Fantastiska fredag????

Ja, det beror ju på hur man ser det som det.. Trött, slut, snorig, ont i halsen, lite febrig är jag, men men shit happens, det som inte dödar det härdar sägs det ju.. Om det stämmer återstår väl att se hahaha
 
Ikväll åt jag en supergod middag, Tandoorimarineradstrimlad kycklingfilé och klyftpotatis, samt lite grönsaker, gott så in i bomben var det.. Och till efterrätt åt jag äppelpaj och vaniljsås, MYCKET vaniljsås hahaha.. Tyck om sås jag..
 
Jaha, tro vad man ska hitta på imorgon då tro??? Ska nog laga till lite spjäll jag hittat, samt göra en liten köttgryta hade jag tänkt, får se om det blir någ mer gjort också.. Skulle ju i och för sig ha fått skära upp den där bautaskinkan jag inte skurit upp än, vet inte hur jag ska göra det som bäst då den är så ofantligt stor, blir knöligt med skärmaskinen, men det löser sig säkert på nåt sätt..Kanske ska göra en laddning pizzabullar, var så längesen jag gjorde såna, säkert 5 år sen eller mer.. Blir bra det
 
Har i alla fall tänkt att vila så mycket som jag kan, så jag är pigg och alert tills på måndag, kan ju inte vara sjuk första "riktiga" jobbdagen inte, nej det går inte för sig.. Så blir kurering hela helgen lång..
 
Sen vet jag inte vad jag ska tycka om olika saker, är det lönt att man tycker? eller FÅR man tycka utan att det tolkas på fel sätt eller att det blir kalabalik av alltihopa...Men i och för sig så är det ju yttrandefrihet i Sverige så att.. Och folk brukar ju tycka till rejält när det gäller mig så kanske man ska ta sig lite ton??? Eller egentligen så är det väl inte värt det, men ibland så reagerar man av bara farten, helst när det är nån som tycks vara så förbannat perfekt i allt, och typ hela stan vet att det är så långt från sanningen det går att komma.. Men det kan ju inte vara lätt att ha lite hybris eller vad det kallas för.. Skitsamma, det är som det är..
 
Får se hur det går att sova inatt då man är tät som attan i näsan, får väl hänga över sängkanten så kanske det rinner ut hahaha.. Nej det går nog bra tror jag, eller hoppas jag i alla fall.. Vet inte om jag orkar kolla klart på The Killing, såg ju hela första avsnittet, där ju dubbelavsnitt, är väl typ 40 min kvar så vet inte hur jag ska göra, kanske får offra mig då min favvoBajare är med.. Joel alltså, ingen annan..
 
Nej det här svamlet får räcka för idag, japp så får det bli
 
Hörs Hej
 
 
.
 
 

Trevliga torsdag....

Ja man hade ju kunnat kalla det för trevliga torsdag om man kunnat, men det är ju inte så trevligt alla gånger bara för att det är torsdag inte..
 
Vet inte vad det är men jag är så fasligt trött, och då menar jag TRÖÖÖÖÖÖÖTT, helt sjukt trött alltså, men det går väl över så småningom kan man ju hoppas, men inte så kul att vara så hemskt trött ska jag be att få tala om..
 
Imorgon så vet jag inte riktigt vad som händer och fötter, kanske åker nånstans och kollar på hockey på kvällen, och innan det så ska det handlas lite och ätas nån föda, kan ju bli intressant det kan man ju lugnt påstå, men det blir nog bra med allt, brukar ju bli det allt som oftast i alla fall
 
Har kollat på Nybyggarna ikväll, och det ska jag säga att han må kallas för Arga snickaren den där Anders Öfvergård, men satan i gatan vilket stort hjärta denna karl har, helt sjukt det han gör för hemlösa och missbrukare ju. Inte många som skulle ställt upp på det oavsett det blir bra pr för en själv så att säga.. Tror inte många skulle våga göra det han gjort, så jag är sååå imponerad av han och dom andra som är där och snickrar och donar också.. Det är nästan så man skulle vilja åka ut till Basta och krama om allihopern :-)
 
Snart är det dags för min snyggVincent, ögongodis för en singelmamma, eller man kan ju kalla det för ekorrgos också om man har lust.. hahaha väljer ögongodis jag, det låter lite finare det tycker jag.. eller kanske inte för ekorrar är ju söta dom också, hahaha ja ja, hur som helst så är han snygg tycker jag i alla fall..
 
Funderar på om jag ska göra en gomacka eller om jag ska hoppa över det, känns lite drygt att lyfta döfläsket från soffan för att göra nåt smarrigt.. Kanske lika bra man låter det vara, lika bra man sparar den till frukost kanske.. Hmmm, tål att tänkas på det kanske.. Beslutsångest big time nu.. hahaha nej den får nog vänta tills imorgon då...
 
Hur som helst så får det räcka med svammel för idag, japp så får det bli
 
Hörs Hej
 
 

Egentligen har man det rätt bra ändå....

När man tänker efter nån gång mellan varven så har man det egentligen ganska bra jämfört med andra, även om man har en ekonomi som inte är värd att kallas ekonomi, så finns det så otroligt mycket annat att glädjas över..
 
Iblan läser man hur olycklig vissa är för att dom inte kan köpa det eller det, men vad fan, vakna och öppna ögonen liksom.. Finns så mycket mer att glädjas över än pengar!! Nog för att jag skulle vilja köpa en del grejer också, men det är liksom inga statusprylar för att folk ska tro att man har det så förbannat bra.. Jag skulle vilja köpa mig ett par nya vinterskor, ett par nya walkingskor och ett par nya jeans, det är vad jag skulle vilja kosta på mig, kanske låter töntigt men så är det. Kommer väl en dag då jag kan göra det också, har köpt mig ett par nya vantar, och det ska jag säga att jag fick sån ångest över att ha slösat 149 kr på dom, även fast jag behöver dom. För dom 149 kr hade jag kunnat köpa några liter mjölk, lite potatis och grejer.. Men men, jag måste ju ha nåt på händerna så det fick bli dom i alla fall..
 
Måste ju säga att ibland så klagar jag också över läget på kontot, men det är inte så ofta faktiskt, och ibland kan jag tycka att vissa gnäller över sånt som är bagateller egentligen.. Och utan att ljuga kan jag säga att jag längtar till den dagen då jag får min första riktiga lön!! Kommer känna mig rikare än alla i Ö-viks Kommun tillsammans.. Nu skrattar säkert vissa men så är det, jag tror inte många förstår hur det egentligen är att inte ha nåt så det blir över, och NEJ det är inte bara att spara, för det finns inget att spara av.. Och JA jag röker ca 1 paket i veckan, vilket blir 236 kr i månaden, och det är det enda jag kostar på mig, så det tänker jag inte ha nån diskussion om, så enkelt var det med det..
 
Jag menar bara att om man fyller upp frys, kyl och skafferi då man får in några kronor och köper storpack och det som är på extrapris så har man oftast så man klarar sig ett bra tag, sen finns det ju alltid saker man skulle vilja köpa för att "lyxa" till det vissa dagar.. Jag skulle göra vad som helst för att inte vara för snål för att köpa en stek av nötkött tex, men jag tycker att kilopriset på det är så dyrt så det brukar oftast bli karré, filé och sånt som jag köper, nu älskar jag ju fläskkött så inte för den delen, men bar aför att få lite variation liksom.. men det kommer en tid för det också
 
Jag är i alla fall glad för min egen och för mina trolltjejers skull att det kommer bli ljusare i alla fall ett bra tag framöver, från och med mars kan man ju säga då.. Och nu undrar ju säkert någon varför jag inte nämnde stortrollet i förra meningen, men nu är det ju så att han är vuxen, myndig och jag har ingen försörjningsplikt för han längre, även om jag är snäll och han får komma och äta med oss så ofta det går, inte alltid vi gör så att det räcker liksom..
 
Men det jag ville komma fram till är att så länge man har familj, äkta vänner, tak över huvudet, mat på bordet, kläder på kroppen och har hälsan så ska man vara nöjd med livet, tycker jag i alla fall, sen är det ju upp till var och en att värdera det dom har eller inte har.. Ibland kan jag också vara lite nere för att det inte alltid räcker till i mitten eller slutet av månaden, men då kan en kram från mina troll eller ett samtal från bästaste vännerna C och S vara det bästa man kan få just då.. Då får man liksom ny energi att klara av saker och ting, och det brukar jag alltid göra, oftast utan hjälp, men ibland så måste man ju böna om att få hjälp, ibland får man och ibland inte, beror på vem man frågar liksom..
 
