Dryg fredag...............

Ja vad ska man säga om denna dag då??? Klev upp vid kvart över 6 för att kolla så att mellantrollet kom upp och iväg till skolan.. JA JAG VET... CURLING utan dess like, men det är som det är, då sov jag ju inte bort halva dagen i alla fall, även om jag skulle behöva sova en kvart, fjorton dar sådär, så jag blir helt frisk nån gång... Fick hjälp att handla lite imorse, det var skönt, så det är gjort, sen runt lunch så blev jag hämtad för en tur till polisstationen, skulle fixas leg till mellantrollet, och sen så fick jag skjuts och köpa lite godis på eftermiddagen.. Guld värt det då man inte har orken till att gå ner till affären och upp igen.. Så tack till lilltrollets pappa för morgonhandlingen och till världens underbaraste före detta granne Camilla som kom på eftermiddagen från Bjästa :-)
 
Idag så åt jag, mellantrollet och hennes kompis Sandra en superdupergod middag.. Jag stekte kycklingfileér som fick efterkoka en stund, mellantrollet skalade ett gäng potatisar som hon skar i klyftor, oljade in och kryddade, sen svisch in i ugnen och till det hade vi beasås och sallad.. och det ska jag säga att satan i gatan vad gott det vart..
 
Just nu sitter jag i min ensamhet och slötittar på Let's Dance, dricker sockerdricka och äter lite godis, inte helt fel så här på en fredagskväll det inte.. var i och för sig sugen på lite vin eller en iskall GT, men som sagt, det får vara kvar i kylskåpet ett tag till, får duga med sockerdricka..
 
Pratade nyss med älskade pappa, inte klokt vilken underbar pappa jag fått måste jag säga.. Han kan få en på bra humör hur arg eller ledsen man än är, det är bra det..
 
Får se om jag orkar kolla på i alla fall första avsnittet av The Killing, fast i och för sig skulle jag vilja se alla tre som är ikväll för det är dom tre sista, så att bara se första ger ju inte så mycket kanske, ja förutom att man får se lite ögongodis då förstås.. Joel kan man nog titta hur mycket som helst på tror jag.. Men som sagt, får se hur jag gör då alltså.. skulle ju vara skönt att få sova riktigt gott också, så man är pigg och kan röja lite imorgon, eller göra annat som man bett om hjälp med inte fått.. Japp så lär det bli..
 
Hörs Hej
 
 

Trååååååk tisdag....

Ja tråkig jävla tisdag har det varit idag.. Less på feber och skit :-p men det är väl bara till att härda ut antar jag, även om det är så drygt så jag går upp i limningen snart..
 
får hoppas man får sova inatt så man är piggare imorgon, ska försöka sova så länge det bara går.. Känns drygt att man blir slut bara av att sitta upp typ, men jag tänkte försöka göra lite nytta imorgon ändå, kanske tvätta en sväng, och så vart jag så förbaskat sugen på piroger så kanske gör en laddning såna också, det kan ju inte vara allt för ansträngande tycker jag... men vi får väl se vad som händer och fötter..
 
Nu blir det i alla fall sängen och försöka pigga på sig
 
Hörs Hej
 
 
 
 
 
 

Helvetessöndag....

Ja, ikväll har lilltrollet åkt till sin pappa, den dagen som jag alltid kallat helvetessöndagen, så nu är det 2 veckor tills jag får god natt kram av henne igen.. Det går väl det också men det blir så fasligt tomt. Och mellantrollet är hos sin pappa för hon har jobbat idag och så har hon praktik nu tills på onsdag, så det är som lite smidigare kan man säga att hon är där då.. Så nu är jag ensam, sitter och tittar på Sons of Anarchy, ett favvoprogram som det tog nåt år för mig att tycka om, nu vill jag helst inte missa ett avsnitt.. Så jäkla bra är det..
 
Idag har det inte gjorts så mycket av värde här, inte från min sida i alla fall.. Dammsög köket och hallen, lilltrollet skulle torka bort lite som var sölat på två skåp i köket och helt plötsligt så ropade hon och ville att jag skulle komma, då hade hon putsat insidan på ugnsluckan, goast i världen hon. :-) blev i alla fall potatis och pölsa till lunch och lite glass med grädde, minimaränger, kolasås och strössel då hockeyfinalen började.. Till middag blev det ost och chilifylld scnitzel, pommes, tacosås, lök, majs, lökringar och chili cheese, satt som en smäck det och stra innan lilltrollet for så åt vi lite tomteskumspannacotta.. Så vi har mest svullat och vräkt i oss idag haha
 
Annars så har det varit en bra helg måste jag säga, även om gårdagen kändes otroligt lång, men det var väl mest för att jag var så förbaskat trött, sov väl halvbra natten som var så man får vara nöjd, och hoppas jag får sova som en stock kommande natt så jag är pigg och alert imorgon då det är dags att träffa solstrålarna. Kanske måste städa undan glittret och ballongerna från matsalen imorgon, men solstrålarna sa att dom ville ha det kvar ett tag, får höra vad dom andra säger, tycker det är ganska mysigt med pynt jag..
 
Vete tusan om jag orkar se hela avsnittet ikväll, får kanske se reprisen till helgen istället, ögonen känns som att dom går i kors eller nåt liknande.. Får se hur det blir... Jag är ju som småtjurig om man säg som så..
 
Japp så får det bli
 
Hörs Hej
 
 
 

Matsedel V9 hos Anderssons i Domsjö

Måndag 24/2               Potatismos och korv
Tisdag 25/2                 Potatis och fisk
Onsdag 26/2               Tortellinigratäng
Torsdag 27/2               Sallad för mamman, mellantrollet får göra nåt eget
Fredag 28/2                Klyftpotatis och kött
Lördag 1/3                  Pizza
Söndag 2/3                 Blodbröd och fläsk
 
Ja nåt liknande ska vi väl försöka få till, få se hur man lyckas denna vecka, hahaha
 
 

Mammas 70årsdag och mellolördag....

