläsk
Torsdag 29/3         Tacopaj
Fredag 30/3           Kött och hasselbackspotatis 
Lördag 31/3          Tonårstrollets val  (jobb)
Söndag 1/4            Hamburgare och strips 
 
Ungefär så får det bli
 
 

Middagar V 13 hos osd

Måndag 26/3        Fisk och potatis
Tisdag 27/3          Köttfärssås och pasta
Onsdag 28/3         Blodbröd och fläsk
Torsdag 29/3         Tacopaj
Fredag 30/3           Kött och hasselbackspotatis 
Lördag 31/3          Tonårstrollets val  (jobb)
Söndag 1/4            Hamburgare och strips 
 
Ungefär så får det bli
 
 

Nu går vi mot nya tider...

Ja, sedan 1/3 så har vi nya scheman på jobbet, det är nya tider som väntar.
 
På grund av nedskärningar av olika slag så har det blivit lite ändring av tid, det kommer troligast bli mer 0-vik, på helgerna då vi är två som jobbar per pass så är det ensamarbete under rasterna. Det är ju inte optimalt men vad gör man?
 
Jo, man får göra så här:
 
1.    Göra sitt bästa för att ge så bra omvårdnad man kan, utövar man sitt yrke väl så löser man det på ett bra sätt.
 
2.     Man får försöka att vara så positiv man bara kan, det kunde varit värre. Är man anti och negativ går det ut över arbetet och vi arbetar med människor, GLÖM ALDRIG DET
 
3.    Tänk på att dom människor du tar hand om behöver dig, på flera olika sätt. Går du till jobbet med en negativ inställning så påverkar det dom och det blir bara skit av allt.
 
4.      Gå till jobbet med inställningen att idag blir en bra dag, idag kommer jag göra skillnad för en människa som behöver omvårdnad, det gör allt så mycket lättare.
 
5.      Tänk på att du valt detta yrke för att ta hand om dom gamla och sjuka, inte för att få arbetstider som passar dig. I detta yrke är det obekväm arbetstid året runt, jobb på storhelger med mera och det visste du när du började.
 
Med detta vill jag säga att istället för att gå in med en negativ inställning som påverkar inte bara dig själv utan även dina kollegor, dom du tar hand om och resten av din omgivning oxå så gå in med enmer positiv inställning.
 
För ett år sen var jag väldigt negativt inställd till att jobba på en viss avdelning, det påverkade hela min existens, mitt humör och mitt mående gjorde en rejäl djupdykning,  jag fick till och med psykosomatiska smärtor i stora delar av kroppen. Min avdelning fick nya scheman förra våren och det gjorde att jag fick ett lyft, jag började trivas vilket jag inte trodde var möjligt ska jag erkänna. Och måendet går sakta men säkert uppåt, mycket med hjälp av mina fina kollegor på avdelningen ❤
 
Och nu blev det nytt schema igen, jag anser att man får ta det för vad det är, eller så får man söka sig nån annanstans. Alla har vi dåliga dagar så det känns extra drygt och jobbigt med allt men för guds skull låt det inte drabba dom du tar hand om, dom är värda bättre än så.
 
 

Matsedel förslag V 12 hos oss

Måndag 19/3            Tonårstrollets val 
Tisdag 20/3               Makaroner och bacon
Onsdag 21/3              Potatis och fisk
Torsdag 22/3             Soppa och varm macka
Fredag 23/3                Tacopizza
Lördag 24/3                Potatis och kött
Söndag 25/3               Mos och korv 
 
Lär ju bli en del ändringar allt eftersom veckan går men men 
 

Helt ärligt...

..vad är det som gör att folk anser sig ha rätten att sparka på den som ligger? Att knuffa ner den som försöker kravla sig upp? Att kapa benen på den som försöker ställa sig upp?  Fattar det inte, har aldrig fattat och kommer aldrig fatta det heller.. 
 
När man är I en svacka som är förjävligt svår att ta sig ur så är man extra känslig för det mesta. Då behöver man inte höra en massa skit el att få höra hur värdelös man är på allt. Man mår liksom inte bättre av det.
 
Hörs Hej
 
 
 

RSS 2.0