Alla har vi olika förutsättningar, men ibland kan jag tycka att vissa som har så dom klarar sig och det blir över klagar lite väl ofta, medan dom som har det som jag inte gnäller lika mycket och som gärna skulle vilja hjälpa andra som har det likadant, men vi kan inte.. Det kan jag tycka är jobbigt. Nu begär jag inte att folk ska tycka synd om mig för att jag har det lite sämre än andra, det är inte så jag menar, men att dom kanske ska börja värdera andra saker än att ha en massa grejer.. Jag må var aen av dom fattigaste i Ö-viks Kommun när det gäller ekonomin, men jag är rik på så mycket mer.. Jag har erfarenheter av saker som jag vet vissa inte skulle klara av att hantera, jag är rik på det sättet att jag har vänner som finns där när jag behöver prata och som finns där om jag skulle be om hjälp vilket jag inte gör värst ofta, jag har dom underbaraste troll man kan tänka sig även om det varit 7 svåra år kan man lugnt påstå.
 
Jag hoppas i alla fall att mina troll värderar det jag gjort för dom och att jag funnits där oavsett vad som hänt, vad dom gjort istället för att få en massa saker bara för att liksom.. Jag har inte haft nåt annat att erbjuda än mitt stöd och min kärlek. Så får man bara hoppas att det varit värt nåt i slutändan, för det är nåt som pengar inte kan köpa.
 
Nu har jag svamlat på en bra stund så nu får det vara bra för idag
 
Hörs Hej
 
 
 

Trååååk tisdag....

Jahapp ja, skönt att denna trååååk tisdag snart är över då.. Blir ingen träning för lilltrollet pga hennes hosta och det kan ju vara lika bra det så hon slipper hosta så fasligt när hon springer och anstränger sig.. Så hon får vara hemma hos sin pappa och vila upp sig och mysa lite istället..
 
Har ätit tidig middag idag, blev spagetti och köttfärssås, inte helt fel ska jag säga, gott som attan för en hungrig kurrande mage. Får se om jag gör mig en specialsemla ikväll då jag ska slötitta på TVn, har inte bestämt än, för i så fall måste jag lyfta på döfläsket och ta mig ner på affären och köpa marsanpulver, ja jag använder det istället för mandelmassa eftersom det brukar klia så fasligt i halsen av mandelmassan.. Men mina bli minst lika goda bara så ni vet det..
 
Ska väl he på en maskin så jag hinner hänga den innan det är dags att slänga sig i duschen, kan vara bra att ha det gjort innan, har jag fått för mig i alla fall hahaha.. Eller det blir nog bra vilket som, men enklast så kanske kan jag tänka mig..
 
Usch vad jag tycker det luktar underligt i trappuppgången då dom håller på och målar hela tiden, undra när dom tänker bli klar, tycker dom har hållt på alldeles för länge nu, eller i alla fall typ 2 veckor snart har dom väl hållt på i alla flal och det är länge tycker jag, men vad vet jag, jag är ju inte målare direkt..
 
Ja, får se vad som händer och fötter under kvällen, kan bli intressant eller kanske som vanligt, vilket innebär totalt ointressant hahaha...
 
Äsch, nog med svammel för en stund
 
Hörs Hej

First day of the week......

Ja då var det måndag igen då, V 5 är det också, och med riks att låta som en tjatkärring så det är faaan inte klokt hur fort tiden går.. Sjukt alltså...
 
Ja, idag har jag fått tre plattor ägg hemlevererade, varav jag ska ha två st själv, den tredje ska Monica ha.. Och när jag fick dom levererade så fick jag även skjuts till affären för att handla lite nödvändigheter, det var skönt det ska jag säga, så då har man gjort bort det också. Blev inte så mycket handlat men en del kyckling, bacon, ris, pytt och lite såna grejer blev det i alla fall, så att man klarar sig ett tag.. och mig gör det ju inget om jag får äta samma sak varje dom två veckor lilltrollet är hos sin pappa, viktigare att det är varierat när hon är här, tycker jag i alla fall..
 
Har haft stortrollet här på middag också, eller middag och middag, vart makaroner och korv, iddes inte koka potatis, så att det fick bli enklast möjliga..
 
Känner mig så otroligt trött och slut på, men det är väl så då man börjar bli gammal och grå, elelr så är det för att jag inte kan sova ordentligt hur jag än försöker, men kan ju bli bättre det också framöver förhoppningsvis, annars kommer det ta en ände med förskräckelse hahaha.. nej men till slut så blir man väl så slut så man inte orkar varken nåt liksom.. och det skulle ju inte vara så kul kan jag tänka mig..
 
Tror att jag ska göra mig en laddning råkostsallad någon dag framöver, det är ju sååååå otroligt gott och man kan ju ha det till det mesta man vill, elelr jag brukar ha det till nästan vad som helst, utom soppa och pannkaka, fast man skulle nog kunna ha det till pannkaka tror jag, eller kanske inte, haha jag vågar inte prova om jag ska vara ärlig..
 
Har i alla fall köpt lite nya matsaker jag ska prova bara för kul liksom, bland annat grönsaker som man friterar, såg supergott ut, och så köpte jag chili cheese fylld schnitel, kan bli spännande tycker jag :-) vad vet man, det kan ju bli några nya favoriträtter det, man vet ju aldrig..
 
Sitter och kollar lite på innebandy, KAIS Mora mot Pixbo Wallenstam, damer är det, och det står 1-1 än så länge, jag ska väl snart byta kanal och kolla lite på Familjen Annorlunda, kan bli skojigt det tror jag
 
Japp så får det bli
 
Hörs Hej
 
 

Matsedel V5 hos Andersson familj i Domsjö

Måndag 27/1                     Potatis och korv
Tisdag 28/1                       Spagetti och köttfärssås
Onsdag 29/1                     Potatismos och fisk
Torsdag 30/1                     Tortellinigratäng
Fredag 31/1                       Ris och kyckling
Lördag 1/2                         Strips och kött
Söndag 2/2                        Lasagne
 
Tror det får bli så, eller nåt liknande i alla fall, kan ju alltid bli nån ändring sådär allt eftersom liksom
 
 

Helvetessöndagen snart över då...

Skönt att denna dag snart är slut, då är det en dag närmare så att säga.. Och med det menar jag en dag närmare till det mesta..
 
Idag har det inte blivit mycket mer gjort än att jag har tvättat tre maskiner med tvätt och hängt dom, gjorde våfflor till middag, har gått ut med soporna, skickat iväg lilltrollet till hennes pappa, varit och köpt kaffe och några grönsaker, bjudit stortrollet på lite snabbmat efter hans träning.. Skulle stryka och byta gardiner, men hittade inte en gardin, underligt, jag har för mig att jag visste var den var, men den ligger väl runt nåt ömtåligt i nån kartong nere i källaren och dit iddes jag inte gå idag, så det får bli en annan dag.. ingen som dör av att se mina julgardiner uppe ett tag till.. Hittar inte två fönsterlampor heller, vete fan vart jag trödd in dom nånstans, helt sjukt att man kan vara så vimsig.. men det löser sig nog med det till slut också..
 
Ja annars så är det väl som vanligt med det mesta på dom flesta fronter.. Det jag gör, vill göra, ska göra elelr egentligent allt som har med mig att göra är så totalt oviktigt så allt det andra gör, vill göra eller ska göra är viktigare, det är bra jävla underligt ändå.. eller så är det väl jag som bara inte fattar att det är betydelselöst liksom.. Men egentligen är det väl skitsamma med det, även om det är lite irriterande så att säga.. 
 
Nu hoppas jag att lilltrollet blir kvitt sin hosta och sin snuva nån gång, det har hållt i sig nog länge nu tycker jag, får se om hon vilar från träningarna till veckan så kanske det blir bättre inom kort..
 
Nu ska jag klura på en matsedel för kommande vecka, kan bli intressant det..
 
Hörs Hej
 
 
 

Då var den här då......

Helvetessöndagen är här då.. Faaan vad dessa två veckor går fort, inte klokt alltså.. Vissa blir väl less på att jag säger det, men jag lär mig fan aldrig, lika jobbigt varje gång och då spelar det ingen roll hur bra hon har det hos sin pappa, jag tycker det är urjobbigt ändå, så är det bara..
 
Och idag är jag tröttare än igår, jag blir fan galen snart om jag inte får sova, eller galen är jag väl redan, men mer galen, fast det kanske jag inte kan bli, hahaha men det känns som att jag ska bli det i alla fall..
 
Idag ska det serveras våfflor till lunch/middag är det tänkt, blev ju inte av med det tidigare i veckan, så har lovat lilltrollet att hon skulle få det idag då hon ska till sin pappa, så då blir det så.. Hahaha låter som jag är världens curlingmamma, och det är jag kanske, till viss del, men inte allt..
 
Sitter just nu och dricker kaffe med stortrollet och tittar på Nyhetsmorgon, lilltrollet äter frukost och mellantrollet sover, en ganska vanlig söndag förmiddag hos Anderssons kan man säga..
 