Ja, det har varit en ganska lång dag måste jag säga.. Sov typ 2.5 tim ungefär, efter att mest hela natten legat och lyssnat på tjutet av traktorn som skottade runt husen här, trodde jag skulle bli galen eller nåt, fast det är jag ju redan i och för sig,.. Klev i alla fall upp vid kvart i 7, väckte lilltrollet strax före halv 8, vi blev hämtade vid 8 tiden på ett ungefär..
 
Drack lite kaffe när vi kom hem till mamma som alltså fyller 70 år idag, dekorerade smörgåstårtan, sen så kom mina äldre bröder så då fikade vi lite grann..Supergod smörgåstårta, marängtårta och kakor fick vi.. Sen kom syrran, Robin, hans tjej Emma, Monica och Fredrik, Zimon och Viola, det var mycket trevligt.. Efter ett tag så kom Bitte och då for Birger och hämtade Sofie, hon fikade lite grann sen for vi hem och slappade..
 
Har varit trött mest hela dagen lång, så har inte blivit nåt gjort, inget av värde i alla fall.. Kollade lite på Konståkningsuppvisningen från OS och sen så kollade vi på Melodifestivalen.. Och jag såg en liten skymt av min kollega Patrik som var på scenen och typ dansade med en boll, det var ju skojsigt.. Kanska ska kalla han för Dansade fotbollen från och med nu hahahaha nej det blir nog inte så men skulle vara lite småkul sådär..
 
Imorgon så vet jag inte vad vi ska hitta på, blir väl lite OS och så, är ju sista dagen på det, 5milen och hockeyfinal står väl högst på agendan, och så ska lilltrollet fara till sin pappa, så blir lite mys med henne också.. Hmmm, måste nog tvätta en dutt också känns det som, kanske röja lite, får se hur man får sova som, vill vara utvilad tills på måndag...
 
Japp, det får fasiken vara bra för idag
 
Hörs Hej
 
 

Fredagsmys mest hela dagen.....

Ja jädrar i min låda vilken dag det har varit måste jag säga, lång men otroligt bra och mysig har den varit ..
 
Vaknade vid halv 6 efter cirka två och en halvtimmes sömn, tröttögapunktse kan man ju lugnt säga. Gick trögt som fan att kliva upp, men till slut så, fick åka med Helena in till stan så var på jobbet i god tid innan jag egentligen skulle börja, känns bra att vara där en stund innan.. Som vanligt på fredagar så var det äggfrukost som gällde, det är alltid populärt, precis som grötfrukosten på tisdagar :-)
 
När frukosten var avklarad, laminerade jag några färgglada papper som skulle användas som dukar på borden i matsalen, och så gick jag ner och pyntade lite grann.. Blåste upp lite ballonger, la ut dom där dukarna, satte upp guld och silverfärgade stjärnor, strödde ut lite guld och silverfärgade remsor jag klippt upp, och så satte jag ut lite ljuslyktor som vi tände alldeles innan barnen kom. Och en stund innan dom kom så la jag blåa stjärnor med texten Du är en stjärna! på varje tallrik, så alla solstrålar och fröknar fick varsin när dom skulle hämta maten.. Blev några över så rektor Eva och Gudrun i köket fick varsin också..
 
Fick skjuts hem också, var skönt då det i det närmaste hunnit bli snöstorm innan jag slutade :-p la mig på soffan då jag kom hem och surrade lite med lilltrollet, sen kom det nån som man inte får säga vem det var och åt lite middag med oss.. Efter det så kollade vi på bandyn som nyss slutat, 3e raka vinsten för Bajen mot Vetlanda, 6-2 idag, så nu blir det semi nästa.. Mot ett nytt SM-GULD!!!!!!
 
Ska snart titta på The Killing, kan ju inte missa det när snyggJoel är med, går inte för sig det inte :-p Får se om jag orkar vara uppe och titta på bägge avsnitten, ska vara hos mamma vid 8 imorgon eller om vi skulle bli hämtade kl 8, kommer inte ihåg riktigt, men måste ju upp tidigt i vilket fall som helst... Blir nog bra det, bara jag vaknar så...
 
Ja, det får räcka så för idag
 
Hörs Hej
 
 

Snart helg då....

Ja då var snart näst sista dagen denna jobbarvecka över då.. Tycker veckorna bara springer iväg nu för tiden, inte klokt alltså.. Idag har tiden gått otroligt fort måste jag säga.. Som vanligt så var jag trött som en jävla halvdöd mammut imorse, men upp klev jag till slut i alla fall hahaha..Fick åka bil så kom fram ett tag innan jag skulle börja, vilket var skönt, då kunde man koka kaffe och duka fram fritidsbarnens frukost i lugn och ro. Sen gick dagen i en rasande fart, vilket i och för sig är skönt men ibland hänger man liksom inte med.. Fick besök av "cheferna" idag också, det var trevligt måste jag säga..
 
När jag slutade så gick jag och mellantrollet till Handelsbanken inne i stan, hade med oss personbevis och ett kort som var knäppt hos fotograf.. Men vad i helvete hände?? Jo först surrade hon om att det var fel på kortet, men vi sa ju att det skulle vara till IDkort, ja men det var fel vinkel eller om det var för litet sa hon och sen så skulle vi tydligen vara tvungna att fara till kontoret i Bjästa för att vi står kvar där även sen vi flyttade.. Men vad fan sa jag, det är ju samma bank, kan väl fan inte ha nån betydelse, jooo sa hon för våra erbjudanden gäller bara våra kunder som har just det här kontoret som sin bank.. Så jävla sjukt så jag vart rakt förbannad, Handelsbanken är väl Handelsbanken överallt, eller?? Ja ja skitsamma, tycker det är åt helvete i vilket fall som helst, blir till att göra det på Polisstationen istället, så blir det riktigt gjort...
 
Imorgon blir det mellomys mest hela dagen på skolan tror jag.. Matsalen ska pyntas bland annat, rätt vad det är så kanske det spelas nån liten schlager eller så också, skulle inte vara helt fel tycker jag i alla fall.. När jag kommer hem så blir det till att steka burgare och sånt tillsammans med lilltrollet, blir nog bara bra det.. Lär väl somna på soffan tidigt som attan, så vi sparar helgmyset till på lördag då det är Melodifestivalen i stan här.. Blir bra det som ett avslut på mammas dag som hon har på lördag, min mamma alltså, inte jag...
 
Snart är det dags för ett av mina favoritprogram, Beauty and the beast, får se om jag orkar se hela eller om det blir sängen ganska så snart, helt slut i kroppen om jag ska vara ärlig.. så vi får se..
 
Jädrans vilket svammel det blev idag igen..men nu får det räcka för idag
 
Hörs Hej

Otroliga onsdag.....

Ja eller vad man ska kalla den...Lång som ett h-vete har den varit i alla fall, sovit dåligt som vanligt, men men, inget att göra åt den saken.. Var bara att he upp sig och göra sig redo, blev hämtad vid 6.50 ungefär, skönt att slippa åka bussen.. Innan jag for hade jag utfodrat lilltrollet och sett till så att hon hade tagit på sig kläderna och så ställde vi hennes alarm på halv 8 så hon inte skulle drömma sig bort och missa när hon skulle traska iväg till skolan.. Det hade gått bra, och efter skolan gick hon på ett annat ställe och donade lite grann, hade gått bra det med.. Själv for jag till mamma och fixade och trixade lite grann, gick bra det med och mellantrollet var med där och fixade och trixade hon också..
 
Trött som attan och hungrig var jag märkte jag när jag kom hem, så då stekte jag lite amerikansk pytt, var helt okej, sen fikade vi lite kaffe och varsitt wienerbröd, smakade alldeles utomordentligt gott det också..
 
Imorgon blir det ännu en lång dag.. Först jobbet och sen nästan direkt efter så bär det av till Holmen och lilltrollets träning, Får stanna på ICA eller Hemköp i stan och köpa mig en plocksallad eftersom jag inte hinner hem och göra någon middag, och jag kommer hem runt 19.30 eller en dutt senare.. Blir nog bra det också, och sen så är det bara en dag kvar innan man förhoppningsvis får vila en aning eller två...
 
Imorgon ska jag fixa en överraskning åt skolbarnen som dom ska få när dom går ut ur matsalen på fredag, efter som det är Mello i stan i helgen så ska dom få Mellomeny till lunch (jädrar vad kommunen kostar på) och då ska det pyntas med ballonger, glitter och grejs.. Och så när dom ätit klart så ska dom få varsin gul laminerad stjärna med nån fyndig text eller nåt på.. Tror det kan vara ganska så skojsigt och jag kom på det alldeles själv, det med stjärnorna alltså :-) så nu lär det dröja ett bra tag tills man kläcker ur sig nån bra idé nästa gång hahaha Tror dom kommer bli glada i alla fall och det är ju huvudsaken det tycker jag
 
Ja vad ska hända mer då tro?? Blir nog inte mycket av värde det inte, inte förrän på fredag då jag kommer hem från jobbet för då ska jag minsann koka mig lite kaffe hahahaha Nej nu skojsar jag bara... blir nog något mer också förhoppningsvis...
 
Japp, det här svamlet får räcka för idag
 
Hörs Hej
 
 

Tisdag hela dagen låååååång....

Jädrar i min låda vad trött och seg jag var i morse, vaknade typ 2342 ggr under natten och kunde knappt somna om, när jag vaknade till vid kvart över 5 så tänkte jag att det var lika bra att kliva upp och koka lite kaffe och dona på lite, så att så gjorde jag och egentligen när man tänker efter så är det ganska så skönt att kliva upp så tidigt och liksom bara vara innan det är dags att ge sig iväg på äventyr...
 
Har varit en bra dag trots att den varit lång, alltid lika roligt att komma till jobbet och se alla barnen som till största delen är glada och pratsamma...Vart en liten lugn stund på förmiddagen, men det var ganska så skönt måste jag säga, fick ta mig lite kaffe och ladda för det som komma skulle hahaha...
 
När jag kom hem så var det tänkt att jag skulle koka potatis och göra lite pölsa och till det skulle det vara stuvade morötter, men helt ärligt så var jag så trött så det fick bli rester av lördagens tacopaj och lite morötter och kålrötter som var över sen igår, funkade helt okej måste jag säga.. Gott var det i alla fall..
 
Sitter och kollar på Trollkarlen från Glada Hudik, alltså jag blir så glad i hela kroppen av dessa människor, man vill bara ta omkring och krama allihopern.. Tala om inspirerande personer, så otroligt söta är dom allihop, så nu har vi en serie som vi kommer fortsätta följa..
 
Nej nu ska jag fortsätta slötitta på dumburken en stund innan det är dags att försöka sova en stund eller två, kan behövas om man säg som så.. Och imorgon är det otroliga onsdag sägs det..
 
Hörs Hej
 
 

Slaskiga söndag.....