Ja det blir som det blir, får se vad som händer och fötter under dagen, ska hänga en tvätt i alla fall och kanske slänga in en ny..
 
Japp så får det bli
 
Hörs Hej
 
 

Saturday night....

Ja då var det lördag kväll/natt då.. inte så märkvärdigt med det egentligen, men lördag likt förbannat.. Har alltså varit på hockeymatch på Fjällräven Center ikväll, var MoDo mot Linköping, och hemmalaget torskade, inte helt oväntat, men det är som det är med det hahaha.. Träffade en massa trevligt folk i alla fall.. Bland annat min fina guddotter Petra, det var otroligt länge sen.. Fick två kramar också, det värmde det..
 
I det stora hela har jag haft en helt okej lördag måste jag säga, mest bara slappning och sånt, har varit så ofantligt trött mest hela dagen..
 
När vi for hem från hockeyn så stannade i till på affären, och där blev jag lite fundersam över en sak som jag upptäckte.. Alltså, jag fattar inte varför man "lånar" ut sina barn så ofta då man knappt träffar dom.. Det är för mig en gåta, Det är klart att man kan behöva en liten andningspaus emellanåt, men liksom stup i kvarten. Man har väl inte skaffat barn för "låna" ut dom mest hela tiden, eller?? Ja ja, det är väl inte mitt bekymmer var bara nåt jag reagerade över lite sådär bara..
 
Nej nu ska jag nog försöka sova och hoppas att lilltrollet inte hostar lika mycket i natt som hon gjorde förra natten.. Och hoppas att vi får sova tills vi vaknar..
 
Imorgon ska det i alla fall serveras våfflor här i det Anderssonska residenset, var ett tag sen och jävlar vad gott det ska bli..Annars så ska det äl bara tvättas lite och sånt inför kommande vecka skulle jag tro..
 
Japp så får det bli
 
Hörs Hej
 
 

Läckra lördag då eller???

Ja det vete fan om det är läckra lördag, men lördag är det i alla fall oavsett man vill eller inte.. Lilltrollet vaknade och hostan var lite värre och hon snöt sig i en kvart ungefär, så det blir ingen resa till Härnösand imorgon för oss inte, bättre hon får sova ut och vila upp sig tycker jag. Men hon vill i alla fall fara på MoDomatchen ikväll så då gör vi väl det, ska ta på henne massor av kläder hahaha.. Nej men det blir nog bra det tror jag..
 
Har i alla fall provat på att göra pannacotta med Ahlgrens bilar, får se om det lyckas eller hur det blir.. Har sett dom som gör den i alla tre olika färger, men vi drog på och slängde i alla på en gång hahaha.. får prova det andra en annan gång :-) tror det blir lika gott i alla fall jag.. Idag var det meningen att vi skulle äta tacopaj, men eftersom i åt tacopizza igår så får det bli nåt så enkelt som potatis, sås och köttbullar idag, funkar det också, vet inte om jag bara ska göra kokta morätter till eller om jag ska göra stuvade morötter... ska höra med tjejerna vilket dom vill ha till, sås eller stuvning..
 
Ska stryka en blus/skjorta åt mellantrollet, och det kan bli jävligt spännande för jag HATAR att stryka och helt ärligt så kan jag INTE stryka såna där saker hahaha.. Det blir nog bra förhoppningsvis hahaha får se om det blir godkänt..
 
Nej så får det bli så länge
 
Hörs Hej
 
 

Fräcka fredag då eller?????

Ja då var det fredag och helg då, ledig i två dagar fast det blir typ bara en.. för tiiiiidigt på söndagmorgon ska vi åka till H-sand där lilltrollet ska spela två stycken matcher i innebandy, blir nog kul det även om det känns förbannat drygt att missa en sovmorgon kan jag säga..men det är som det är med det, tur man tycker det är skoj att kolla på matcher och dylikt..
 
Alltså, jag måste ju bara skryta över våran tacopizza vi gjorde till middag, satan i gatan vad god den var, helt sjukt alltså, åt så jag trodde jag skulle spricka eller nåt.. fick världens paltkoma efteråt.. Men gott som fan var det i alla fall och det är väl det som är huvudsaken kan jag tänka mig..
 
Efter en stund så kom stortrollet hit och drack kaffe med mig, vi kollade lite på dumburken och han och trolltjejerna dansade och sjöng lite grann.. Det var skojsigt som vanligt, dom är fan inte kloka på en fläck då dom sätter igång ska jag be att få tala om.. sanslöst är det hahaha..
 
funderar på om det ska bakas nåt imorgon eller hur det blir, får se vad jag har hemma, glömde typ att köpa mjöl och sånt så vet inte om jag har så pass mycket hemma att jag kan göra bullar, men det lär jag ju märka imorgon då jag tänker börja.. i värsta fall får jag väl göra en simpel sockerkaka eller nåt sånt, kan ju funka det också i och för sig..
 
Sen vet jag inte vad jag ska göra, kanske blir nåt av värde om man har tur, ska väl troligast iväg och titta på hockey imorgon kväll med lilltrollet, men samtidigt som det känns skojigt så känns det som att det blir lite sent för henne också, då vi ska upp så tidigt på söndag morgon, men som sagt, vi får se hur det blir...
 
Sitter just nu och slötittar på The Killing, mest för att det är Joel Kinnaman som är med hahaha, en av mina favoritBajare, så otroligt bra är han, och ser bra ut gör han också, och det är ju inte helt fel det heller måste jag säga..
 
Och efter det så blir det sängen det är då ett som är säkert.. Japp så får det bli
 
Hörs Hej
 
 
 
 
 

Tokiga torsdag.....

Ja, jag kom inte på nåt annat namn för torsdag så fick bli Tokiga torsdag, men den har liksom varit som vanligt kan man säga.. Trött som ett halvdött kadaver var jag i morse, men blev väl bättre allt eftersom dagen gick.
 
När jag slutat så gick jag och handlade lite,blev lite tungt så fick änta en haltimme så fick jag skjuts istället för att kånka allt på bussen, men det gick bra det också.. Satt bredvid en jättesöt gammal dam som var pratglad måste jag säga.. På 20 minuter så hann hon berätta vad hon jobbat med, hur många barnbarn hon hade, vad hon tycker om för program på TV, när hon har nästa besök hos doktorn och så fick jag ett recept på en 12 timmars gryta, det ska jag prova någon gång..
 
Har suttit och kollat på Nybyggarna, ett av dom bättre program som jag sett på T i hela mitt liv, inte klokt vad imponerad jag är av Arga Snickaren som gör detta för dom hemlösa.. Man kan bara hoppas att dom uppskattar vad han gör för dom :-) och det tror jag dom flesta av dom gör också...
 
Har gjort en ladding råkostsallad åt bästaste Annica ikväll, som ska levereras imorgon eftermiddag är det tänkt :-) blev två lådor så jag hoppas det räcker en stund eller två :-) annars för jag göra mer inom en snar framtid :-)
 
Ska slötitta lite på Hela England bakar hade jag tänkt och sen så ska jag minsann plåga mig och försöka vara vaken så jag inte missar SnyggVincent, det är ju Beauty and the beast kl 22..
 
Imorgon ska det bakas pizza här hemma, ska bli supergott det.. Vi ska göra tacopizza, mellantrollet har nåt specialglutenfritt bröd hon ska göra av och jag och lilltrollet ska knåda ihop en deg vi.. Och vi ska ha färsen och jalapenos på, och på min sida så ska det även vara lök och banan.. så förbannat gott så det finns inte ord för det..
 
Ja, se nfår vi se om vi orkar med något så kallat "fredagsmys", jag lär ju vara så trött så jag halsover framför TVn kan jag tänka mig hahaha.. får hoppas man får sig lite sovmorgon på lördag bara eftersom det blir en otroligt tidig morgon på söndag då det bär iväg till Härnösand på Innebandy matcher. Blir skojigt det tror jag.. Så då blir det till att fixa matsäck och grejer också..
 
Jag tänker i alla fall försöka mig på att göra pannacotta igen, i tre olika lager, ett lager för varje färg som finns i godisbilpåsen.. kan bli intressant, ska göra det på lördag hade jag tänkt, men får se, för jag tänkte ev baka lite bullar också.. tiden får utvisa om jag gör nåt av det överhuvudtaget hahaha..
 
I vilket fall som helst så blir matsedeln ändrad på lördag eftersom det är tacopizza i ska göra så blir det ingen tacopaj då.. får se vad jag hittar på för nåt istället..
 
Det får räcka för idag, japp så får det bli
 
Hörs Hej
 
 

Då var det dags för söta drömmar då....

Och med det menar jag inte dom bakta drömmarna hahaha.. utan nu är det strax dags att försöka sova en stund eller två och har man tur så kanske man får drömma nåt gulligt och så, hahaha.. ja jädrar vad pluttinuttigt det där lät nu då...
 