Ja jisses Amalia vad det är blaskigt och slaskigt denna söndag, har varit regnigt hela natten, det har smattrat mot fönsterblecket eller regnat kanske varit blötaste snön vad vet man, men smattrat har det gjort i alla fall, och blåsigt har det varit också.. Det är ju attan att det inte bara kan få vara en normal härlig vinter med lagomt med kyla...
 
Sitter och kollar på herrstafetten och som det verkar så ser det ganska bra ut, dom leder i slutet på tredje sträckan, men det har dom ju gjort nästan hela loppet, i alla fall sen Nelson kommit igen efter sitt fall i början på första sträckan, strongt gjort tycker jag.. Men det lutar åt en medalj i alla fall och det är väl bra det tycker jag..
 
Ja, annars så händer det inte så fasligt mycket här idag.. Blir lite tvättning och sen är det bara sport för hela slanten resten av dagen.. Kl 14.15 så ska jag se på Hammarby-Vetlanda, första kvartsfinalen i bandyn, kan bli intressant och medan vi tittar på den så äter vi mat jag och lilltrollet, och sen så bär det iväg till Holmen framåt eftermiddagen och seå har lilltrollet träning där kl 18.30-20.00.. Det blir bra det, fast sent innan vi kommer hem men det är som det är med det.. får göra klart nån kvällsmacka hon kan äta direkt när vi kommer hem kanske, ja ja det löser sig nog med det till slut också hahaha...
 
Nej nu är det så spännande i skidåkningen så jag vågar inte kolla nåt mer just nu..
 
Hörs Hej
 
 

Meny på Anderssons Restaurang V 8

Måndag 17/2                   Dopp i gryta
Tisdag 18/2                     Potatis och pölsa, stuvade morötter
Onsdag 19/2                   Spagetti Carbonara
Torsdag 20/2                   Kycklingsallad
Fredag 21/2                    Hamburgare och strips
Lördag 22/2                    Hasselbackspotatis och schnitzel
Söndag 23/2                   Tortellinigratäng
 
Typ så får det bli då, som vanligt så kan det ju bli lite omkastningar och så, har ju en förmåga att göra det liksom.. Och på torsdag så gör jag ju ingen mat eftersom jag inte hinner hem och göra nån..
 
 

Lata lördag......

Ja det kan man ju typ säga att det har varit.. Inte gjort mycket av värde idag inte.. Vaknade strax före kl 8, låg och drog mig till strax efter kl 9, kollade lite på Nyhetsmorgon, sen åkte jag och lilltrollet med när mamma skjutsade mellantrollet på extrajobbet, handlade lite i Bjästa, och när vi kom hem så gjorde vi en sockerkaka och kokade lite kaffe, och så kom mamma och en till som jag tydligen inte får säga nåt om så då är det väl bäst att låta bli det då antar jag.. Hursom helst så smakade det alldeles utomordentligt gott måste jag säga..
 
Till middag så blev det tacopaj, var jag, lilltrollet, mellantrollet och en till som sagt... var supergott det också om jag får lov att säga det själv.. Och sen ett par timmar tillbaka så kokar det även lite älgben, ska användas till dopp i gryta, jisses vad gott det ska bli då... Längtar som en galning till måndag redan nu jag..
 
Får se vad vi hittar på till mat imorgon, måste ju äta ganska så tidigt eftersom det ska levereras några saker i Köpmanholmen en stund innan lilltrollets träning börjar kl 18.30, får se imorgon vad vi hittar på.. Nåt gott ska det bli i alla fall, som vanligt alltså..
 
Får se om jag kanske gör lite gröt till frukost imorgon, det är tänkt så i alla fall, men som sagt, får se när man behagar kliva upp liksom.. Kanske rakt blir en äggmacka också, eller en macka med vindelrökt skinka och ett kokt ägg på sidan om, herregud om jag kunde bestämma mig nån gång då.. hahahaha velpotta utan dess like..
 
Blir nog en halv lat dag imorgon också känns det som, det enda jag ska göra är väl att tvätta lite och så ska det kollas på herrarnas stafett är det tänkt, blir lagom det innan det bär iväg på eftermiddagen, blir nog en lagom dag det, innan nästa jobbarvecka börjar..
 
Sitter nu och kollar lite på Irene Huss, jag vet att jag sett den förut för jag känner igen det med att hon inte åkte med till fjällen och att hon blev skjuten, men resten vete tusan om jag missade, underligt är det att man kan glömma så mycket av en film.. men men så är det i alla fall...Nej nu ska jag slötitta lite förhoppningsvis får jag sova inatt, har ju varit lite si och så med det, men som sagt det blir nog bättre i sinom tid kan jag tänka mig...
 
Det får räcka för idag
 
Hörs Hej
 
 
 
 
 
 

Fräsiga fredag.....

Jomen visst, då var det fredag igen då...Herreminje vad skönt att vara ledig i två dagar.. Sover som en jävla kratta vilket innebär knappt nåt alls, är som en zombie mest hela dagarna känns det som, men det får ju lov att gå ändå liksom.. Men det gör ju inget om man är trött som en halvdöd mammut, man blir glad av barnen på skolan :-)
 
Fick hemgjord tacopizza när jag kom hem, kändes ju bra såhär på Alla hjärtans dag och allt, sen har jag och lilltrollet varit på affären en sväng, och så har vi bara slöat på soffan framför TVn.. Vi orkade itne göra så mycket mer idag om jag ska vara ärlig..
 
Imorgon ska vi åka med mamma när hon ska skjutsa mellantrollet till Bjästabacken där hon ska jobba lite i helgen, blir nog bra det.. Efter det ska vi hem och slänga in ett par tvättar fast inte på samma gång förstås.. får se om det blir nåt annat nyttigt gjort också eller om vi skjuter på det till på söndag hahaha.. Helt ärligt så är det ju inte ovanligt när det gäller denna familjen hahaha..
 