Ja som sagt så har jag redan berättat vad som händer och fötter imorgon, så att så var det med det.. Ska ju i och för sig se på Beauty and the beast också förstås, tror jag i alla fall, om jag orkar vara vaken så länge vill säga, det får tiden utvisa om man säg som så...
 
Har i alla fall redan kommit på en superduperbra julklapp åt lilltrollet, måste beställa den redan nu snart.. Kommer bli sååååååååå skojsigt..
 
Men nu orkar jag inte svamla nåt mer..
 
Hörs Hej
 
 
 

Liten lördag då, eller?????

Ja, det är väl så att det är lillördag idag då, inte för jag vet vad det gör för skillnad mot alla andra dagar, men men, kan ju betyda nåt för vissa kanske...
 
Har varit en lååång dag idag måste jag säga.. När jag kom hem så var det nästan bara till att vända om igen och fara till mamma och Birger för Birger fyller år idag.. Stannade till och köpte blommor också, känns ju dumt att komma tomhänt liksom..
 
Tog cirka 1.5 timmar innan han kom hem från jobbet, ,men då fick vi kaffe och smörgåstårta, supergott som vanligt ska jag be att få tala om, så det blev inte direkt nån middag, men smörgåstårta är ju inte helt fel det heller...
 
Sitter i alla fall och väntar på att Tunnelbanan ska börja klockan 20, ett skitbra program som jag fastnat för, fast utan att ljuga så är man väl som en himla fjortis så får väl erkänna att det kanske beror på operatören Niclas på sambandscentralen elelr vad det heter som gör att jag kollar hahaha.. kan ju säga att man får ju inte direkt ont i ögonen av att titta liksom.. :-) Japp så är det hahaha.. det är ett privilegium man har som ensamstående mamma, bara så ni vet det hahaha.
 
Ja vad händer imorgon då?? Jo ska in och träffa mina solstrålar, fast får se hur glada dom är efter lunchen som ska serveras, blir fiskburgare imorgon :-p ja ja, det blir nog bra det kan jag tänka mig.. Ska även göra fisk hemma till middag, tur att lilltrollets skola redan gjort bort att äta fisk denna vecka.. Efter middagen så brassar vi till Holmen en sväng, lilltrollet har träning som börjar kl 17, blir bra det...
 
Annars så längtar jag just nu tills på fredag kväll.. jisses vad jag ska slappa då, och ta mig en låååååååång sovmorgon på lördag, för på söndag ska vi samlas nere i Hörnösand kl 9.45 så då blir det en tidig morgon kan man säga.. Men det blir nog bra det också tror jag.. 3 matcher ska dom spela är det sagt..
 
Nu blir det lite chill innan Tunnelbanan då...
 
 
 
 

Tråkiga och sega tisdag...

Ja jädrar i min låda vad seg denna dagen har varit, sov knappt en blund överhuvudtaget, kan ju kanske bero på att jag var så otroligt arg så jag vet inte vart jag skulle he mig.. Tog mig i alla fall upp när klockan ringde, men trögt gick det.. Vart väl en aningens piggare när jag kom ut i friska luften på väg till bussen..
 
Det är då en faslig tur att solstrålarna på skolan är så glada och skojfriska så man kan inte bli annat än glad, även om jag fortfarande var så trött så jag kunnat ta nästa buss hem och sovit hela dagen hahaha..
 
Hur som helst så svarade myndighetsmänniskan på sin teletid idag, KORS I TAKET liksom, undra vad han tog krafterna ifrån.. Fick sluta direkt när jag serverat barnen lunchen och plockat undan, så jag fick hämta ut det där papperet, för att ställa mig i en helveteslång kö på Arbetsförnedringen, lämnade papperet och gick, tog 1 minut efter att jag kommit fram, vad fan, man kunde ju bara fått gå förbi och lämna det tycker jag, men men.. Nu ska det väl i alla fall vara i sin ordning med alltihopa tycker jag, men det är klart, med min tur så dyker det nog upp nåt hinder endera dagen som man inte tänkt på innan.. hahaha
 
Hade tänkt göra ris och korv stroganoff idag, men orken tröt så fick bli ris, currysås och lite kyckling som vart över från gårdagens middag.. Och strax efter middagen var slukad så åkte vi iväg till Holmen, där jag våldgästade Monica och Fredrik en stund medan lilltrollet hade träning, eller stund och stund, 1 tim och 45 minuter blev det hahaha..
 
Väl hemma så blev det lite kvällsfika och trolltjejerna duschade, lite handboll på TV, Sverige spelar mot Polen, ser inte så loande ut men det är som det är med det.. Nu har trolltjejerna lagt sig och jag sitter och slötittar på det som är kvar av matchen, sen blir det sängen, ganska så tidigt, för är trött som hen halvdöd mammut ska jag säga.. 
 
Imorgon fyller mammas sambo år så då ska vi dit en stund hade vi tänkt, får se om vi hittar nån present åt han också, det blir nog bra det :-)
 
Japp så får det bli så länge känns det som
 
Hörs Hej
 
 

MYNDIGHETSJÄVLAR!!!!!!

Folk som inte är i samma situation som en själv fattar nog inte hur ini HELVETE SATANS FÖRBANNADE JÄVLA DRYGT det är då ta mig fan ALLT och lite till jävlas.. Dom fattar nog itne heller hur det är då man måste få tag på en person som sitter på en myndighet och den människan inte svarar varken då den har telefontid eller på mejl och man MÅSTE få tag på den, helst igår...
 
Det går liksom bra för vissa att säga: det är ju bara... du måste göra så... Varför gör du inte så... Vad fan tror dom om mig egentligen?? Att jag inte gjort ett jävla skit eller.. Fattar inte att om man ber folk om råd eller stöd, om man berättar nåt som man tycker är jobbigt att det liksom ALLTID ska vara så att jag gör ALLT det negativa eller det som inte funkar.. Blir så förbannad så jag exploderar.. men det får jag väl skit för nu också så: Bring it on bara.. Får skit för det mesta så en gång mer eller mindre spelar väl ingen roll i och för sig...
 
När det liksom ÄNTLIGEN ser ljust ut så kommer det något som sopar undan fötterna på en, inget som inte går att fixa, men ALLT på grund av en myndighetsperson, som inte kan göra sitt jävla jobb..
 
Just nu så kan allt dra dit det är bra mycket varmare än här i alla fall.. Förbannadehelvetesjävlaskitfan....
 
Så får det bli så länge
 
Hörs Hej
 
 
 
 
 
 

Sista dagen denna vecka...

Ja men då var det söndag då, helvete vad tiden går fort, bara en vecka kvar tills lilltrollet åker till sin pappa igen..
 
Idag har jag inte gjort så mycket av värde ska jag säga, har tvättat en maskin som snart ska hängas, har gjort blåbärspaj tillsammans med lilltrollet, varit på Holmen och druckit kaffe medan lilltrollet hade träning, och så gjorde jag middag, parisare med bröd, strips, vanlig sallad, råkostsallad och chili cheese.. Smarrigt värre var det, helst med lilltrollets efterrätt...
 
Sitter och slötittar på filmen på 4an, har sett den förut, ganska bra är den, men som vanligt så har jag glömt hur den slutar och inte vet jag om jag orkar kolla klart på den heller, som vanligt alltså, inga förändringar hos den här gamla tanten kan man säga...
 
Vet vad jag ska göra nästa helg i alla fall... Jag och lilltrollet ska baka lite hade jag tänkt.. Kladdkakedrömmar ska det bli, sen så har jag hittat ett recept på en kaka som jag inte kommer ihåg den heter, men det löser sig nog innan helgen antar jag hahaha
 
Helt sjukt att från och med nån vecka så är jag typ anställd med lön, tidsbegränsat men ändå!!! LÖN, fattar ni grejen?? Sanslöst alltså.. hahaha, låter som att jag vunnit ett par miljoner på lotto, men det är fasiken nästan så också..
 
Känns drygt att kliva upp i morgon bitti, men det går nog bra, brukar ju göra det bara man kommit sig upp, det är ju det där att lyfta på sin lekamen och få upp den ur sängen som är det jobbiga hahaha..
 
Längtar tills på fredag då jag kan fara och storhandla, ska bli så skönt att fylla på förråden igen så att säga, har sinat lite sådär allt eftersom nu senaste månaden. Men det är ju bra det också i och för sig, men vissa saker behöver fyllas på som sagt..
 
Nej nu ska jag ta och blaska av den otroligt yviga manen jag har på skallen, så den hinner torka en aning innan det är dags att förflytta sig till sängen..
 
Japp, så får det bli
 
Hörs Hej
 
 

Matsedel V 4 at The Andersson place...

Måndag 20/1             Kycklingsallad
Tisdag 21/1               Ris och Korv stroganoff
Onsdag 22/1             Våfflor och grädde
Torsdag 23/1             Potatis och fisk
Fredag 24/1              Pizza
Lördag 25/1              Tacopaj
Söndag 26/1             Rester från veckans alla dagar
 
 
Jamen så får det bli på ett ungefär sådär, får se om det går att hålla sig till det i bestämt, tur det bara är ett förslag.

Lördag idag då.....

Kan ju säga som så att jag varit totalt osoven idag... Det är som det är med det, men det har gått lite segt idag med det mesta måste jag säga..
 
Gjorde i alla fall baconfyllda lövbiffsrullader i gräddsås, hemgjorda klyftpotatisar,, fralla med vitlökssmör, vanlig sallad och råkostsallad till middag, och det ska jag säga att satan i gatan vad gott det var. Till efterrätt åt vi Zoopannacottan jag gjorde på förmiddagen, var underbart gott måste jag säga.. Kommer prova göra med olika sorters godisar framöver, ska prova med lakrits också, kan inte bli fel det inte..
 
Har haft besök av stortrollet och Viola, treligt med lite kaffebesök sådär på kvällskvisten måste jag säga.. Nu ligger mellantrollet på sitt rum, jag och lilltrollet sitter i varsin soffa, hon tittar på The Simpsons och jag bloggar lite.. En typisk lördagskväll i Domsjö haha.. Ska väl kanske göra nån nytta idag också, eller så väntar jag tils imorgon, får se om andan faller på eller hur det blir..
 
Tror förbaske mig att jag ska försöka klura ihop en matsedel för kommande vecka medan lilltrollet tittar på "sina" program, då har jag nåt att göra liksom..
 
Japp så får det bli
 
Hörs Hej
 
 

Härliga fredag, eller hur var det nu igen???

Ja, så är det nog, eller?? Kan ju säga att jag har haft en underbart härlig fredag även om jag varit hemma med ett litet troll som i och för sig var feberfri idag, men dom ska ju vara hemma minst en dag efter att dom varit feberfria eller hur det där är.. ingen större koll, men så var det i alla fall..
 
Fick skjuts av lilltrollets pappa till ett möte med en av mina handledare och han som ska betala ut min lön, det var intressant :-) och jävlar i min låda vad nervös jag var, fast jag vet att jag inte behöver vara nervös så blir jag alltid det i alla fall.. underligt men så är det ... Jag får väl inte världens dunderlön, men löfft borte dynga blir jag ju i alla fall kan man säga, det är ju MYCKET bättre än det jag har nu i alla fall och det är ju inte helt fel det inte.. Så nu längtar vi till första lönen i mars då hahaha..
 
Gjorde Tacogratäng till middag och satan i gatan vad gott det var, var så otroligt länge sen jag gjorde det så det rakt vattnades i munnen medan jag höll på tillreda den.. Och när vi ätit så följde jag och lilltrollet med mamma till storebror Stefan som hade sin fyllaårdag idag, fick smarrig smörgåstårta, kaffe, rulltårta och vaniljkex, det var supergott och så kollade vi på hockeyn.. MoDo vann över Skellefteå med 2-1 fast det var bortamatch :-)
 
Sitter nu och kollar på King Arthur och lilltrollet envisas med att vara uppe, hon sitter och ligger omvartannat i soffan, kan inte vara still för då somnar hon väl troligast...Ja ja, vi får se när hon lyssnar på mig och lägger sig och sover ordentligt i sängen hahaha.. Tur det är lördag imorgon så hon kan sova ut i alla fall..
 
Imorgon ska vi göra lövbiffsrullader, hemgjorda klyftpotatisar och sås.. Och så blir det zoopannacotta till efterrätt eller nåt som ska likna det i alla fall, får se om vi lyckas..
 
Ja så var det med det.. Får räcka så för ikväll, ids inte svamla på nåt mer just nu hahaha
 
Hörs Hej
 
 

Sjukdag....

Ja, jag har varit hemma med lilltrollet idag, hon var lite febrig imorse, och så har hon sån rosselhosta och ganska så snorig, inte kul det inte.. Vi har bara slappat mest hela dagen, kollat lite på Konståknings-EM men tror att hon hellre vill se tjejerna, tråkigt med killarna.. Så då får vi se om det blir nån tjejåkning i helgen kanske om vi har tur..
 
Var meningen att jag skulle göra potatismos och julkorv till middag, men lilltrollet sa att hon inte tycker om det, och eftersom hon är sjuk så är det ju extra viktigt att hon får i sig nåt, så då får det bli köttfärssås och spagetti då, ska drygas ut med champinjoner och morötter tänkte jag, så får se hur det mottas då.. kan bli intressant det...
 
Får se om jag får nalta hjälp att frakta bort lite tomflaskor som rasar ut ur städskåpet och en papperskasse med papper som ska dumpas... Men som sagt vi får väl se hur det blir med det...
 
Kanske är bäst man börjar förbereda middagen snart då.. Japp så får det bli..
 
Hörs Hej
 
 

Liten lördag då, eller ?????

Det sägs ju att onsdag är lillördag, så att då r det väl så då, inte för att jag någonsin märkt av det på nåt särskilt sätt, men har inte varit så intresserad av att gå ut på en vardag heller, hahaha.. Har ju knappt varit ut på en helgdag heller, inte dom senaste 18 åren i alla fall.. Senast jag var ut på krogen var med mina gamla grannar Jexxica och Mikael, och det var typ på våren 2001..
 
Jag tror jag kommer få träningsvärk i mungiporna snart om jag inte kan sluta flina, hahaha har nästan flinat konstant sen igår eftermiddag, och idag fick jag samtal om att jag ska till Startpunkten imorgon vid kvart över 12 ungefär, vet inte vad som sker då, kanske är nåt papper som ska skrivas eller så.. jag vet inte, men jag blir ju lite sådär nervös ska jag säga, men det blir nog bra till slut skulle jag tro..
 
Idag när jag kom hem så la jag mig på sängen, tänkte bara taktikvila tills lilltrollet kom hem från skolan för jag hade sånt jävla skallebang så det var inte nådigt, när hon kom hem så sa hon att hon skulle lyssna på musik en stund och så skulle hon säga till om jag somnade till eller så.. Då var kl 14.45, hon sa till strax efter kl 16, hahaha då hade hon ropat 3 gånger att hon var hungrig.. ja ja, skallebanget gick ju bort i alla fall, och får hoppas jag kan sova fast jag vilade så länge, men det knns som att det inte ska vara några problem fär jag är trött som en haldöd mammut eller nåt liknande..
 
Idag så gjorde jag och lilltrollet blandris, kassler med champinjonstuvning och ost, samt så hade vi lite råkostsallad till det till middag, och satan i gatan vad det är gott, går fan inte att beskriva, tror många tycker det är för simpelt eller inte passar ihop, men då har dom inte provat.. Underbart är ordet...
 
Hur som helst så ska det bli skönt att få vanlig lön, så kanske man kan få sig nåt annat kött än karre och sånt, jag ÄLSKAR fläskkött men kan bli för mycket ibland och nötkött är ju gott som attan mellan varven det också.. Skulle fått tag på lite kött i september typ, men det sket sig ju, som vanligt om man säg som så, inte ovanligt när det är nåt som ska gälla mig, men det är som det är, har funkat med fläskkött i alla olika former måste jag erkänna...
 
Nej men tro om man ska försöka sig på att kolla några nyheter och lite väder kanske, kan ju ara spännande att se hur kallt det blir imorgon, lite mildare just nu och lite mer snö har det kommit, men det kan ju ändra sig ganska snabbt i och för sig..
 
Japp så får det bli
 
Hörs Hej

Underbara tisdag...

Dagen började inte allt för bra ska jag säga.. Gick trögt som faaaaan att kliva upp, gick som i en dimma tills jag kom ut i kylan, var typ nästan 19 grader kallt och blåste till mellan varven.. Bussen var försenad, och när man klev på var det en busschaufför som satt i sirap eller tjära eller vad man ska kalla det för, blev försenad in till stan, men det är ju inte mitt fel, och som tur var så satt min "kollega" som jag skulle servera frukosten med också på den.. Så det är ju bra det då i alla fall.. Dagen gick ganska segt, var lite för trött tror jag, men blir nog bättre imorgon.. Och det bästa av allt är: JAG FÅR FORTSÄTTA DÄR MED LÖN!!!!! hur länge vet jag inte, kan vara ett halvår, elelr ett år, men det spelar ingen större roll, jag är GLAD SOM FAAAAN i vilket fall.. Hoppas dom blir lika glada när jag berättar det för dom imorgon.. :-) Taktikvilade när jag kom hem från jobbet och när lilltrollet kom hem från skolan så taktikvilade vi tillsammans en stund, gjorde middagen ganska sent, eller typ vid halv 5, spenatfylld fisk, pärer och hollandaisesås blev det idag, inte helt fel ska jag säga.. Medan lilltrollet var på träning for jag till Monica med en liten blomma för hon fyller 50 år idag, där fick jag lite Jansson som smakade underbart och så hade hon dukat fram en massa gofika.. Var lika trevligt som vanligt ska jag säga.. Lilltrollet fick med sig två lådor hem med tårta och massa kakor, så hon fick sig lite annorlunda kvällsfika, men det gör ju inget en dag som denna.. Hoppas det inte är lika kallt imorgon som det varit idag, är så drygt när jag inte har hittat mina älskade Lovvikkavantar än, blir galen, och inte har jag några extra att ta på mig heller.. ja ja, det löser sig nog med det också som med det mesta annat.. Nej, nu ska jag spela lite spel och sen ska jag minsann försöka sova en stund eller två.. Hörs Hej

One done, four to go....