Får hoppas på att det blir lite bättre sömn i natt nu då, skulle inte vara dumt att få sova en 12-14 timmar på raken eller sådär, hahha nej fan då får man väl liggsår på kuppen kan jag tänka mig hahaha..
 
Sitter och slötittar på The Killing, man både vill se det samtidigt som man vill lägga sig och sova, snart slut på det i och för sig så då är det väl bara att studsa i säng :-) förbannat vad skönt det ska bli ska jag helt ärligt säga..
 
Undra om man ska ta och baka sig en kaka imorgon?? Tål att funderas på, men får se om det blir nåt av det för jag kommer väl vela på så att det inte blir nåt av det förstås, men i så fall blir det väl att man gör lite chokladbollar kanske.. hahaha beslutsångest big time kan man ju säga.. Det blir nog bra vilket som, det blir det ju för det mesta...
 
Nej det får räcka för idag..
 
Hör Hej
 
 
 
 

Trevliga torsdag....

Inte klokt vad man kan vara trött mellan varven.. Sover hellre än bra just nu, vete tusan vad det beror på, men dåligt sover jag i alla fall, sämre än vanligt och det är ju nog dåligt då det är som vanligt kan man säga.. Men men det blir väl bättre förhoppningsvis.. Var en ganska lång dag idag måste jag säga, for på jobbet vid 10 i 7 så var där en stund innan jag började vilket var skönt, och direkt när jag slutade gick jag och införskaffade lite "middag" en plocksallad från Ica, och så blev jag hämtad i stan för vidare färd mot Köpmanholmne.. For till Fredrik och Monica och drack lite kaffe och surrade en stund medan jag åt en dutt av salladen, sparade resten till lilltrollet.. Själv vart jag så hungrig så jag var tvungen att värma mig lite rester från gårdagens middag, gott som fan om jag får säga det själv...
 
Ja annars så har det varit som vanligt idag, undebara barn och kollegor på jobbet som gör att det är så otroligt kul att gå dit :-) trivs som fisken i vattnet, som handen i handsken, som björnen i skogen med mera med mera..
 
När jag hade lite lunchrast så gick jag ut och tog mig lite "frisk luft" och då träffade jag på Margitta som jag jobbade med på Återbruket, jisses vad det var trevligt, och vad vi hann avverka mycket på den halvtimmen.. Saknar faktiskt många av dom jag jobbade med där, vi hade det otroligt trevligt måste jag säga, mycket skratt och skoj mest hela tiden..
 
Imorgon ska i alla fall vi äta hjärtformade pizzor till middag, elelr jag hoppas att det går att få till den formen på dom, kan ju bli lite roligt sådär då det är Alla Hjärtans Dag och allt.. :-) och så ville lilltrollet fara till Köpmanholmen och leverera en present så då ska vi göra det då vi har ätit middag och så.. Blir bra det..
 
Tittar på finalen av Hela England bakar, satan i gatan vad sugen man blir på allsköns bakverk, jag får nog sluta titta på alla dom där matprogrammen tror jag :-p hahaha nej jag bara skojar, skulle jag aldrig göra ju..
 
Satt och kollade på Nybyggarna tidigare, faaan vad hjärtat blöder av alla livsöden det finns.. Till viss del kan jag tycka att man gör ett eget val då man väljer att börja supa eller ta droger, men till viss del så vet jag att det kan finnas en gen, ibland ärftlig och ibland inte som gör att dom inte kan låta bli eller sluta.. Det jag tycker är mest hemskt är då det finns barn med i bilden.. Tror inte jag sett ett program i den serien utan att det kommer en och annan tår.. Likadant var det idag, då ena sonen, mamman och brodern kom till han som flyttade in där i kvällens avsnitt, helst då sonen kom, då trodde jag att mammahjärtat skulle spricka.. Tycker dom som blir kvar där gör det så förbannat jävla bra som kämpar på...Och jag önskar dom alla allt gott som finns att få här i världen..
 
Nej nu ska jag knöka ihop mig under en filt i soffan och slötitta lite på mina program... Japp så får det bli
 
Hörs Hej
 
 

Otroliga onsdag???

Japp, då var det snart slut på den här dagen också.. En stor dag för lilltrollet var det, eller stor och stor, men lite nervös var hon allt inför tandläkarbesöket.. Ja det var tandläkare idag också för henne, blev bestämt på gårdagens besök.. Två tänder fick hon ta bort idag, 4 bedövningssprutor, men jädrar vad duktig hon var.. Spände sig bara lite grann, sa inte aj ens en gång, riktigt imponerad vart jag ska jag säga.. men nu är dom ute i alla fall..
 
Hur som helst så fick hon vara hemma efter ingreppet, mest för att hon skulle slippa vara på skolan med en massa blod i truten och om det skulle göra jätteont när bedövningen släppte.. När vi kom hem så klädde hon av sig och tog på sig nattskjortan, och då var klockan strax efter 12, hahaha... Hon låg och surfade lite på sin dator och spelade lite spel och så också, och så kollade vi lite på curling med mera..
 
Blev pärer, fläsk och löksås till middag, var underbart gott måste jag säga.. Och efter det kollade vi lite på hockeyn och så kom lilltrollets pappa med lite isglass till henne, det var bra det. Och sen fick vi ett trevligt besök, lite långt mellan gångerna det besöket kommer, men trevligt var det..  När besöket farit så såg vi på Tunnelbanan, man missar ju helst inte chansen att få se SnyggNicklas inte, inte frivilligt i alla fall.. Efter det så blev det Spiderman, men jag orkar nog inte se den klart, inte som det känns nu i alla fall, men med mig vet man ju aldrig vad som händer och fötter om man säg som så...
 