Japp, då var snart första arbetsdagen denna vecka över då, bara 4 kvar, går nog som hejsan det tror jag.. Var lite trött i morse, eller inte lite, var i ärlighetens namn totalt halvdöd, så var det. Men det gick ju över ganska fort när man kom ut i den bistra kylan.. Inte klokt hur jävla kallt det blir när det blåser ispiggar eller vad man ska kalla det för,, Är det -11 så känns det som -30 ungefär, det är fan inte mänskligt alltså.. nej vore lagomt med -5, sol och lagomt med snö, ingen blåst, helt perfekt skulle det vara...
 
Trolltjejerna ,ligger och sover sen en bra stund tillbaka, mellantrollet är lite hängigt och lilltrollet har sin envisa snuva och hosta, attans att det inte går över för henne nån gång, ja ja det är som det är, men irriterande.. Så länge dom slipper feber och så är det ju inte så mycket annat att göra än att bita ihop liksom..
 
Blev lite ändring på menyn idag, hade tänkt göra spagetti med bacon och ostsås, men kom på att fläsket jag tinade i torsdags var kvar i kylskåpet så fick bli spagetti och tärnat, knaprigt fläsk, helt sjukt gott ska jag säga att det var.. Imorgon blir det fisk, skrev torsk men hittar inte den jag trodde att jag hade så får bli nån annan fisk jag har att tillgå, kan bli spännande det..
 
Sitter och kollar på Svenska Idrottsgalan, tycker det är intressant att se vem som får Jerringpriset.. Jag hoppas vid gudarna att Zlatan inte får det, och det är inte för att han inte är duktig utan för att jag absolut inte tål hans attityd, fy fasiken alltså, att dom vill ha han som lagkapten för Svenska landslaget, borde finnas en mer human människa på den platsen..  Ja ja, skitsamma, det är som det är om han vinner, men superdåligt tycker jag..
 
Nej men ska väl fortsätta kolla på galan, och sen vet jag inte om jag ska kolla på Medium, sen så blir det väl sängen, eller kanske hoppar över Medium, har inte bestämt mig än, får se hur det blir..
 
Hörs Hej
 
 

ÄNTLIGEN!!!!!!!!

Ja men då var ÄNTLIGEN lilltrollet här hos oss... Blev lite sen mddag idag eftersom hon hade träning.. Eller lite och lite, vi åt strax efter klockan 19 så var ganska sent.. Men gott som fan var det med hemgjorda burgare och strips måste jag säga..
 
Ska bli mysigt att ha henne här, det är fan inte klokt hur man kan sakna god natt kramarna när hon är hos sin pappa.. Men nu så är det som det ska..
 
Ska titta på Hur många lingon finns det i världen med mellantrollet, äta popcorn och ha det lite mysigt, tills man somnar i soffan alltså, typ efter en kvart hahaha..
 
Det blir nog bra vilket som skulle jag tro.. ska väl blaska av mig lite också är det tänkt, och så ska jag ladda diskmaskinen så det bara är att sätta igång den imorgon bitti när jag kliver upp, gör jag det nu så gnäller väl grannen under eller nåt så får nog lov att vänta..
 
Japp, det får räcka så länge,
 
Hörs Hej
 
 

Söndagmorgon och lite småkallt sådär....

Sitter och dricker lite kaffe, tog en liten sovmorgon då jag somnade hur sent som helst.. Har i alla fall hängt en tvätt, slängt in en ny, förberett lite ingredienser till dom falska potatisbakelserna jag ska göra på en strax.. Ska väl även ta fram färsen som ska vara till burgarna som lilltrollet beställt till middag.. Blir nog bra det känns det som, fast blir nog troligast utan strips för tror inte jag har några hemma, hahaha.. men det går ju lika bra ändå.. Finns ju mos eller så kan jag försöka mig på att göra egna strips, om jag vågar :-p Får se hur det blir..
 
Ja vad ska man göra annars idag då?? Hmmm, skulle behövt kånka ner granen och julkartongen till källaren, lite drygt att bära ensam bara, sen skulle jag behövt frakta bort lite papper och sånt till återvinningen, skulle behövt handla lite mjölk och grejer, och så skulle jag fått bort påsarna med pantflaskor som ramlar ut ur skåpet i hallen så fort jag öppnar det hahaha.. Det är några stycken som är staplade ovanpå varandra, skulle vara skönt att bli av med dom ska jag säga.. men som sagt, vi får se vad det blir för nåt gjort idag.. Troligast typ inget annat än dricka kaffe, göra kakan, hänga tvätten och steka burgarna till middagen, för lilltrollet har väl träning idag också, så det blir som det blir, men man vet ju aldrig, plötsligt händer det liksom hahaha..
 
Ibland undrar jag hur vissa människor liksom bara klarar av att leva med sig själv?? Jag menar hur kan man med berått mod vara så förbannat otrevlig mot andra och så totalt nonchalant mot en medmänniska som man kallar sin vän?? Ja vete fan vad det beror på, men jag är glad att jag inte är sån i alla fall.. För jag tror på att What goes around comes around.. På ett eller annat sätt kommer det slå tillbaka, och då kommer det bli riktigt jävla jobbigt skulle jag kunna tänka mig.. När man ser ad den gjort och hur den behandlar människor så kommer det bli så, tro mig...
 
Faaaaaaan nu gjorde jag det igen, hade en åsikt om hur en annan människa behandlar dom runt omkring, att jag aldrig lär mig att jag inte får ha en åsikt.. fast undra när jag brytt mig om att jag inte får ha det egentligen hahaha... Kommer aldrig hända, inte så länge jag lever och andas, så nu vet ni det..
 
Nej nu ska det bakas lite är det tänkt.. Japp så får det bli
 
Hörs Hej
 
 
 
 

Matsedel V 3 hos Anderssons i Domsjö....

Måndag 13/1               Spagetti och pastasås med bacon
Tisdag 14/1                 Potatis och torsk
Onsdag 15/1               Ris och kassler
Torsdag 16/1               Potatismos och köttkorv
Fredag 17/1                Tacogratäng
Lördag 18/1                 Parisare med bröd och strips
Söndag 19/1               Makaroner och köttfärssås
 
Ja det där ska jag nog få ihop, bara det finns mjölk, margarin och mjöl, resten har jag i mina olika skåp, Jädrar vad nice det kommer bli, och hoppas trolltjejerna blir nöjda med det..
 
 

Lördagsmys eller???

Jaha ja, då var det lördag och den är förresten snart slut den också.. Idag så marinerade jag en karre och helstekte den i ugnen, blev hur gott som helst det med lite rotsaksgratäng och råkostsallad till.. Rostade även några frallor med vitlökssmör på, hur gott som helst det.. Ett tag efter så fick jag mig lite kaffe och surrade lite med stortrollet.
 
Och idag så har mellantrollet varit hur snäll som helst och skurat badrummet skinande rent, och så har hon dammsugat och torkat dom andra golven med, så den hjälpen var mamman superglad över..
 
Imorgon ska jag baka Falska potatisbakelser som ska levereras till Köpmanholmen antingen imorgon på kvällskvisten eller så på måndag, det återstår att se, beror på hur lilltrollet mår i hostan och så.. Hon kommer ju hem imorgon, ÄNTLIGEN kan man säga.. Tycker dom 2 veckor hon är borta är sååååå otroligt långa och jobbiga, men huvudsaken att det funkar för henne så är jag nöjd ändå.. Hur som helst så ska det bli mysigt att få hem henne igen...
 
Sitter just nu och funderar på om jag ska ta och lägga mig eller om jag ska uggla uppe en stund så kanske jag får sova resten av natten utan avbrott om man säg som så.. Vore ju inte helt fel ska jag säga, om man finge göra det för en gångs skull.. Tänk vad utvilad man ska vara på morgonen då.. Sjukt skönt skulle det vara..
 