Hur som helst så är det jobbdag imorgon igen, ska bli mysigt att träffa solstrålarna igen, och direkt efter jobbet så får jag gå och fixa mig en liten sallad eller nåt som jag får äta i bilen på väg till lilltrollets träning, hinner inte hem och göra mig nån mat :-p
 
Det blir nog bra vilket som kan jag tänka mig.. Och nu får det räcka med svammel för idag
 
Hörs Hej
 
 

En glädjens samarit????

Hmm, vet inte om det stämmer in på mig, men blev kallad det ikväll så det tackar jag för.. Inte för att det känns som att jag gör nåt särskilt, men den som sa det sa att jag gör den personen glad, och det är ju alltid kuligt att få höra det, att man kan glädja en medmänniska.. Inte helt fel det inte måste jag säga... Jag vet ju inte vad jag gör som är så speciellt egentligen, men som sagt så blir man glad när man får höra sånt :-) och egentligen så är det väl inte så svårt att göra någon glad om man tänker efter kanske.. Ibland så behövs det nog kanske bara att man lyssnar, finns där och stöttar om det behövs, skojar lite och bara är en god medmänniska och vän.. Ja vad vet jag?? Jag är som jag är, på både gott och ont, men hoppas att det är mest gott..
 
Ja ja, nog om detta, idag har det varit en någorlunda okej dag, även om det blev till att torka upp en del kräks från golvet i korridoren bland annat.. Trevligare kan man ju ha det, men så var det, rätt framför mina fötter :-p ja ja, shit happens om man säg som så, var bara torka, torka och sen sprita händer, armar och halva kroppen hahaha blev lite illamående då jag åkte bussen hem, men det var nog mest psykiskt skulle jag tro, hahaha och för att jag åkta baklänges, taktikvilade i en kvart när jag kom hem och sen så fixade jag lite mat, en liten dutt tacos, gick snabbt och fint det, iddes inte steka köttbullar av köttfärsen så fick bli det som det blev..
 
Efter middagen så for vi till lilltrollets träning, och så fick jag inhandla lite förnödenheter som kaffe och mjölk, inte helt fel det heller ska jag säga.. eller det är egent.igen det viktigaste för att man ska bli som en människa på morgonen, eller för att jag ska bli det i alla fall..
 
Imorgon ska lilltrollet till tandläkaren igen, hon var där idag också, hon har lite för trångt i munnen så det ska dras ett antal tänder, och då är det klart att mamman ska vara med och sen ska det pysslas om tjejn som kommer ha svinont i munnen då det troligast dras mer än 1 tand.. Ska bli extra gott till middag då, och då får det bli pärer, fläsk och löksås, eller kanske stuvade morötter, har inte bestämt än, får klura på det..Nån sorts föda blir det nog till slut i alla fall..
 
Ja jag vet inte vad jag ska svamla om mer idag.. Kan ju bara säga att jag blir varm i hela hjärtat när folk säger att man livar upp stämningen och att man är som en solstråle hela tiden, samt att vissa barn blivit helt annorlunda sen jag kom dit, helt sjukt egentligen, men samtidigt så måste man ju få bli lite mallig och så.. Fast det kanske man inte får??? men det skiter jag i, jag blir så jädrans mallig så jag spricker nästan, sådeså
 
Ja så nu vet ni att här sitter en riktig tvättäkta mallgroda :-) och nu ska jag snart lägga igen dom blå för ikväll..
 
Hörs Hej
 
 
 
 
 

Mysiga måndag....

Ja jädrar vilken dag det har varit måste jag säga.. Första dagen på vänliga veckan är det dessutom, men det kan man inte tro då vissa är i farten med sitt munläder och dylikt.. Helt sjukt vad vissa kan gå an och tro att det är okej liksom.. men men, det är väl så då man inte förstår bättre skulle jag tro..
 
Trött som en halvdöd gnu var jag i morse i alla fall, men det gick över ganska så snart när jag kom fram till jobbet, full fart vid frukosten som vanligt och det är ju bara skoj att höra vad alla gjort i helgen, även om det är lite svårt att hänga med då alla vill berätta helst samtidigt hahaha.. Men det är så otroligt roligt att vara där så det gör inte så mycket.. Resten av dagen var det också full fart, förutom en liten stund efter lunch, då var det lite lugnt innan mellanmålet skulle börja. Och efter det rann det på i lagom ström eller hur man säger..
 
När jag kom hem från jobbet så hade lilltrollet dammsugit i hallen, vardagsrummet och på toan, och hon hade plockat undan och skurat lite, och så hade hon kokat kaffe och plockat fram koppar, för vi skulle få långaväga främmande från Göteborg.. Gulligaste Evelina kom och hälsade på en sväng nu när hon är hemma i Ö-vik och hälsar på en sväng, alltid lika roligt måste jag säga..
 
Till den sena middagen blev det kokt potatis, ugnsstekt lax med citron och dillsås samt rivna morötter, en hård macka och ett glas vatten, inte helt fel om jag får lov att säga det själv.. Och det får jag ju göra hur mycket jag vill..
 
Ja, imorgon så hoppas jag att jag hinner göra den middag jag tänkt att göra, men det ska nog ordna sig med det också skulle jag tro.. om inte annat så får det bli halvfabrikat men helst så vill jag hinna göra hemgjorda köttbullar, blir nog bra det... Får se om mellantrollet vill äta det med oss, annars så blir det väl bara jag och lilltrollet skulle jag tro...
 
Nej nu är det snart dags att lägga igen dom blå, ja så¨får det bli
 
Hörs Hej

Helgens bravader.....

Ja herregud, inte har det varit många bravader inte kan jag villigt erkänna..Lika tråkigt som vanligt kan man säga hahaha.. Lagat upp lite mat, tvättat, kollat OS, druckit kaffe, som vanligt kan man säga... Fast från fredag till lördag var ju pappa här och det var supermysigt, var ju ett tag sen kan man lugnt påstå..
 
Idag så hade lilltrollet träningsmatch mot GK, gick hur bra som helst det, blev 3-1 till Nätra och lilltrollet gjorde 1-0 målet så jag blev utan att ljuga hur jävla mallig som helst.. OCh till den matchen hade jag gjort en Pitekaka som skulle säljas, nästan hela blev såld men fick några bitar med mig hem .-) blir bra det då vi får långväga främmande imorgon eftermiddag, så vi har nåt att bjuda på menar jag
 
Blir en tidig kväll ikväll för att vara mig, jag brukar ju uggla uppe för att få sova hela natten, men nu blir det lite tidigare än vanligt ska jag säga, för jag är förjävla trött i hela kroppen och ögonen och överalltstans.. Har varit trött sen vi åt middag, som jag blev bjuden på, inte fel det inte.. Blev en superdupergod pizza på Pinoccio, så vart en dutt paltkoma där ska jag säga eller inte en dutt utan en STOOOOR...
 
Kom hem vid halv 9 ungefär så då blev det till att slänga in lilltrollet i duschen och fixa en kvällsmacka till henne och sen så kollade mamman in Jax och gänget i Sons of Anarchy, helt sjukt bra serie, och mycket ögongodis så här på en söndag kväll är ju inte helt fel det måste jag säga..
 
Ja imorgon är det måndag igen, hela långa veckan framför oss, men det är tur att man har ett jobb man stortrivs med. Superbra kollegor och underbara solstrålar till barn, kan det bli bättre??
 
Känns i alla fall bra att ha fått hem lilltrollet måste jag säga, mysigt att få god natt kramar och bara ha henne här :-)
 
Nu får det räcka med svammel för idag
 
Hörs Hej
 
 
 
 

Dinners at Anderssons place V 7

Måndag 10/2            Potatis och ugnsstekt lax
Tisdag 11/2              Stuvade makaroner och köttbullar
Onsdag 12/2            Ris och kyckling med currysås
Torsdag 13/2            Lilltrollet äter hos sin pappa pga att jag inte hinner hem innan hennes träning
Fredag 14/2             Hemgjord pizza
Lördag 15/2             Stips och ost/chilifylld schnitzel
Söndag 16/2            Amerikansk pytt i panna
 
Japp så får det bli kommande vecka, torsdag får ni komma på själva för det ids jag inte ge förslag på då jag inte ska laga mat själv hahaha..

Kort dag imorgon....

Ja vad fan säger man.. Måndagen var helt underbart perfekt då vi fick veta att vi skulle få hämta hem en superfin schäfertik, igår blev det tårar och grumlad glädje då det visade sig att den tiken var dubbelbokd och andra familjen haft möjlighet att hämta henne redan igår.. HATAR att inte ha tillgång till bil.. men det är som det är, kommer nya chanser och möjligheter men som sagt, man blir ju ledsen i alla fall, allra helst som vi sett fram emot att hämta hem henne...
 
Idag så fick jag höra ett och annat om vad vissa tycker och tänker om att vi tänker skaffa en hund, och det kommer vi göra, förr eller senare oavsett vad folk tycker.. Men jag begriper fan inte varför just jag ALDRIG gör ett rätt i mitt liv enligt vissa, vad är grejen liksom??? Är dom så inåt helvete avundsjuka på att jag till största delen klarar mig helt själv? Eller är dom avundsjuka på allt jag klarat av och orkat dom speciellt dom senaste 7 åren i princip utan stöd från nån?? Helt ärligt så vet jag att dessa personer inte skulle klara av en tiondel, elelr hundradel av det jag fått göra.. Och en sak kan jag säga att jag är förbannat stolt och mallig över mig själv för att jag stått pall och för att jag inte givit vika när det varit så jävla tungt så jag kunnat gråta blod.. jag har varit så trött i hjärta, själ och kropp många gånger, men ändå har jag inte givit upp och jag ska tala om varför.. Jo så här är det, att min mormor sa alltid till mig att oavsett vad som händer så ska jag lita till att allt kommer ordna sig och bli bra. Ibland när saker och ting har varit outhärdligt jobbiga så har jag tagit mig ut till mormors grav och pratat med henne.. kanske låter dumt men så har jag gjort och det har känts bra :-) Men största anledningen till att jag kämpat med näbbar och klor och allt annat man kan tänka sig är mina tre troll, dom är anledningen till att jag lever och andas, hade jag inte haft dom så hade jag get upp för länge sen det är då ett som är säkert..Skitsamma, jag är i alla fall jävligt less på att aldrig få höra nåt bra.. jag vet att jag är 42 år snart, men ibland kan det vara skönt att få höra det ändå..
 
Imorgon slutar jag i alla fall ganska så tidigt pga att det är en APT som jag inte ska vara med på, så så hinner jag äta middag normalt innan det bär iväg till Holmen på träning med lilltrollet, kommer bli förbannat stressigt dom andra torsdagarna, men det blir nog bra det också kan jag tänka mig, man vänjer sig nog med det också till slut..
 
Vet inte om jag ska vara lat när det gäller matlagningen imorgon, men jag är inåt helvete förbannat sugen på ugnspannkaka så kan ju kanske bli en sån då när jag har tid så att säga... attans att jag inte har nåt fläsk jag kan he dit också, och nu säger väl flera att man kan ju ha bacon lika gärna, och då svarar jag att ja det kan man säkert, men jag tycker inte att det är lika gott, så för mig ska det antingen vara med riktigt fläsk eller inte alls..
 