Alltså, jag funderar på en sak... Är det så att man aldrig behöver göra rätt för sig gentemot vissa människor?? Jag menar vad är det tex som gör att man liksom bara skiter i det? Låtsas som att det regnar eller hur man ska säga.. Jag tycker i alla fall att om man lånar ut nåt vad det nu än må vara, kan vara vad som helst från en toarulle till kläder.. Jag menar det hör väl till god ton att lämna igen liksom, eller?? Jag menar om jag är snäll och lånar ut ett par byxor till nån så¨borde jag ju få tillbaka dom, det är ju mina, tycker jag i alla fall.. men men det är väl inte alla som tänker så kanske, vad vet jag? Inte mitt bekymmer i och för sig, bara en allmän fundering liksom..
 
Ska försöka mig på att börja klura på en matsedel för kommande vecka, kan bli intressant och se vad man lyckas skrapa ihop, men nåt lär det väl förhoppningsvis bli antar jag.. Har såååå många nya recept jag vill prova, men det får bli en senare fråga det då antar jag. Det hinns nog med det också..
 
Får se om man kanske mot förmodan kan få sig lite hjälp att åka ner till återvinningsplacet i Sund eller Hörnett imorgon, men då ska jag nog ha en faslig tur tror jag, så kanske bäst man börjar hålla tummarna för sig själv redan nu kanske..
 
Äsch, TVn stängde av sig själv för ett tag sen, kanske man ska lösa lite korsord eller klura på den där matsedeln så länge... Japp, så får det bli
 
Hörs Hej
 
 
 
 
 

Torsdag idag då...

Ja då var det torsdag då, dagen då jag ÄNTLIGEN skulle få äta pärer, fläsk och stuvade morötter... Trodde jag ja, då drog mellantrollet till Bjästa och gymmade så jag fick inget sällskap så då gjorde jag hamburgare och ugnsrostade potatisar och grönsaker istället, fick duga, men sen vart jag så hungrig igen på kvällskvisten vid halv 9 ungefär så då tog jag lite tacoköttfärs och chips till det.. Inte helt fel ska jag be att få tala om... Och så gjorde jag en burk med råkostsallad, det funkar ju till det mesta och skönt att ha nåt att ha till maten i dessa bistra tider, Imorgong ska jag i alla fall göra en sån där "Thaimiddag" som jag bjöd lilltrollet på en dag..Tror att mellantrollet vart lite avis då så bäst man gör lite åt henne också, blir mysigt på en fredagskväll det..
 
Hade väl tänkt att få tillbaka mina vanliga fönsterlampor och grejer imorgon så får se hur det blir med det, har lust att he upp lite hängande lampor också men et inte vart jag stoppat in dom nånstans hahaha.. det blir nog bra vilket som skulle jag tro,, Det blir som det blir.. Får se om jag far och kollar på hockeyn nånstans också eller om det blir så att jag är hemma och kollar på bandyn, det lär ju visa sig det också..
 
Sitter och kollar på första avsnittet i den nya säsongen av Beauty and the Beast, inte riktigt bra första avsnitt men blir väl bättre ju fler det går förhoppningsis, men det är ju spännande i alla fall, som vanligt...
 
Snart så blir det väl sängen...
 
Hörs Hej
 
 
 

Inte riktigt pigg ändå...

Vete fan vad det är, då jag är så förbannat trött hela tiden, oavsett hur mycket eller hur lite jag sover, helt sjukt är det.. och fryser gör jag med, framförallt på kvällskvisten sådär.. Ja ja, det kanske är förkylningen som inte gått ur kroppen riktigt än, men less på det är jag i vilket fall som helst.. Vill vara totalt pigg och alert ju.. eller det kanske inte går när man börjar komma till åren men i det närmaste totalt då... Det går äl över så småningom förhoppningsvis..
 
Har varit till Holmen och kollat på hockey ikväll, det var trevligt värre det, MoDo vann över HV med 3-2, och så torskade AIK, vilket jag ALLTID blir glad för :-) och så gläds vi över Hammarby Hockeys vinst över Nacka med 3-1, förjävla bra avslut på en onsdagkväll det måste jag säga..
 
Imorgon ska vi äta gooooomiddag.. Ska göra pärer, fläsk och stuvade morötter, satan i gatan vad jag längtat efter det ska ni veta, herreminje alltså.. Mumma för magen är det :-)
 
Vet inte om jag äter för lite på dagarna eller om jag dricker för lite, för det är som att jag är matt liksom, men det blir väl bättre med det också hoppas jag..
 
Nej nu har jag snart sett klart på Batman begins, som jag sett ett otal gånger förut, så nu blir det väl dags att försöka sova en stund eller två antar jag..
 
Hörs Hej
 
 

Vardag igen då....

Ja då var det nån sorts vardag igen då kan man väl säga.. ar på Arbetsförnedringen idag, där det tydligen skulle finnas papper om mitt kommande nystartsjobb, som skulle varit skickat typ veckan innan jul.. Men det fanns ju inte där, inte helt otippat då gubben som skulle skickat det är segare än sirap, men men, det löser sig väl, fast jag blir så förbannat irriterad att man ska göra allt dom säger åt en annars tappar man det eller det, men ska dom göra nåt så får man fan vänta tills det växer mossa på en.. Det är som det är men som sagt, förbannat irriterande måste jag säga..
 
Var i alla fall och drack lite kaffe på Holmen under tiden lilltrollet hade sin träning idag, och då bestämdes det att jag ska fixa lite Falska potatisbakelser inför en kommande födelsedag, ev nån mer kaka, hon skulle fundera. Blir bara bra det..
 
Sitter just nu och kollar lite på Mumien, vilken av dom vet jag inte, slötittar mest om jag ska vara ärlig, lite småtrött är jag allt, och lite hungrig fast jag åt middag vid 17, får nog bli en kanelknäcke med messmör som det känns, eller två kanske, det är ju så förbannat gott..
 
Mellantrollet for till sin pappa ikväll då hon har praktik i Bjästa imorgon så då slipper hon kliva upp så tidigt, så ikväll är man ensamma mamman igen då, och jag fattar inte vad det är då man sitter i sin ensamhet och man ALLTID börjar klura och fundilera på saker och ting, kan vara vad som helst, behöver inte vara nåt allvarligt eller så, men det är ALLTID så... Varför kan man inte bara stänga av det liksom??
 
Strunt samma, det är som det är, nu ska jag slötitta klart på filmen och sen blir det väl sängen antar jag..Japp så får det bli
 
Hörs Hej

Då var det söndag idag och söndag imorgon också...

Ja, då var det söndag idag då, och söndag imorgon fast det är måndag, ja det är ju dessa helgdagar som aldrig tar slut då det är jul och nyår haha.. men sen dröjer det väl till långfredagen innan det blir en röd dag om jag inte är ute och cyklar nu igen, och då fyller jag år hahaha...
 
Tror jag ska försöka få lite sprutt på döfläsket imorgon och ta bort julgrejerna jag inte tog bort idag, det är som att det är en dags fördröjning på mig liksom, men men i sinom tid så är det nog fixat också, typ strax innan midsommar hahaha.. Nej men allvarligt, imorgon så ska i alla fall granen bort och så får man väl ställa bort stakar och stjärnor och grejer sen så är det ju klart liksom..
 
Tror jag ska börja morgondagen med lite havregrynsgröt med skivad banan och en kanelknäcke med messmör, det kan inte bli annat än smarrigt det, ja och så det obligatoriska kaffet också förstås, annars går det ju inte så bra skulle jag tro.. Fast egentligen blir det nog bra vilket som hahaha
 
Ja det är väl det som ska få hända imorgon då, jo jädrar, jag har ju bokat min tvättmaskin också, det art inte gjort idag för jag fick en massa besök och så, ja ja det är ju inte så att vi går utan kläder direkt men kan vara skönt att få tvättkorgen tom nån gång för en gångs skull hahaha.. Kanske lyckas med det imorgon då om jag har tur, vi får väl se..
 
Tror jag ska ta mig en kvällsmacka nu jag faktiskt, lite småhungrig blev jag altl av att titta på hockeyn som var otroligt spännande, och Finland drog längsta strået, men tycker att Sverige ska vara glada för silver är inte fy skam det heller, tycker jag i alla fall..
 
Japp så får det bli
 
Hörs Hej
 
 

Matsedel V 2 hos Anderssons Bistro

Måndag 6/1            Ugnsrostade rotsaker och schnitzel
Tisdag 7/1              Tomat och mozzarella fylld fisk och potatismos
Onsdag 8/1            Stuvade makaroner och korv el makaronipudding
Torsdag 9/1            Potatis, fläsk och stuvade morötter
Fredag 10/1            Ris, kycklingnuggets, wokgrönsaker och sweet chilisås
Lördag 11/1            Hamburgare, bröd och strips
Söndag 12/1           Gratäng och kött
 
Typ så då kanske det får bli kommande vecka, men som sagt man vet ju aldrig vad som händer och fötter under resans gång
 
 

Trettondagsafton idag då...