Japp, nu får det räcka för nu ska jag försöka sova en stund eller tre sådär, får se om jag lyckas bättre än jag gjort tidigare i veckan, kan ju inte bli sämre i alla fall hahahaha.. Ja så får det bli
 
Hörs Hej
 
 
 
 

Magiska måndag....

Ja helt sjukt vilken magisk måndag kan man säga trots allt....Dom ringde från Hundskolan i Sollefteå och dom har en 6 årig avelstik som ska avskrivas som vi ska åka upp och träffa på fredag.. ÅÅÅÅÅÅHHHHH vad jag längtar kan jag säga.. Helt sjukt alltså..
 
Lilltrollet vart så glad så tårarna nästan kom, det var så gulligt så jag höll på börja lipa då jag såg det.. Kommer bli så otroligt bra så... Har redan tänkt ut vart långpromenaderna ska göras, och jädrar blir bra för alla det... Så var och köpte lite hundgodis, några olika leksaker, bajspåsar bland annat idag.. Koppel har jag hemma hos mamma sen Ceasar och matskålar har jag nere i källaren, fast dom kanske är lite små förresten, får kolla det nån dag framöver.. Känns som att mellantrollet också tycker det ska bli superkul, ja förutom att plocka upp bajset då förstås hahaha.. men hade inte räknat med nåt annat heller så det är ju som det är med det...
 
Funderar på om jag ska ta mig nåt att stoppa i magen, som en kvällsmacka eller nåt kanske, känns som att det skulle kunna vara lite smaskens det.. Ja så får det bli.. en eller tre stycken kanske...
 
Här komme i alla fall en lite suddig bil på Jeckie som jag fick på mejlen idag..
 
 
 

Matsedel V6 hos Anderssons i Domsjö

Måndag 3/2              Potatis och spjäll
Tisdag 4/2                Spagetti och bacon
Onsdag 5/2              Ris och kyckling
Torsdag 6/2              Snabbmat pga att jag inte hinner hem innan lilltrollets träning
Fredag 7/2               Varm korv med bröd och strips
Lördag 8/2               Bacon och broccolipaj
Söndag 9/2              Rester från veckan
 
Japp, så simpelt får det bli kommande vecka, får se hur många ändringar det blir, kan nog helt ärligt säga att det kan bli en del, pga att jag inte vet hur det kommer bi att komma hem senare på dagarna..
 
 

Sportiga söndag....

Ja, men hallå, hur skojsigt är det att inte ha sovit ett skit inatt då?? Inte alls ska jag säga... Men jag iddes inte ligga och dra mig då jag liks inte skulle kunna somna. Klockan är nu 05.41 då jag skriver denna mening och VM-finalen i bandy börjar kl 05.55 så första koppen kaffe är intagen, snart kommer stortrollet och vi ska se den tillsammans. Kanske man kan göra en gomacka eller nåt också, men det får nog bli i pausen eller så, ids inte göra det nu i alla fall..
 
Tänkte slänga in en tvätt eller så också, bara klockan blir så pass mycket att man kan starta maskinen utan att grannarna kan klaga på att man lever rövare hahaha.. Sen så ska jag nog steka på lite kött, skiva upp lite skinka så man får sig några schnitzlar och lite småbitar till pytt och sånt, och så ska jag brassa på lite spjäll, tur att det sköter sig själv i grytan, precis som köttet..Ska nog försöka hitta krafter till att göra en råkostsallad också hade jag tänkt, får se vilken tid denna dag som det blir.. Till middag ska jag i alla fall göra en lasagne hade jag tänkt, det ska bli smarrigt, har längtat efter det ganska så länge ska jag säga..
 
Ja det här får räcka så länge
 
Hörs Hej
 
 

Lata lördag......

Ja vad ska man säga om denna lördag då?? Hittills så har den väl varit ganska okej.. Sov lite si och så i natt, vaknade av att det var torrt som fan i munnen och alldeles tät i näsan flera gånger, skulle tro att man sover med helöppen trut då det kanppt går att andas genom näsan.. Klev i alla fall upp vid 9 och kokade kaffe, stortrollet kom och mellantrollet klev också upp, satt och slötittade på Nyhetsmorgon ett tag och vid 12 tiden hämtade mamma mig
 
Hjälpte henne att rensa lite i hennes datarum, och så drack vi kaffe och surrade lite, for och handlade lite nödvändigheter när jag for hem och när jag kom hem så stekte jag upp lite ugnspannkaka och tog lite glass till. Efter ett tag så kom stortrollet men jag tror han var lika trött som mig så han gick hem ganska så snabbt hahaha.. Då gjorde jag mig en bacon och äggmacka och det ska jag säga att jävlar i mig vad gott det var...
 
Har tittat på Patrik möter på 3an, det var ganska så intressant idag, han var i finland och mötte Esa Tikkanen, Juha Mieto och Matti Nykänen.. Matti Nykänen, ja vad ska man säga om han?? En otroligt duktig idrottsman som det gick förbannat snett för i privatlivet, men det verkar som att han håller på att räta till sig så gott det går i alla fall, om det går vill säga..
 
Nu sitter jag med ett glas iskallt vitt vin och ska kolla på Melodifestivalen.. Och ja, jag tog ett glas vin för att jag tycker att jag är värd det faktiskt och det smakar ljuvligt, Black Tower det är grejern det..
 
Ja det som inte blev gjort i matväg idag får väl bli gjort i morgon istället, kanske om jag ids liksom.
 
Detta svammel får räcka för en stund, japp så får det bli
 
Hörs Hej
 
 
 
 

RSS 2.0