Ja herreminje vad tiden går, redan 5e dagen på detta nya år.. Snart är det jul igen hahaha. går fortare än man tror.
 
Tro vad man ska hitta på idag då?? Hittade en liter mjölk längst in i kylskåpet, gick ut för 2 dagar sen, och eftersom jag är ensam just nu så är det inte lönt att jag öppnar den och bara har den till kaffet, så det blir väl till att baka lite kanske.. En sats med vaniljbullar kanske inte vore så dumt, eller en saffranskaka kanske, får klura på det en stund till, men använda den ska jag göra, inte kasta bort..
 
Sitter och kollar på Nyhetsmorgon, får se om jag börjar plocka bort lite pynt och grejer om en stund, så då har man gjort bort det också, så slipper man det sen.. Men gardinerna får hänga uppe ett tag till, är ju bara i mitt sorum jag har riktiga julgardiner, grisar med tomteluvor på :-) så dom får vara en stund till, mest för att jag hatar att stryka och jag ids inte stå och stryka en drös gardiner idag, så enkelt var det med det..
 
Sen måste jag försöka få lite ordning på den ovikta tvätten hahaha.. det tar sin lilla tid men sen, till slut så är det nog gjort det också, apropå det så är det väl kanske på tiden att jag slänger in tvätten jag skulle slängt in igår men som jag inte gjorde hahaha.. ja det blir nog bra med det också till slut hoppas jag..
 
Satt igår och kollade på Bajens spelschema för kommande säsong, har ju lovat lilltrollet att åka ner på minst en match, men attans vad svårt att bestäma vilken eller vilka då :-p får klura lite mer på det där, hon vill ju ner till Premiärmarschen hon, den 14e april, men jag vet inte om det funkar, men det lär ju visa sig.. Klurar på om vi ska åka ner till Svall då bajen kommer dit, tror det var 30e april om jag inte är ute och cyklar nu, men det lär ju också visa sig..
 
Ska väl börja klura ut en sorts matsedel också, kan ju bli intressant kan jag säga, men det blir nog bra i slutändan det också...
 
Japp så får det bli, ta lite mer kaffe och göra nåt av värde
 
Hörs Hej
 
 

Då var årets första cup till ända för lilltrollets lag....

Japp, då var det slut för denna gång då, och jädrar vilken match dom gjorde Nätra tjejerna... Vann med 2-1 över Timrå, skönt för dom att avsluta cupen med en seger då det gått lite dåligt i dom andra matcherna..  Efter matchen så for dom ner till Area One där dom fick ha lite skoj och så som en avslutning..
 
Tinade upp lite köttfärssås och spagetti när jag kom hem, vart lite blött om man säger så, så blev lite mer en soppa hahaha så jag blandade ner wokgrönsaker för att dryga ut det och jämarns vad gott det blev ska jag säga..
 
Har nyss sett Sverige vinna semifinalen i JVM över Ryssland med 2-1, så nu ska det bli spännande att se finalen imorgon, och det blir väl antingen mot Kanada eller Finland om jag fattat rätt, blir nog bra vilket som skulle jag tro..
 
Ska försöka sitta och klura på en matsedel som passar det jag har hemma, hahaha lär inte bli nåt varierat men det är som det är det, huvudsaken att det blir nån sorts föda i alla fall vore ju hemskt annars hahaha.. fast man skulle nog överleva det också, eller jag i alla fall..
 
Får se vad man hittar på sen, ska väl slönga in en tvätt hade jag tänkt och sen så vet jag inte, blir väl till att jäsa i soffhörnet och lösa lite korsord eller nåt kanske, man vet ju aldrig..
 
Funderar på om jag ska försöka göra nåt smarrigt imorgon, men har inte bestämt mig än, mat menar jag nu alltså.. skulle inte vara dumt med stekt fläsk och blodbröd med vitsås eller fläsk och stuvade makaroner, eller så blir det nåt helt annat hahaha... det beror på vilket humör jag är på när jag vaknar..
 
Japp så får det bli så länge
 
Hörs Hej
 
 

5 av 6 matcher avklarade då...

Ja då var snart årets upplaga av Paradiscupen över för Nätra tjejerna, och jisses Amallia som dom kämpat, öäven om dom legat under med hur mycket som helst så har humöret varit på topp, det är det som gör att det kommer gå bra för dom i framtiden, tror jag i alla fall..
 
Har nyss ätit lite middag, tog och värmde upp lite stroganoff och ris som blev över när jag och mellantrollet ätit middag i förrgår, funkade helt okej måste jag säga och jag har suttit och slötittat på Serige mot Tjeckien i nån sorts landskamp i innebandy... Känns som att Sverige tar hem det för med 3 min kvar så leder dom med 13-2, hahaha
 
Ja helt ärligt så ids jag inte skriva nåt mer så detta får räcka
 
Hörs Hej
 
 

Vad kan man säga....???

Ja, vad ska man säga?? Ibland finns det inga andra ord att komma med än en hel radda med sordomar och dylikt, så just nu skulle jag vilja uttrycka mig så här på ett ungefär: SATANSFÖRBANNADEHELVETESJÄLVASKITFAAAANSSATANSJÄVLAHELVETE!!!! det är ungefär så som jag tycker om människor som liksom lämpar över ansvar och dylikt på andra för saker som hänt eller så, så att dom andra får ta skiten för det.. Men men det är väl så vissa funkar kanske vad vet jag, vore jag inblandad i nåt och skulle blivit ertappad så skulle jag inte låta någon annan ta största smällen i alla fall det är då ett som är säkert... Skitsamma, inte lönt man tycker nåt som vanligt men nu har jag ju gjort det i alla fall hahaha....
 
Hur som helst så började Paradiscupen för lilltrollet och hennes lag idag, första matchen mot GK förlorade dom med 7-0, men dom spelade faktiskt helt okej tycker jag.. Andra matchen mot Kalix förlorade dom också, 5-2, och då spelade dom stundtals så pass mycket bättre än det andra laget så dom borde fått mer mål och vunnit dessutom.. Tycker dom gör det superbra, dom har ju typ nästan ingen matchvana så dom kämpar på bra... Imorgon är det match kl 11 igen, då är det Umeå City som står för motståndet, och när den matchen är över får vi veta när den 4e matchen blir.. huvudsaken är att tjejerna har roligt tycker jag så dom inte tappar sugen för innebandyn.. :-)
 
Sitter och tittar på matchen mellan Sverige och Slovakien, kvartsfinal i JVM, står 4-0 till Serige efter den andra perioden, får hoppas det håller i sig, då blir det semifinal och det tror jag dom kirrar också, så det ser hoppfullt ut tycker jag.. Blir nog bra det
 
Ja, vad ska man annars säga då?? Ja det blir inte mycket av värde, som vanligt alltså, hahaha.. ska fortsätta titta på hockeyn och så får vi se vad som händer sen då..
 
Hörs Hej
 
 
 
 
 

1 januari 2014......

Ja herreminje, då är det ett helt nytt år då.. Och idag fyller stortrollet 22 år, inte klokt vad fan tiden flyger iväg.. Känns som igår när han var en liten liten plutt bara, hahaha.. Egentligen är det väl lite tur att tiden går fort helst när det varit en del motgångar på vägen men inget oöverkomligt även om det känts så ibland.. Men tillsammans har vi fixat det mesta..
 
Ja, jag gjorde tre olika sorters kakor som jag tog med ner till stortrollet idag då, hoppas att dom andra gästerna gillade dom så det inte var förgäves liksom.. Men det gick nog bra tror jag..
 
Har varit trött som en gammal halvdöd get idag, så blir nog en tidig kväll känns det som, ska ju vara på plats på Sporthallen vid 10 imorgon förmiddag, då lilltrolelt har sin första match i Paradiscupen, mot GK, kan bli intressant det, eller spännande lär det bli i alla fall.. Hur som helst så hoppas jag att alla håller tummarna för Nätra IBK F01-03 att det blir idel segrar så dom får gå vidare till A-slutspel :-)
 
Mellantrollet for tillbaka till sin pappa för en stund sedan så nu är man ensam mamma igen då, får se vad jag hittar på nu då, kanske ska göra mig en bakelse eller glassen jag tänkt äta igår med som inte blev av.. ja ja, det blir som det blir, rätt vad som händer så kanske jag kollar på The Stig-Helmer story kl 21, men vete fan hur länge jag orkar vara vaken,.
 
Nej ut i köket och fixa lite smarrigt av nåt slag nu då.. Japp så får det bli
 
Hörs Hej
 
 

RSS 2.0